Artık İstanbullular tarafından da kabul görmekten öte sevildiğini kimse inkâr edemez. Farklılıkların kesiştiği noktada bir günah keçisi olarak görülen kebabı simge olarak değil de bir kültür unsuru ve günümüzün yadsınamayacak bir gerçeği olarak anlamaya çalışmak ve kabullenmek bana çok daha anlamlı geliyor.
#AdanaBeklenen gün sonunda geldi, yarın akşam yeni yıl için geri sayacağız. Evinde misafir ağırlayacaklar veya aileye sofra kuracaklar için de telaşı bol bir dönem... Eğer alışverişi bugüne bıraktıysanız mezeden şarküteriye, peynirden tatlıya masamızı zenginleştirecek lezzetlerin en iyilerini bulabileceğimiz İstanbul’daki adresleri jürimize sorduk.
#Yeni YılYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriÜlkemizde Antep fıstığının en iyileri yetişiyor. Evet, fiyatları üzüyor ama tatlı-tuzlu girdiği her reçeteye de boyut atlatıyor. Sosyal medyada ünlenen baklava cheesecake’ten evde yapabileceğiniz pratik bir kebaba, limonlu kekten Ortadoğu’nun sevilen mezesi mütebbele leziz tariflerim var.
#Nur AktıMeze yapmayı da çok severim, yemeyi de... Meze yenen sofrada uzun uzun oturulur, sohbetle hemhal olunur. Size bugünlerde çok sık hazırladıklarımı anlatacağım. Patlıcan sevenlerin bayılacağını düşündüğüm bu tatları buğulama levrek ve ızgara sebzelerle sunabilirsiniz.
#Yumurtalı BabaganuçBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANYardımlaşma ve dayanışmada iş yarıştırmak olmaz ama Metro Türkiye harika bir projeyle geldi ramazanda. ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ kampanyasıyla afet bölgesinde yıkılan 4 özel restoranı tekrar hayata döndürebilmek için o eşsiz lezzetleri ve pişiren ekipleri İstanbul’a getiriyorlar.
#YemeKözlenmiş patlıcan ve tahinle hazırlanan mütebbel tarifi Gelinim Mutfakta studyolarında hazırlanıyor. Mütebbel mezesi akşam yemeği sofralarında ve beş çaylarında sıklıkla tercih ediliyor. Peki, Gelinim Mutfakta mutlu mğtebbel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, mütebbel tarifi detayları...
#Mütebbel TarifiAmerikan mutfağının sevilen atıştırmalıklarından olan bufalo kanatları Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme geldi. Pratik bir lezzet olan bufalo kanatları tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz yemeklerden biri. Peki, Gelinim Mutfakta bufalo kanatları nasıl yapılır? İşte, leziz bufalo kanatları tarifi ve malzemeleri...
#Bufalo KanatlarıBir dönem oldukça popüler olan Balkan mutfağının sevilen tatlısı trileçe kolay tarifi ile sevdiklerinize hafif bir tatlı keyfi yaşatacak. Ahududulu, kakaolu çeşitleri de bulunan trileçe daha çok karamelli tarifi ile karşımıza çıkıyor. Peki, trileçe nasıl yapılır? İşte, kolay trileçe tarifi ve malzemeleri...
#TrileçeKanal D'nin sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta etli mütebbel tarifi ile sofralarımıza geliyor. Yöresel bir meze olan mütebbeli bu kez kuşbaşı etle denemenizi öneriyoruz. Peki, etli mütebbel tarifi nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta etli mütebbel tarifi...
#Etli MütebbelYemek yemek oldukça keyifli aynı zamanda insan yaşamının devam edebilmesi için bir ihtiyaçtır. Ancak yemekler bazı ek ürünler ile daha lezzetli ve hoş hale getirilebilir. Yemek sofraları şenlik katan mezeler, aperatif atıştırmalıklardır. Meze isimleri nelerdir? En çok sevilen meze çeşitleri ve türleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Doğu mutfağının geleneksel mezelerinden olan mütebbel tarifi, közlenmiş patlıcan ve tahinin lezzetli uyumunu sofralarınıza getiriyor. Peki, meşhur olduğu Lübnan usulü mütebbel mezesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte mütebbel tarifi ve yapım aşamaları...
