Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#MenüMısır çorbası, lif açısından zengin bir lezzet. Tavuk suyuyla hazırlandığında ise bambaşka bir tat sunuyor. Hazırlanışı da oldukça pratik. Bu tarif, mısır sevenlerin favorilerinden biri olacak. Peki kremalı mısır çorbası nasıl yapılır? İşte kremalı mısır çorbası tarifi...
#Kremalı Mısır Çorbasıİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 21 Mayıs Perşembe iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemSalatadan çorbaya pek çok yemekte yeri vardır. Sofralarımıza hem renk hem de lezzet katar. Ayrıca, film keyfi de onsuz asla olmaz. Neyden mi bahsediyorum? Tabii ki mısırdan... Uzun yıllardır tarımı yapılan bu sarı taneli tahıl ortaya nasıl çıktı ve neden 'mısır' diye adlandırıldı?
#MısırCennet çorbası, soğuk kış günlerinde içini sıcak tutacak nefis bir tarif. Bu çorba mısır unu ile hazırlanıyor. İçerisine eklenen sebzelerle de daha lezzetli hale geliyor. Oldukça da doyurucu. Eğer sofranızda cennet çorbasına yer vermek isterseniz, yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Cennet ÇorbasıBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkKara lahana çorbası tarifi, gündemde yer alan haberlerle öne çıktı. Dünya mutfaklarıyla ilgili yaşanan son gelişmeden kara lahana çorbası beğenilmeyen Türk yemeklerinden oldu. Yöresel yemeklerden olan kara lahana çorbası seveni olduğu kadar sevmeyenleri de mevcut. Peki Giresun usulü kara lahana çorbası nasıl yapılır? İşte, kara lahana çorbası tarifi ve hazırlanışı.
#Kara Lahana Çorbası TarifiTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüYumuşacık içimli, klasik ama çok bir çorba tarifi. Yapması pratik olduğundan, ve herkes tarafından çok sevildiğinden çok tercih edilir. Buyurun tarife üzerine bol kaşarla servis edin. Domates çorbasını, hazır kremayla hazırlayabileceğiniz gibi bu şekilde sütlü domates çorbası olarak da yapılır. Sütle yaptığımız terbiye krema yerine geçip, harika bir kıvam verir. İşte, sizler için hazırladığım patlıcan balığı, sütlü domates çorbası, muhallebili bisküvi pasta ve daha fazlasından oluşan Ramazan 24. gün iftar menüsü...
#Ramazan MenüsüMevsimine göre sebzelerle hazırlanabilecek, bol vitaminli içimi kolay sebze çorbasıyla karşınızdayız. Boş kalan mideyi rahatlatmak önemli bu sebeple iftar sofralarının vazgeçilmezi çorbalardır. Sebze Çorbası; içinizi ısıtacak, besleyici enfes bir çorba tarifi. Mevsimine göre sebzelerle yapılabilir. Yazın, kabak, biber, patates, kışın ise kereviz, havuç gibi sebzelerle yapılabilir. İşte, sebze çorbası, dızmana, karpuzlu limonata, revani ve daha fazlasından oluşan iftar menüsü....
#İftarBolu'ya özgü, taze fasulye çorbasını mutlaka denemelisiniz. Lezzeti şahanedir. Bir deneyen tekrar yaptırır. Bol vitaminli, besleyici, kolay ve ekonomiktir. Söz verdiğimiz gibi yeni lezzetler, değişik tatlarla kolay ve lezzetli sofralar kurmaya devam ediyoruz. Bu çorba tarifini denemediyseniz hemen deneyin.
#Ramazan MenüsüMerhabalar sevgili dostlar. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle, hüznüyle mutluluğuyla bir senenin daha sonuna geldik. Eminim ki aramızda yılbaşını sıradan bir gün sayanlarımız ve herhangi bir özel hazırlığa gerek duymayanlarımız da vardır fakat ben “yeni yıla ancak enfes yılbaşı sofralarıyla girilir” diyenlerdenim. Bunun için de benim gibi düşünen ve yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmak isteyen hatırı sayılır bir kitlenin olduğunu varsayarak yine enfes öneriler hazırladım.
