Mide Ağrısı haberleri sayfasında Mide Ağrısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3506 Mide Ağrısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Karın ağrıları, kramplardan şişkinliğe, mide rahatsızlıklarından iştah kaybına pek çok semptoma eşlik ediyor. Peki her karın ağrısı aynı mı? Ağrının yerinin size sorununuz hakkında çok önemli ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte ilginç detaylar…
#Karın AğrısıŞiddetli mide ve karın ağrıları ile doktora giden bir kadın 23 haftalık (5.5 ay) hamile olduğunu öğrendi. Yapılan taramalar bebeğin annenin rahminde değil bağırsaklarında büyüdüğünü ortaya çıkardı.
#Dış Gebelikİstanbul Erkenköy’de 2015 yılında mide ağrısı şikayetiyle doktora giden genç, yanlış tedavisi sonrası mide felci oldu. 2020 yılından beri düzgün beslenemeyen genç, yaklaşık 25 kilodan fazla kilo verdi.
#İstanbulBirleşik Krallık'ın Edinburgh bölgesinde yaşayan 33 yaşındaki kadın doktorların 'endişelenecek bir şey olmadığını' söylediği mide ağrıları sonrası birkaç haftalık ömrü kaldığını öğrenince hayatının şokunu yaşadı.
#Pankreas KanseriMide iç organlardan biri olup sindirim sisteminde büyük bir etkisi olan bir organdır. Sindirim sisteminin büyük bir kısmını mide oluşturmaktadır. Yenilen yemekler ilk önce yemek borusuna ardından da mideye ulaşmaktadır. Mide ağrısı, midede bulunan pek çok duruma karşı ortaya çıkabilir. Bağırsak sendromu, enfeksiyon, uzun süreli olarak aç kalma, aşırı kilolu olmak, obez olmak, gaz sıkışması, psikolojik problemler gibi pek çok etkene bağlı olarak gelişme gösterebilir. Mide, önemli bir rolü üstlendiğinden dolayı herhangi bir olumsuz durum ile karşılaştığı zaman bu durumu ortadan kaldırmak sağlık açısından iyi olacaktır. Aksi takdirde kişinin hayatını olumsuz yönde etkiler. Mide ağrısına ve sancısına hangi besinlerin iyi geldiğini, hangi çayların hafiflettiğini detayları ile sizler için derledik.
#Mide AğrısıGastrit, stres, soğuk algınlığı gibi pek çok nedenle ortaya çıkan mide ağrısı sırta vurur mu araştırılan konular arasında yer alıyor. Sıklıkla görülen mide ağrısı müdahale edilmediğinde başka önemli sorunlara da neden olabilir. Peki, mide ağrısı hangi hastalıklara neden olur, sırta vurur mu? İşte mide ağrısı ile ilgili oluşabilecek durumlar...
#Mide AğrısıMide ağrısı belirli zamanlarda mustarip olduğumuz sorunların başında geliyor. Bu nedenle geceleri, strese bağlı geçmeyen mide ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer, neden olur sorularının yanıtları pek çoğumuz tarafından sıklıkla araştırılıyor. Mide ağrısına sadece fiziksel nedenler değil, stres gibi psikolojik nedenler de sebep olabilmektedir. İş yaşamı ve özel yaşamdaki sorunlar sırta vuran, hatta kıvrandıran mide ve karın ağrılarını tetikleyebilir.
#Mide AğrısıMidede şişkinlik, hazımsızlık veya çok az yemek yenmesine rağmen yaşanan erken doyma hissi gibi durumlar çoğu zaman önemsenmeyebiliyor. Faklı nedenlerden de kaynaklanabilen ancak mide kanserinin ilk belirtileri arasında yer alan bu şikayetler konusunda bilinçli olmak ve erken dönemde doktora başvurmak hayat kurtarıcı olabiliyor.
#Mide AğrısıMide ağrısı stresten sinire, çok yemekten hızlı yemeye kadar birçok farklı günlük faktörden dolayı oluşabilir. Ancak bazen mide probleminizin başka nedenleri vardır. Bunun muhtemelen doktorunuzu ziyaret etmenizi gerektirecek daha ciddi bir sağlık sorunu olabileceğini gösteren bazı belirtilere birlikte göz atalım.
#YazarAşırı yorgunluk, yeme alışkanlıkları, fizyolojik ve psikolojik faktörler sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyebilir ve hayatınızı mahvedebilir. Stres, mide kramplarına neden olabilecek göstergelerden biri. Özellikle bu problemi engelleyebilecek doğal bir tarif paylaşacağım.
#Mide AğrısıMide ağrıları çok sık rastlanılan sağlık problemlerinden biridir ve tedavi edilmediğinde çok ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getirir. Özellikle de bahar mevsimlerinde artış gösteren mide sorunları dayanılmaz sancılarla kişinin yaşam kalitesini düşürür. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, mevsim geçişlerinde artan mide ağrılarının sebeplerini ve kurtulma yöntemlerini anlatıyor.
