Duygu Alptekin ve Ahsen Uğurlu... Ju Istanbul’un iki başarılı ismi. Tasarımlarını keyifle giydirmek, ten-kumaş uyumu, kesim ve dikişlerin hatasız olması, onların olmazsa olmazları. Onlardan, bir tüyo da aldım. "Giyildiğinde eve gidip çıkarma hissi uyandırmayan kıyafet, kendinizi özel hissettirendir” diyorlar.Evet, bu hafta Duygu Alptekin ve Ahsen Uğurlu ile, İstanbul Nişantaşı’ndaki atölyelerinde buluştuk.
#ANKARAPop müziğin kraliçesi Madonna’nın turnesi Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki Copacabana Plajı’nda düzenlenen konserle sona erdi. Ücretsiz şova 1,6 milyondan fazla kişi katıldı. Beyoncé ve Taylor Swift gibi starlar da milyon dolarlık turneler düzenliyor ama kariyerinde 40’ıncı yılını kutlayan Madonna’ya (65) duyulan aşk belli ki bir başka.
#Hazan Aköz Işık50 yıllık tarihini anlatmak için doğduğu topraklardaki lüksün 500 yıllık tarihini araştıran Beymen, sergi ve kitaptan sonra şimdi de bir belgesel hazırladı. Bu çalışmaya öncülük eden Türkiye sevdalısı Mısırlı işinsanı Rachid Mohamed Rachid: “Türkiye 500-600 yıldır dünyada yaratıcılığın, sanatın ve lüksün merkezi. Özellikle gençler bununla gurur duymalı.”.
#Rachid Mohamed RachidModanın kendini tekrar eden döngüsüyle birlikte geçmişin izleri de günümüze taşınmaya devam ediyor. Moda trendleri sürekli yenileniyor ve dönemin şartlarına göre şekilleniyor görünse de aslında birçoğu geçmişten günümüze ışınlanıyor. Ben de sizlerle 1920’lerden 2020 yılına kadar uzanan bir moda yolculuğu yapmak istedim. Bu hafta 1920 ile 1960’lara ışık tutarken gelecek hafta da 1970 ile 2020’ye kadar ki yılları ele alacağım. Bakalım bugün severek kullandığınız ve yeni sandığınız trend parçalar, hangi yıllardan günümüze gelmiş.
#Süheyla BuyrukçuOnlar köy yaşamını sosyal medyaya taşıyor. Elbette kendi tarzlarında... Instagram’da yüz binlerce takipçileri var. Elif Akçivi (@gezenoglak) yöresini tatlı şivesiyle tanıtan bir Yörük kızı. Havvanur Kösem (@keciperver) köyde yapılan işleri eğlenceli üslubuyla anlatıyor. Mutlu Karaduman (@gorunmezkaza) moda çekimlerine köydeki imkânlarla yeni bir bakış açısı getiriyor.
#Ceren Naz BüyükBaşta James Bond olmak üzere Hollywood yapımlarında kullanılan kıyafetlere eli değmiş, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ağırladığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün personeli için fraklar hazırlamış. Mağazasının girişindeyse en özel müşterileri Mustafa Kemal Atatürk’ün aileye hediye ettiği şapka sergileniyor. Dördüncü kuşak terzi, smokin sihirbazı Levon Kordonciyan’la buluştuk, şık olmak isteyen beyler için tüyolar aldık...
#SmokinŞehrin enerjisini ve kültürünü; yaşam stilini yansıtır caddeler… Başlığa ‘uyarladığımız’ gibi şarkılara, şiirlere konu olur. Yaklaşan yeni yılın heyecanıyla ışıl ışıl süslenen caddelerde alışveriş her zamankinden daha da zevkli. Vitrinlere baka baka yürümenin tadı çıkarılacak, yorulunca lezzetli molalar verilecek en iyi alışveriş caddelerini jürimize sorduk.
#SeyahatDeniz Berdan, gençleri hayallerindeki mesleği gerçekleştirmeleri için teşvik eden ‘#bicesaret’ projesinin destekçisi oldu. Ünlü tasarımcı, sınırlı imkanlardan dolayı cesaret edilemeyen projelerin hayata geçirilmesini sağlayacak. Berdan, “Gençlerin hayallerine dokunmak gerçekten çok kıymetli” dedi.