#MütebbelBir çöl rüzgârının peşinden sürüklenip yolumu birçok kez düşürdüm Ürdün’e. Bir yanda çölün cazibesi, bir yanda mercan resifleri… Ortadoğu’nun kalbindeki bu küçük ülke güzelliklerle dolu. Kimler geçmemiş ki topraklarından! Asurlular, Babilliler, Persler, Romalılar, Osmanlı İmparatorluğu… Yola çıkmadan önce bu etkileyici coğrafyanın en güzel duraklarıyla hazırladığımız kısa rehberimize bakın.
#TurizmHamuru üç gün mayalanmış pidenin içinde iki gün boyunca pişen dana kaburga... Tatlı patates kremasıyla servis edilen lor peynirli pazı sarması... Patlamış mısır dondurmasıyla sunulan muhallebi... Cağaloğlu Hamamı’nın içindeki 1741, her daim gideceğim ve yurtdışından gelen misafirlerimi gönül rahatlığıyla götüreceğim bir yer.
#Cağaloğlu HamamıFatih denince akla tarihi yapıların yoğun olduğu turistik bir bölge geliyor ama semtin restoranları, tatlıcıları da bir o kadar meşhur. Ara sokaklarındaki fırınlardan yöresel ekmekler satın alabilir, Sevda Gazozcusu’nda nostaljik bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Meşhur Fatih sarmasından tatmayı ve manda yoğurdu almayı unutmayın!
#LezzetEnginar kalbi, kuşüzümü, ıspanak ve limon kabuğuyla tatlandırılmış bir börek... Hurma, espresso ve kakaoyu buluşturan zahmetsiz bir cheesecake... Mütebbel ve mantarlı ‘veef’ wellington... İşte benim bu yılbaşındaki menüm böyle... Siz de başlangıçlardan tatlılara ziyafet sofranızı bitkisel ürünlerle donatabilirsiniz.
#YılbaşıMütebbel, közlenmiş patlıcan ve tahinin mükemmel uyumu bir lezzet. Özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Bu nefis mezeyi hazırlarken limon yerine nar ekşisi de kullanabilirsiniz. Akşam sofranızın yıldızı olacak mütebbeli denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#MütebbelRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 26 Nisan Pazartesi, Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü...
#RamazanRotasını sahillere çevirecekler için jürimize sorduk: “2020 yazının en popüler adresleri hangileri?” Kimi harika günbatımı izleyebileceğiniz durakları, kimi tadı damağınızdan uzun yıllar gitmeyecek restoranları kimi de şarkılarla coşabileceğiniz mekânları önerdi. Bu yıl yakınına yöresine yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken yerlerden en iyi 10’u sıraladık
#SeyahatHavalar ısındıkça hafta sonu tatili programları hız kazanıyor. Kışın kasvetini üzerinizden atmak, temiz havada güzel yemeklerle kendinizi şımartmak istiyorsanız rota önerilerime kulak verin. Gurme dokunuşlarıyla öne çıkan bu oteller sadece bölgelerinde değil yurtdışında da tanınıyor ve bir anlamda gastronomi dünyamızın ufkunu açıyorlar.
#SeyahatHavalimanı işletmelerinin de yolcuların da yemeğe verdiği önem gün geçtikçe artıyor. Hatta birçoğu artık gerçek birer lezzet üssü kıvamında! Havaalanı deyip geçmeyin, çünkü usta aşçıların ve Michelin yıldızlı şeflerin elinden çıkma, her milletten her damağa hitap edecek yemekler bulmak mümkün. Kimler, neyi tercih ediyor, tüketicinin beklentisini neler belirliyor, uzmanlar bu konuda ne söylüyor, gelin birlikte bakalım.
#SeyahatGündüz kuşağı programı Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında, haftanın birincisini seçmek için büyük final heyecanı yaşandı. Her gün beş gelinin yemek yapıp, kayınvalidelerin puan verdiği yarışmada, birinci olan isim, büyük ödülü almaya hak kazandı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın birincisi kim oldu? İşte, 2-6 Eylül Zuhal Topal'la Sofrada haftanın kazanan ismi...
#Zuhal Topal'da Sofrada Haftanın Birincisi Kim Oldu?