Geçtiğimiz pazar sabahı Financial Times'ın Pazar ekindeki bir makale oldukça ilgi çekti. Yazar Jerome Burne geleceğin sağlık trendleri üzerine küçük bir tur yapıyor ve pek çok özel klinikte potansiyel sağlık problemlerinin belirlenmesinde kullanılan koruyucu sağlık programları için veriler üreten yeni tekniklerden bahsediyordu.
Demi Moore, son filminde daha genç, daha güzel ve daha mükemmel haline dönmek isteyen bir film yıldızını canlandırıyor. Tek bir enjeksiyonla DNA’yı değiştirip genç versiyonunuzu ortaya çıkaran “The Substance”ı mayıs ayında Cannes’da, eylülde de Toronto Film Festivali’nde izledim. İki festivalden de ödülle dönen filmi Coralie Fargeat yönetiyor. Hollywood’un en güzel ve başarılı kadınlarından Demi Moore ile ses getiren filmi “The Substance”yi Kelebek okurları için konuştuk.
#Demi MooreKış, sadece kar ve soğuktan ibaret değildir; aynı zamanda doğanın sunduğu lezzetli ve sağlıklı sebzelerle vücudumuzu besleyebileceğimiz bir mevsimdir. Bu sebzelerle yapacağınız yemekler, soğuk günlerde hem sizi ısıtacak hem de sağlığınıza sağlık katacak. Morlahanadan havuca hepsini biraz zeytinyağıyla fırınlayabilir, rendeleyip salatalara katabilir, buharda pişirip zeytinyağıyla her öğününüzde eşlikçi olarak kullanabilirsiniz...
#Kış40'lı yaşlar, cildimizde belirgin değişimlerin başladığı bir dönemdir. Bu yaşlarda cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar, ince çizgiler ve kırışıklıklar belirginleşir. Ancak doğru bakım ve tedavilerle cildinizin genç ve sağlıklı görünümünü koruyabilirsiniz. İşte 40'lı yaşlarda cilt bakımına dair öneriler ve profesyonel tedaviler.
#Cilt BakımıMilano Üniversitesi'nden Dr. Francesco Luciano'nun liderliğindeki yeni bir araştırma, kısa süreli egzersizlerin, uzun süreli egzersizlere kıyasla daha fazla enerji harcayarak kilo verme ve kan şekeri ile kan basıncını iyileştirme konusunda etkili olabileceğini gösterdi. Araştırma, kısa egzersiz molalarının günlük hayatta kolayca uygulanabileceğini vurguluyor. Peki bu egzersizler neler ve nasıl yapılıyor? İşte detaylar...
#Sağlıku hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümKozmetik sektörü neredeyse sonsuz çeşitliliğe sahip. Piyasada hem farklı özelliklerde hem de farklı fiyatlarda ihtiyaca yönelik ürün bulmak mümkün. Son yıllarda bu sektörde öne çıkan yerli markalar yükselişe geçti. Türkiye’den kozmetik markaları yenilikçi tavırları ve kaliteli içerikleriyle dikkat çekiyor. Jürimiz en iyi yerli kozmetik ürünlerini seçti.
#Pınar TAHİRLER