#2023 Yılbaşı MenüsüFarklı bir çorba arayanların favorisi olacak cennet çorbası son zamanların gözde lezzetlerinden bir oldu. Oldukça doyurucu bir çorba olan cennet çorbası, mısır unuyla hazırlanıyor. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırıyor. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
#Cennet ÇorbasıPumpum çorbası Bartın'ın yöresel lezzetlerinden biri. Mısır unuyla hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde de nişasta eklenerek hazırlanıyor. Peki pumpum çorbası nasıl yapılır? İşte yöresel lezzetleri denemek isteyenler için pumpum çorbası tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Pumpum Çorbası TarifiJapon mutfağından bir tür tavuk kebabı olan yakitori MasterChef yarışması ile gündeme geldi. Geleneksel yakitori sadece tavuğun farklı bölgelerinden elde edilerek yapılıyor. Peki, yakitori nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef yakitori tarifi detayları...
#Masterchef Yakitoriİtalyan mutfağının sevilen garnitürlerinden olan polenta, mısır unuyla hazırlanıyor. Muhlamaya benzerliğiyle dikkat çeken polenta ülkemizde de özellikle et ve balık yemeklerinin yanında tüketiliyor. Peki, polenta nasıl yapılır? İşte, polenta tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#PolentaBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonTek başına bir ana öğün olma özelliği taşıyan balık çorbası, turşu ve mezelerle tamamlanarak lezzet şölenine dönüşebilir. Balık sezonunun başladığı bu günlerde hem faydalı hem doyurucu bir tarif olan balık çorbası hangi balıktan, nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte tüyoları…
#Balık ÇorbasıGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi beşinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 7 Mayıs Cuma, Ramazan'ın 25. günü için iftar menüsü...
#MenüÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nermin Berik, anne sütünden sonra en değerli besinin su ürünleri olduğunu söyledi. Uzmanların, koronavirüs döneminde önemine dikkat çektiği D vitamini için en iyi kaynağın balık olduğunu belirten Berik, "Özellikle yağlı balıklar çok iyi kaynaklardır. Bizim yağlı balık diye tanımladığımız kara etli ya da kırmızı etli dediğimiz balıklardır. Hamsi buna çok iyi bir örnektir. Düzenli olarak haftada en az üç gün tüketildiğinde sağlıklı bireylerin takviye almalarına gerek olmadan D vitamini ihtiyacı karşılanabilir" dedi.
#Hamsi"Türkiye'de her evin mutfağında mutlaka bulunan bir malzeme söyleyin" desek akla geleceklerin ilk sıralarında mutlaka tarhana yer alır. Hem pratikliğiyle, hem lezzetiyle, hem de özellikle koronavirüs pandemisi esnasında daha da bir kıymete binen bağışıklık güçlendirici besin öğeleriyle özellikle kış aylarında vazgeçilmez bir lezzet olan tarhana için en milli gıdalarımızdan biri dersek de yanlış olmaz herhalde. Tarihsel kayıtlara göre, Türklerin Orta Asya'da yaşadıkları dönemden günümüze kadar varlığını sürdüren tarhananın tarihine, hazır mevsimi de gelmişken biraz daha yakından bakalım mı?
#TarhanaSoğuk havaların vazgeçilmezi çorbanın pandemi döneminde büyük önem taşıdığını belirten Dyt. Gizem Gençyürek "Çorbalara eklenen limon, sirke ve pul biber hem metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak kilo kaybını destekler hem de özellikle koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmeye dolayısıyla vücut direncini artırmaya yardımcıdır" dedi.
#ÇorbaKaralahana çorbası Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Orjinalinde yarma kullanılan karalahana çorbasında bulgur kullanarak da çorbanızı hazırlayabilirsiniz. Peki, karalahana çorbası nasıl yapılır? Karalahana çorbası tarifi…
#Kara Lahana ÇorbasıKaralahana çorbası, Karadeniz yöresine ait yöresel yemeklerden biri. Adından da anlaşılacağı üzere temel malzemesi karalahana olan bu çorbayı mısır yarması yerine bulgurla da yapabilirsiniz. Peki, karalahana çorbası nasıl yapılır? Adım adım karalahana çorbası tarifi…
#Karalahana Çorbası