monoklonal antikor haberleri sayfasında monoklonal antikor hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 66 monoklonal antikor haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Monoklonal antikorların adını ilk olarak eski ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse yakalandığında uygulanan çoklu tedavi kokteylinde duymuştu. GSK ile Vir Biotechnology tarafından geliştirilen ve monoklonal antikor içeren Kovid-19 ilacına acil kullanım onayı verildi.
#Monoklonal AntikorKoronavirüse karşı aşılama kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. Öte yandan virüsü etkisiz hale getirebilecek ilaç geliştirme çalışmaları da bilim insanlarının en önemli gündem maddelerinden biri. Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tüm dünyaya umut olabilecek yeni bir koronavirüs ilacını incelemeye başladı.
#Avrupa İlaç AjansıCovid-19 döneminde her gün yeni bir kavram öğreniyoruz. Almanya, Covid-19 aşısı teminindeki eksikliği monoklonal antikorlara dayalı yeni bir ilaçla telafi edeceğini açıkladı. Gündemin en merak edilen konularından biri haline gelen monoklonal antikorlarla ilgili tüm detaylar haberimizde...
#Monoklonal AntikorMonoklonal antikorların adını ilk olarak eski ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse yakalandığında uygulanan çoklu tedavi kokteylinde duymuştu. Almanya'da uygulanmaya başlayacak olan bu antikor tedavisi salgınla mücadele konusunda büyük umut sağlıyor.
#Monoklonal AntikorSevgili Hürriyet okurları... Kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık problemlerinden birisi. Sigara, dengesiz beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam gibi faktörler maalesef kanser sıklığını arttırmakta. Kanser vaka sayılarının artması ile birlikte tedaviye yönelik çalışmalar da tüm hızıyla devam etmekte. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun ile kanser tedavisindeki yenilikleri konuştuk. İşte verdiği bilgiler...
#Şenol KalyoncuDünyada paniğe neden olan Strep A enfeksiyonuna bağlı can kayıpları gün geçtikçe artarken, İsveç'ten güzel bir haber geldi. Lund Üniversitesi'nden bilim insanları Strep A enfeksiyonu geçirip iyileşen bir hastanın kanında özel bir antikor keşfetti. Peki bu keşif ne anlama geliyor? Hastalığın seyrini değiştirebilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkMigren şiddetli ataklarla seyreden bir baş ağrısı.Türkiye Migren Raporu’na göre halkımızın yüzde 83’ü genel baş ağrısıyla migren arasındaki farkı bilmiyor. Bu nedenle bu ağrılara çare de bulamıyor. Neyse ki iyi bir haber geldi; yeni migren ilacı çok yakında Türkiye pazarına da girecek.
#Türkiye Migren RaporuMigren ağrıları yüzünden hayatı kâbusa dönenler çareyi Türkiye'de de kullanılmaya başlanan aşılarda arıyor. Aşılar migren için kesin çözüm mü? Aşı fiyatı ne kadar? Neler yaparsak ataklardan korunuruz? Aşılar ve migren ile ilgili tüm merak ettiklerimizi uzmanlara sorduk ve A'dan Z'ye bir migren dosyası hazırladık.
#SağlıkKanser hastalığı insanlığın en büyük kâbuslarından biri. Ancak bilim bu hastalıkla mücadelede oldukça önemli yol kat etti, özellikle son birkaç haftadır duyurulan gelişmeler oldukça umut verici. Kanser ile ilgili hangi olumlu gelişmeler yaşanıyor? Kanserin sonu geliyor mu? 4 uzmana sorduk... İşte detaylar...
#SağlıkKanser geçmişi olan bir gazeteci olarak bu hafta arka arkaya gelen güzel haberler aynı kaderi paylaştığım kanser hastaları ve yakınlarına umut verdi hiç şüphesiz. Yakın bir gelecekte, kemoterapi-radyoterapi almadan ve hatta ameliyata gerek kalmadan sadece basit bir hap ya da aşının tedavi için yeterli olması ihtimalini bir düşünsenize! Muhteşem değil mi? Tüm bu gelişmeler aklıma üç soru düşürdü. Bir, nihayet kanserin sonu geldi mi? İki, bahsedilen hap ya da aşılar ne zaman piyasaya çıkar? Üç, herkese ve her çeşit kanser türüne uygulanabilir mi? Cevapların peşine düştüm.
#MrnaDünyanın koronavirüs ile mücadelesi son sürat devam ederken Oxford Üniversitesi'nden çok konuşulacak bir haber geldi. İngiliz uzmanlar aşı sonrası Kovid riskinin ne olduğunu hesaplamanın yolunu bulundu. Araştırma, aşılamadan sonra ciddi Kovid-19 riski düşük kalırken, bazı insanların diğerlerinden daha savunmasız kaldığını gözler önüne serdi.
#Koronavirüs2 doz mRNA aşısı olanların güçlendirici 3. dozu olmaları gerektiği konusu, yapılan araştırmalar sonrası netlik kazanmaya başladı. ABD, İngiltere başta olmak üzere bazı ülkelerde 65 yaş üstüne 3. doz mRNA aşısı yapılmaya başlandı. İki doz BioNTech sonrası 3. doz ne zaman ve kimlere yapılmalı?
#KoronavirüsEski ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs salgını konusundaki tavırları ve kararları konusunda büyük eleştirilerin hedefi olmuş, kendisi de virüse yakalanınca dünyada ilk kez onun için kullanılan bir antikor kokteyli sayesinde hastalığı yenmişti. İngiltere, işte bu mucizevi Kovid-19 tedavisi için flaş bir karar vererek gündeme bomba gibi düştü.
