Yeni uçak dizaynı konusunda tasarımcılar ciddi anlamda ikiye bölündü. Bir kısmı yarasa kanatlı, yani gövde ve tüpün yapısal birleşim içinde olmasını savunurken diğer kısmı ise geleneksel tüp-kanat sistemini destekliyor. Hipersonik gibi çok hızlı uçaklar için tüp ve kanadın geleneksel olmasının aerodinamik açıdan daha iyi olduğu fikri öne çıkıyor. Bu durum uçak fabrikalarını daha fazla okşasa da diğer tasarımcılar B-52 bombardıman uçağının uçan kanat şeklini savunuyorlar.
#UçakMutfakta harikalar yaratan şeflerin en doğru ve kaliteli gıda ürünlerini nasıl tedarik ettiğini merak ettiniz mi hiç? Gastronomi dünyasında kalıcı olabilmek için her şefin bilmesi gereken gıda tedarik prensiplerini gelin adım adım keşfedelim!
#Sponsorlu İçerikEn sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatSürdürülebilirliği mutfakların ana disiplini haline getirme amacıyla düzenlenen 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın kazananları Prag’da eğitim alırken yanlarındaydım. Onlara bu deneyimin iş yapış şekillerini, menülerini nasıl değiştireceğini sordum.
#Ebru ErkeBu yıl uzatmalarla 9 günü bulan Kurban Bayramı tatili sırasında en iyi yaptığımız şey bu süreyi evimizde geçirmek, İstanbul’un tadını çıkarmak oldu. Trafiğe takılmadan kentin dört bir yanına gidebilme lüksünü yaşadık. Zamanımızı dinlenmenin yanı sıra uzun süredir gitmek isteyip de trafik ya da kalabalıktır korkusuyla vazgeçtiğimiz semtlere ve mekânlara giderek değerlendirdik. Tatil beldelerinden gelen haberler ve görüntüler de ne kadar isabetli bir karar aldığımızın kanıtı gibiydi...
#Kurban BayramıBu yıl ilk kez düzenlenen ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın jüri koltuğunda ben de vardım. Bazı yarışmacıların özgeçmişi yaşlarına göre epeyce kabarıktı ama tabaklarda bu geçmişin hakkını verememişlerdi. Yarışmayı yerel malzeme kullanan, malzemeyi doğru seçebilen, atık çıkarmadan leziz bir yemek hazırlayabilen şefler kazandı.
#Restoran HaftasıBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliMasterChef Araz Aknam'ın kim olduğu yarışmanın sıkı takipçilerince araştırılıyor. Araz Aknam, 10 yıl İran’da yaşadıktan sonra İstanbul’a taşınmış. İnşaat mühendisi olan yarışmacının profesyonel mutfak deneyimi bulunmuyor. Peki, MasterChef Araz Aknam kimdir?
#Araz AknamKarantina sürecinde ebeveynler çocukları ile daha fazla vakit geçirme imkanı buldular. Bu durum aile fertlerinin birbirlerini ne kadar tanıdığı, hatta bazen ne kadar tahammül edebildiğini de gösterdi. Tahammül kelimesi akıllara negatif çağrışımlar yapsa da aslında bu durum alışık olunmayan bir ilişki ve davranış boyutunun sınırlarını çizdi. Bunun anlamı; bazı anne ve babalar çocuklarını yeniden keşfetme şansı buldular, hatta aile ilişkilerini ve aile içi görevlendirmeler üzerine de yeniden düşünme fırsatları oldu.
#EğitimYeme-içme dünyamızın merkez üssü İstanbul’da yeni açılan yerlerin hızına yetişmek kolay değil. Kültür sanat, sosyal sorumluluk projeleri de bir o kadar çok. Önümüzde 9 günlük tatil var. Bugün kentte kalanlar ve İstanbul’a gelecekler için gittiğim yerler ve yapmaya değer bulduğum etkinliklerden kısaca söz etmek istiyorum.
#Müge AkgünSağlıklı yaşam trendinin festivali Reformist, markalara ve festival ziyaretçilerine farklı deneyim platformları sunan Dream Sales Machine tarafından 18–19 Mayıs 2019 tarihleri arasında "Reform Yourself" temasıyla Feriye'de düzenleniyor.
#FestivalYunus Emre Akkor, televizyon programları ve basılı medyada yaptığı açıklamalarla araştırılan isimler arasında yer aldı. Osmanlı mutfağı konusunda uzman olan Yunus Emre Akkor, bazı eğitim kurumlarında bu konuda eğitimler vermektedir. Peki, Yunus Emre Akkor kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Yunus Emre AkkorTürkiye’nin farklı yerlerinden 9-17 yaş arası yaklaşık 125 Fenilketonürili (PKU’lu) çocuğun buluştuğu 3. PKU Kampı’nda, sosyal hayat içinde kendilerini ifade etme becerilerinden diyetini kendi düzenlemeye kadar pek çok alanda deneyimlerini paylaşan kampçılar, tıpkı diyetleri gibi ömür boyu sürecek dostlukların da temelini attı.
#FenilketonüriGeçen hafta sonu Kapadokya’da konakladığım otel ve hemen döner dönmez gittiğim Tarabya sahildeki restoran, bana bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirten iki yeni mekândı. Farklı bakış açılarıyla tasarlanmış bu mekanların hem ülke turizmine hem de gastronomisine büyük katkısı olacağından, yeni bir anlayış getireceğinden hiç kuşkum yok...
#Müge Akgün