#Deniz BerdanAraştırmacı yazar Erhan Arda, son kitabı “Çin Hapşırığı”nda dünya sisteminin dünü ve bugününe hâkim kavramları edebiyat, felsefe, ekonomi ve moda alanındaki boyutlarıyla ele alırken, gelecekteki dünyanın yaşam şeklindeki değişimi de Corona Virüsü (CV) üzerinden analiz ediyor.Tüm bilinmez verileri nedeniyle virüsü ejderha olarak nitelendiren Arda, hayatın yolunun Corona Virüsünden geçeceğini anlatarak, “Derdi, aklınıza ne geliyorsa tüm ilişkileri sarsmak hatta yok etmek ve yeniden dizayn etmek; ancak bunları gerçekleştirdiğinde yok olacak. CV (corona virüs) tam da nefes yolunun üzerine oturdu. Ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel, organizasyonel, zihinsel, görsel, ilişkisel değişim başladı. Etkileme modası ile yeni bir çağ başlattı,” dedi.
#Erhan ArdaKişiler kendilerine uygun bir meslek seçerken pek çok detayı ön planda tutarlar. Son yıllarda ise moda ve tekstil tasarımı bölümü çok fazla tercih ediliyor. Moda ve tekstil tasarımı bölümü nedir? Tüm ayrıntıları sizler için derledik.
#Moda Ve Tekstil Tasarımı Bölümü Nedir?Moda tasarımı bölümü, son zamanlarda özellikle giyim ve moda sektörünün gelişmesi ile beraber pek çok üniversitede yer alan bölümlerden birisidir. Moda tasarımı bölümünde özellikle son moda ürünler ve elbise stilleri değerlendirilir, araştırılır ve bu ürünlerin üretilir. Moda tasarımı bölümü genellikle kadınların en çok rağbet gösterdiği bölümlerden birisidir. Fakat son zamanlarda erkekler de modaya bakış açılarını değiştirerek, bu bölümü tercih etmektedir. Moda tasarımı bölümünü tercih edecek olan kişiler için moda tasarımı bölümü nedir, mezunu ne iş yapar, dersleri nelerdir ve iş olanakları nasıldır tüm detayları sizler için derledik.
#Moda Tasarımı Bölümü Nedir?Moda, bazı şehirlerde imgeleşmiş bir duruma gelip o şehirle bütünlenmiştir. Moda deyince herkesin kafasında belli başlı bazı şehirler canlanır, şüphesiz. Trendleri önden takip etmek, dünyaca ünlü tasarımlardan haberdar olmak için modanın kalbinin attığı şehirlere bakmak gerekiyor. Peki bu dünya şehirleri hangileri?
#ModaDışarısı buz gibiyken evde battaniyenin altında, sıcacık bir kahve kupasıyla güzel film veya belgesel, kulağınıza nasıl geliyor? Akşama ne pişireceksiniz? Bu sefer yaratıcı bir tarife ne dersiniz? Bunları düşünürken birkaç tuşla panda sahiplenmeye ne dersiniz? Çocuğunuz, aileniz, çevreniz için yapmanız gerekenler... Konserler, tiyatrolar, sergiler... Heyecanla beklenen teknolojik yenilikler, ufuk açacak seyahatler... İşte size kışı keyifli hale getirecek, birbirinden farklı fikirler!
#KışDesign Week Turkey 2019'un (Türkiye Tasarım Haftası) 4'üncü yılında, 100'den fazla konuşmacı, 150'nin üzerinde tasarımcı, 34 panel ve konferans ile 53 sergi ve atölye çalışmalarında sanayici, akademisyen, öğrenciler ve binlerce izleyici 14-17 Kasım'da bir araya gelecek.
#Desing Week TurkeyCanlı, kozmopolit ve yürüyerek keşfedilecek bir şehir. Şimdilerde Polonya şarküterilerinden Çin mantılarına göçmenlerin getirdiği kültürel çeşitlilikle çekiciliği arttı. İrlanda Edebiyat Müzesi’nde James Joyce’un elyazmalarından ‘Ulysses’in derinliklerine dalabilir, ardından bir bardak şarapla ya da taze kavrulmuş çekirdekten espresso ile tazelenebilirsiniz. Sabaha kadar barlarda İrlanda müziği dinledikten sonra şakşukayla kahvaltı yapabilirsiniz. Kentin tarihi mezarlıklarını, hapishanelerini gezerken melankolik ruh halinin nedenlerini de hissedeceksiniz. Çoğu gezgin gibi siz de başkentteki kara mizah duygusundan feyz almış şekilde evinize döneceksiniz.
#Dublın