CENNET ÇORBASI TARİFİ: Cennet çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Farklı bir çorba arayanların favorisi olacak cennet çorbası son zamanların gözde lezzetlerinden bir oldu. Oldukça doyurucu bir çorba olan cennet çorbası, mısır unuyla hazırlanıyor. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırıyor. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
Cennet çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
1 adet patates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su
2 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Toz biber
Sıvı yağ
CENNET ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Yağ eriyince mısır ununu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Patates ve soğanı iri iri doğrayın ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
Sebzeler kavurulunca rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve orta ateşte ara ara karıştırın.
Çorba pişince blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alıp birkaç dakika daha pişirin.
En son üzeri için sıvıyağı ve toz biberi kızdırın.
Çorbanız hazır olunca kaseler paylaştırın ve üzerine toz biberli karışımı ekleyip servis edin.
Afiyet olsun...