#Mide AğrısıSindirim ağrılarının genel olarak 2 yaygın nedeni vardır, endişe ve depresyon. Bu duygusal problemler dışında diğer neden ise mideyi tahriş eden düzenli ilaç kullanımıdır. Bu, her birimizin potansiyel olarak bu tür sorunları yaşama riski altında olduğumuz anlamına geliyor. Sürekli stres altında yaşıyoruz ve asıl nedeni tedavi etmek yerine semptomlarımızı ortadan kaldırmak için bir ağrı kesici almayı tercih ediyoruz.
#AğrıÇok kültürlü ve zengin bir yemek skalasına sahip olmak birçok avantajı beraberinde getirse de çeşitli sağlık problemlerine de davetiye çıkarabiliyor. Özellikle de beslenmenin kilit rol üstlendiği mide hastalıklarında güçlü bir tetikleyici olan ağır yiyecekler, fazla kaçtığında sağlık problemlerinin önünü açıyor. Midede oluşan hastalıkların hafife alınamayacak kadar tehlikeli sonuçlara sebep olabileceğini söylenen Dahiliye Uzmanı Uzm.Dr. Sedat Işık, erken teşhisle uygulanacak doğru tedavinin, hasta sağlığı açısından da önemli olduğuna vurgu yapıyor.
#YemekRamazan ayında midesinde problem olmayanlar için uzun süre aç ve susuz kalmak, sağlık açısından risk taşımıyor. Ancak bu sene yurdun büyük bölümünde de yaz sıcaklarına denk gelen ramazanda oruç tutarken, yeme içme dengesine dikkat etmek gerekiyor.
#RamazanYapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#Kanser34 yaşındaki iki çocuk annesi Emma Snape, şubat ayında klasik soğuk algınlığı benzeri semptomlar göstermeye başladı. Bu semptomlar hızla artarak devam edince hastaneye yatırıldı. Emma, kadın 'ağır bir grip' geçirdiğini sanıyordu oysa hastalığı grip değil yakalananların yarısını hızla öldüren milyonda bir görülen bir kansere yakalanmıştı.
#Sağlıkİzmir Tınaztepe Üniversitesi (İZTÜ) Özel Galen Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Batuhan Demir, sağlıklı bir yaşamın temeli için midenin korunması gerektiğini belirterek, mide sağlığını korumanın önemini ve günlük hayatta uygulanabilecek basit ama etkili noktalar hakkında bilgiler verdi.
#1Potansiyel olarak ölümcül olan dang humması vakaları Avrupa'yı kasıp kavururken, İngiltere’de vakaların artmasından korkan uzmanlar, tatilcilerin hem tatildeyken hem de evdeyken hastalığın belirtilerinin farkında olmaları gerektiğini konusunda uyarıda bulunuyor.Peki bizde durum ne? Ülkemiz için risk var mı?
#Dank HummasıPopüler turist destinasyonlarında yaygın olan öldürücü bir virüs olan Dang humması, Avrupa'ya da yayılıyor. Ayrıca ülkemize komşu Ortadoğu ülkelerinde de vakalar yaşanıyor. Peki bizde durum ne? Ülkemiz için risk var mı? Önlem olarak ne yapmalıyız? Uzmanlar ne diyor?
#Dang HummasıBir milyonu aşkın öğrencinin katılacağı LGS ve 3 milyondan fazla adayın başvurduğu YKS için sayılı günler kaldı. Tarihler yaklaştıkça adaylarda stres de artmaya başladı. Eğitim uzmanı Dr. Esra Gül Koçyiğit, hem adaylara hem de ebeveynlere sınav kaygısıyla baş etmeleri için önemli tüyolar verdi...
#LGSKarın ağrıları, kramplardan şişkinliğe, mide rahatsızlıklarından iştah kaybına pek çok semptoma eşlik ediyor. Peki her karın ağrısı aynı mı? Ağrının yerinin size sorununuz hakkında çok önemli ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte ilginç detaylar…
#Karın AğrısıÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk. Kime sorsanız uyku problemi yaşıyor. Çareyi melatonin takviyelerinde bulanlar de eşine dostuna kullandığı takviyeyi tavsiye ediyor fakat uzmanlar bu takviyelerin gelişigüzel kullanımı konusunda herkesi uyarıyor.
#Sağlıklı UykuYeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
#SağlıkUyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen melatonin hormonu, vücudumuzda doğal yollardan üretiliyor. Salınımı karanlık olunca artıyor, aydınlıkla düşüyor ancak bunun yanında birçok etken melatonin seviyesini etkiliyor. Uyku bozukluğu yaşayan pek çok kişi eş dost tavsiyesiyle melatonin takviyesi alıyor fakat uzmanlar gelişigüzel kullanımının sakıncaları konusunda uyarıyor.
