Almanya’daki göçmen kökenli kabare sanatının öncüsü komedyen ve yazar Şinasi Dikmen, yıllar önce sahneleri bırakıp emekliye ayrılmıştı. Dikmen, “Emeklilik her yiğidin işi değil. Sonu kötü biten bir meslek. En iyisi çalışmak” diyerek sahnelere döneceğini açıkladı. Ancak bu kez oyuncu olarak değil, yazdığı mizah yazılarını okumak üzere...
#AlmanyaAlmanya-Türkiye İş ve Eğitim Enstitüsü (DTI), Mannheim Devlet Tiyatrosu’nun (NTM) Studio Werkhaus sahnesinde Uzun Demokrasi Gecesi kapsamında bir etkinlik düzenledi. Yoğun ilgi gören etkinlikte, 27 Haziran’da yürürlüğe giren çifte vatandaşlık yasası konuşuldu.
#ALMANYAAlmanya’daki göçmen kökenli kabare sanatının öncüsü Şinasi Dikmen’in eşi Ayşe Aktay’la birlikte Frankfurt’ta kurduğu kabare tiyatrosu 25’inci yılını özel bir programla kutladı. Aynı zamanda Dikmen’in 75’inci yaş gününe ve Almanya’ya gelişinin 50’nci yılına denk gelen kutlamada uzun bir aradan sonra yeniden sahne alan Şinasi Dikmen, ‘Die Kaes’i, “Alman mizahına Türkler’den kalkınma yardımı” yapan bir kurum haline nasıl getirdiklerini, acı ve tatlı günleri ve olayları anarak espirili bir dille anlattı.
#Almanyaİlki 2018 yılında düzenlenen ve bu yıl 5’incisi yapılacak olan Tiyatro Köprüsü Festivali, yarın başlıyor. Hamburg’un ilk çok kültürlü sahnesi olan Mut Tiyatrosu tarafından, Hamburg Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen ve 21 Mayıs’a kadar devam edecek festivale, Ankara’dan, İstanbul’dan ve Almanya’dan, dans, müzikal, mizah vb. gibi tiyatronun farklı dallarını sahneye koyan, toplam yedi tiyatro gösterisi izleyicilere sunulacak.
#Tiyatro Köprüsü FestivaliTürk Sivil Toplum kuruluşları, Baden Müzesi ve Karlsruhe Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla düzenlenen 11. Türk Günleri, Muhsin Omurca’dan kabera gösterisi, Atatürk’ün Avrupa gezisi resim sergisi, Somuncu Baba film gösterisi, Karagöz ve Hacivat oyunu ile Pforzheim Klasik Türk Musikisi Topluluğu konserleriyle coşkulu şekilde kutlandı.
#11. Türk GünleriStuttgart Forum der Kult uren Derneği ile Türk-Alman Forum Derneği’nin düzenlediği 11’inci ‘Stuttgart Kültürler Yaz Festivali’ bu yıl da büyük ilgi gördü. 10-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen, farklı kültürlere ait müzik, eğlence ve lezzetlerin tanıtıldığı festivali bugüne kadar 60 bin kişi izledi.
KEMAL Kurdaş’ı (91) anlatmak için ‘Önce Mülkiye, sonra Türkiye’ sözü ile tanımlamak ne kadar doğrudur? Ama SBF’yi bitirmesine rağmen asıl ODTÜ’ye vücut veren adam olarak bilinir. ODTÜ sevdalısı demek daha doğrudur. Önceki gün cenazesi İstanbul’dan kaldırıldı ve Kilyos’ta defnedildi. Hakkında daha çok yazı beklerken, iki yazarımız onu çok güzel anlattılar.
TÜRKİYE Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) ve Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Avrupa ve Türkiye’nin Dış Politikada Değişen Rolleri’ temalı 3. Türkiye ve Avrupa Forumu’na katılmak üzere Berlin’e giden CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen’le uçakta karşılaştık.Yani Türkiye ve Avrupa’nın ekseni bugün Berlin’de masaya yatırılacak.
Viyana Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ile dostluk ilişkilerini güçlendirmek için futbolun evrensenlliğinde Viyana Filarmoni, Borusan İstanbul Filarmoni, Avusturyalı ve Türk gazeteciler, Dikilitaş Amatör Futbol Kulübü, Viyanalı amatör futbolcular, İstanbul’da yaşayan Avusturyalılar ve Avusturya Lisesi’nden futbol tutkunlarını, “İstanbul-Viyana Dostluk Futbol Turnuvası”nda bir araya getirdi.
CAVİT Cav, Orhan Suda, Talat Tunçalp ve Rıfat Çalışkan, Hasan Kılıç, Ali Hüryılmaz, Nusret Ergül, Seyit Kırmızı, Erol Küçükbakırcı... İlk üç isim 1948 Londra Olimpiyatları’na giden milli takım sporcuları... Tümü de Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ya da asbaşkanlıklarda bulundular uzun yıllar. Son beş isim ise Türkiye turlarını başarılı gösteren sporcular.