İnsanların düzenli olarak tüketmesi gereken ürünlerin başında balık gelmektedir. Balığın türleri arasında ise birçok seçenek bulmak mümkündür. Bu seçeneklerden biriside palamut balığıdır. Palamut balığını farklı yöntemler ile kolayca pişirebilirsiniz. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut en güzel fırında mı tavada mı yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Palamut BalığıTok tutma özelliğiyle öne çıkan mercimeğin her çeşidini çok seviyorum. Kışın sık sık zerdeçal ve zahterli yeşil mercimek yemeği pişiriyorum, yeşil mercimekli karnıyarık yaptığım da oluyor. Klasik mercimek çorbası yapacaksam içine kereviz sapı ve balkabağı eklemeyi ihmal etmiyorum. Mutfaklarımızda daha az kullanılsa da sarı mercimek de oldukça faydalı, çorbasını yapmanızı öneririm.
#MercimekBaklagiller familyasında yer alan protein zengini mercimeği sofralarımızdan eksik etmeyiz. Faydaları saymakla bitmeyen mercimekle çorbanın dışında yapılabilecek çok fazla tarif vardır. İşte sofralarınızın baş tacı olacak bazı mercimekli lezzetler…
#Mercimek YemekleriSağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.
#Osman MüftüoğluAlkali diyet kilo fazlalığından yakınanlar için yeni bir umut ışığı mı? Alkali beslenmenin eklem sorunlarını, damar sertliğini, kanser riskini azalttığı iddiasına zayıflatma becerisi de önüne eklenince epey geniş bir uygulayıcı kitlesi oldu. Peki mümkün mü böyle bir şey? Alkali beslenmek kilo verdirir mi? Buyurun...
Bedeni asit yükünden kurtarmanın en etkili ve kolay yolu onu alkalen yapmaktır. Yani asit yapan (et, tavuk, balık, asitli içecekler, şekerli besinler) yiyeceklerden kaçınıp, daha fazla sebze, meyve, kurubaklagil ve tahıllar, bol su tüketimiyle vücudu toksinlerden temizlemek.