#MelatoninŞiddetli mide ve karın ağrıları ile doktora giden bir kadın 23 haftalık (5.5 ay) hamile olduğunu öğrendi. Yapılan taramalar bebeğin annenin rahminde değil bağırsaklarında büyüdüğünü ortaya çıkardı.
#Dış GebelikCourtney Gibbons, henüz 22 yaşındayken bazı belirtiler yaşamaya başladı. İki çocuğu olmasına rağmen yaşı çok genç diye o zamana kadar hiç smear testi yapılmayan Gibbons’a, doktorları da şaşırtacak şekilde rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Rahmi, fallop tüpleri ve hatta kanserin yayıldığı apandisi dahi alınan genç kadın, şimdi HPV tarama yaşının düşürülmesi için mücadele ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar genç bir kadın rahim ağzı kanseri olabiliyor? Smear testi ve HPV taraması ne zaman yapılmalı?
#Rahim Ağzı KanseriCourtney Gibbons, henüz 22 yaşındayken bazı belirtiler yaşamaya başladı. İki çocuğu olmasına rağmen yaşı çok genç diye o zamana kadar hiç smear testi yapılmayan Gibbons’a, doktorları da şaşırtacak şekilde rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Rahmi, fallop tüpleri ve hatta kanserin yayıldığı apandisi dahi alınan genç kadın, şimdi HPV tarama yaşının düşürülmesi için mücadele ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar genç bir kadın rahim ağzı kanseri olabiliyor? Smear testi ve HPV taraması ne zaman yapılmalı?
#HPVİstanbul Erkenköy’de 2015 yılında mide ağrısı şikayetiyle doktora giden genç, yanlış tedavisi sonrası mide felci oldu. 2020 yılından beri düzgün beslenemeyen genç, yaklaşık 25 kilodan fazla kilo verdi.
#İstanbulMakarnasını ısıtıp yeniden yedikten sonra hayatını kaybeden 20 yaşındaki Belçikalı öğrenci ile ilgili yayınlanan bir araştırma 'kızarmış pirinç sendromu'nu yeniden sosyal medyanın gündemine taşıdı. Kullanıcılar kalan yemeklerdeki gizli tehlikeyi öğrenince şoke oldu...
#Gıda Zehirlenmesiİnsanların önemli özelliklerinden biri bağlanabilen bireyler olmaları. Bağlanmak, insan ilişkilerinde bireylerin kendilerinin güvende olup olmadıklarına, başkalarının onların ihtiyaçlarına duyarlı olup olmadıklarına, kendilerini değerli hissedip hissetmemelerine neden olabilen psikolojik bir gerçeklik. Bebekler ve çocuklar, kendilerine bakım sunan yetişkinlerle olan ilişkilerinde; etkileşimde tutarlılık ve kararlılık varsa, bakım sunanlar çocukları ile fiziksel açıdan temasa geçiyorlarsa, çocuklar kendilerinin değerli olduklarını ve başkalarının da güvenilir olduklarını düşünürler. Bir başka deyişle, güvenli bir bağlanma örüntüsüne sahip olurlar.
#Gazi ÜniversitesiUIBC, insan sağlığı için çok önemli çok önemli kant testlerinden biridir. Özellikle vücuttaki demir metabolizması hakkında bilgi vermesi açısından çok önemlidir. UIBC testi yaptırarak, kanınızdaki demir oranını öğrenip, buna göre önleminizi alabilirsiniz. UIBC hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.
#UIBC NedirSGPT (Alanin aminotransferaz) olarak da bilinen ALT, karaciğerdeki hücreler tarafından üretilen bir enzimdir. Yiyeceklerin enerjiye çevrilmesinde ve metabolizmada çok önemli rolleri bulunuyor. Referans değerlerinin yükselmesi, karaciğerde herhangi bir hastalığa işaret olabiliyor. SGPT nedir? Nasıl yükselir ve düşürülür? Detaylı bir şekilde sizler için derledik.
#SGPT DeğeriBirleşik Krallık'ın Edinburgh bölgesinde yaşayan 33 yaşındaki kadın doktorların 'endişelenecek bir şey olmadığını' söylediği mide ağrıları sonrası birkaç haftalık ömrü kaldığını öğrenince hayatının şokunu yaşadı.
#Pankreas KanseriIşkın otu, faydaları ve lezzeti dolayısıyla dikkat çekiyor. Işgın otu, pazarlarda erişilebilen ve yemek yapılabilen ot türleri arasında yer almaktadır. Ekşi ve biraz da mayhoş lezzette olan ışgının kiviye yakın bir tadı vardır. Kabuğu muz gibi soyulduktan sonra genelde tuza batırılıp çiğ olarak yenir. Peki, ışkın otu nedir, neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte, o detaylar
#Işkın Otu