Mumbar dolması tarifi, yöresel lezzeti sevenlerin en çok tercih ettiği yemeklerden. Türk mutfağında özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ait olan mumbar, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılıyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bu lezzet bir kez tüketildiğinde vazgeçilmez oluyor. Bumbar ya da mumbar dolması olarak anılan bu tarifi sizler de denemek istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır ve doldurulur? İşte, lezzetli mumbar tarifi ve malzeme listesi.
#Mumbar TarifiMumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasHayvansal gıdalar dünya üzerindeki her mutfak kültüründe yer alıyor. Türk mutfağındaysa hayvansal gıdaların yanı sıra sakatatlar da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doğru temizlendikten sonra sağlığa faydalı olduğu belirtilen sakatatlar, özellikle yöresel lezzetlerde karşımıza çıkıyor. Genellikle kızartılarak ya da içerisi doldurularak hazırlanan bu yemek çeşitleri arasında, lezzeti meşhur mumbar dolması tadıyla öne çıkıyor.
#Yıldız Öz Samaha