#KoronavirüsDünya çapında covid-19 vakalarıyla mücadele devam ederken bir yandan da yeni ortaya çıkan Delta ve Delta Plus mutasyonlu virüsün yayılması mutasyonlu virüs nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir gibi soruları beraberinde getirdi. Koronavirüs ile benzer belirtilerin rastlandığı mutasyonlu virüs ülkemizde de ölümlere yol açabiliyor. İşte, mutasyonlu virüs hakkında tüm merak edilenler…
#Mutasyonlu VirüsÜlkemizde de yaygın olarak görülmeye başlanan delta varyantının ne olduğu ve belirtileri herkes tarafından merak ediliyor. Koronavirüs ile benzer belirtilerin olduğu delta varyantında hangi semptomlara dikkat edilmesi gerektiği bu nedenle oldukça önemli. Bunun yanında araştırmacılar, delta virüsü ya da delta varyantı olarak adlandırılan bu yeni virüs üzerinde aşının etkinliğine de yoğunlaşmış durumda. Peki, Delta varyantı nedir, belirtileri nelerdir? İşte, covid-19 aşılarının delta varyantı üzerinde etkinliğine dair detaylar…
#AşıDelta varyantına karşı dünya genelinde daha yeni ‘alarm’ verilmişken bir de Delta Plus çıktı. Türkiye’nin de aralarında olduğu 85 ülkede görüldü. Diğer varyantlara göre 2 kat hızlı yayılıyor. Avustralya’da Sydney kenti 2 hafta kapatıldı. Aşılamanın çoğunu tamamlayan İsrail, İngiltere ve Almanya da ise kısmi yasaklar geri döndü. Rusya en çok etkilenen ülkeler arasında. Delta Plus, nam-ı diğer ‘endişe’ varyantı korkutuyor. Zira, Türkiye’de 1 Temmuz itibarıyla pek çok kısıtlama kaldırılıyor. Endişelenmeli miyiz? Nasıl bir yaz bizi bekliyor? Aşılar Delta Plus’a etki etmiyor mu? Uzmanlara sordum...
#YAZARZamanında harekete geçip aşı siparişi vermemek ve maske tedarikinde geç kaldığı suçlamalarına hedef olan Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, şimdi de kullanılmayan antikor ilacı için vergi mükelleflerinin 400 milyon eurosunu çarçur etmekle suçlandı.
#Jens SpahnKoronavirüse karşı geliştirdiği aşıyla tüm dünyaya umut olan BioNTech’in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, şirket genel kurulunda yaptığı konuşmada mRNA bazlı aşının Delta dahil bilinen tüm yeni varyantlara karşı etkili olduğunu, Delta varyantlı virüs için de yeni bir uyarlama gerektiren özel bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
#BiontechDünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisiyle ilgili akıllarda çok önemli bir soru var: Neden hâlâ kesin bir çaresi bulunamadı bu belanın? Biz de sizin için bu soruya yanıt aradık. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz...
#RemdesivirMonoklonal antikorların adını ilk olarak eski ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse yakalandığında uygulanan çoklu tedavi kokteylinde duymuştu. GSK ile Vir Biotechnology tarafından geliştirilen ve monoklonal antikor içeren Kovid-19 ilacına acil kullanım onayı verildi.
#Monoklonal AntikorKoronavirüse karşı aşılama kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. Öte yandan virüsü etkisiz hale getirebilecek ilaç geliştirme çalışmaları da bilim insanlarının en önemli gündem maddelerinden biri. Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tüm dünyaya umut olabilecek yeni bir koronavirüs ilacını incelemeye başladı.
#Avrupa İlaç AjansıSağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın müjdesini verdiği Sputnik V aşısının Türkiye’de üretileceği tesislerini ilk kez DHA görüntüledi. Aşı çalışmalarından sonra ilk numuneleri hem Rusya hem de Türkiye tarafı inceleyecek. Yaza doğru yüksek hacimli üretimlere geçilecek. CinnaGen İlaç CEO’su Ferhat Farsi, Uğur Şahin ile benzer bir kaderi paylaştıklarını anlatarak, 'Kansere karşı monoklonar antikorlar geliştirmek için bu yatırımı yaptık. Ama pandemi müsibeti, bu yüksek teknolojili alt yapıyı, aşı üretimine kanalize etmemize neden oldu' dedi.
#RusyaCovid-19 aşıları söz konusu olduğunda, gelişmiş ülkelerle az gelişmiş ülkeler arasında gittikçe açılmakta olan bir makas var. Bunun sebebi olarak görülen fikri mülkiyet haklarıyla ilgili sosyal medyada hararetli bir tartışma mevcut. Söz konusu tartışmayı ve önerileri mercek altına aldık: Aşının formülünün paylaşılması bir çözüm mü?
#Fikri Mülkiyet HaklarıCOVID-19 hastalığını geçirenlerin yeniden enfeksiyona karşı ne kadar süre korunacağı net değildir. Enfeksiyonu geçirenlerde oluşan ‘doğal bağışıklık’ kişiden kişiye değişir. Mevcut bilgilerimiz COVID-19 geçirenlerin 3 ay içinde yeniden enfekte olma ihtimalininin çok düşük olduğu şeklindedir. Bazı veriler bu sürenin 6-7 aya kadar uzadığını göstermektedir. Bu nedenle hastalığı geçirenlerde aşılama bir süre ertelenebilir.
#COVID-19