2 GÜNLÜK SONBAHAR DETOXU

Güncelleme Tarihi:

2 GÜNLÜK SONBAHAR DETOXU
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 11:54

ZAMAN içerisinde hem yediğimiz besinlerden hem de çevresel etmenlerden dolayı vücudumuzda toksinler artar. Bu durum vücutta oksidatif stres dediğimiz bir takım metabolik sonuçlara neden olur.

Haberin Devamı

Metropol yaşantısı, stres ve kötü doğa koşulları da eklendiğinde; vücuttan atamadığımız ve sürekli maruz kaldığımız toksinler, zamanla

2 GÜNLÜK SONBAHAR DETOXU
karaciğer ve böbrekler başta olmak üzere sağlığımızı olumsuz etkiler.

Beraberinde de; bağışıklık sisteminin zayıflaması, halsizlik, cildin dejenerasyonu, sindirim sistemi sorunları, kronik baş ağrısı, sıkıntılı ruh hali, uyku problemleri ve uzun dönemde kanser gibi daha ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

2-3 GÜN SÜRELİ UYGULANMALI

Detoks, vücudumuzu toksinlerden arındırırken, aynı zamanda da metabolizmanızı hızlandıran bir arınma, tazelenme ve temizlenme programıdır. Detoks, herhangi bir yolla vücuda giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden vücudumuzu arındırmak için yapılan bir uygulamadır. Özellikle mevsim geçişlerinde 2-3 gün süreli uygulanması gerekir.

KİLO ARTIŞI OLABİLİR

Yaz döneminde tüketilen alkollü içecekler, yenilen bol karbonhidratlı besinler, kızartmalar, şarküteri ürünleri, yağlı tuzlu besinler vücudunuzda ödem ve toksik madde miktarını artırmaktadır. Öte yandan; kışa girerken metabolizma ve bağışıklık sistemi yavaşlar, böylece hem viral hastalıklara yakalanma riski artar hem de kilo artışı meydana gelir. Detoks ise vücudu hem toksinlerden arındırır hem de metabolizmanızı hızlandırır.

Vücudunuzu kışa hazırlamak, yaz mevsiminin yorgunluğunu atmak, organlarınızı dinlendirmek daha güçlü bir metabolizma ve bağışıklık sistemi ile sonbahara girmek istiyorsanız önerim; 2 gün sonbahar detoksunu uygulamanızdır.

1. GÜN
Sabah kalkınca: 1-2 bardak ılık su (ıhlamur veya limon suyu ile tatlandırabilirsiniz)

Kahvaltı:
1 su bardağı meyve suyu.
3-4 adet kuru kayısı.
3 yemek kaşığı müsli.

Öğle yemeği:
Kırmızı Lahana ve Yeşil Elmalı Detoks Salatası

MALZEME
* 3 yemek kaşığı elma sirkesi
* 1 çay kaşığı toz zencefil (1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil de olabilir.)
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı bal
* 2 diş ezilmiş sarımsak
* 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, tuz, karabiber
* 1 su bardağı ince kıyılmış kırmızı lahana
* 1 su bardağı ince kıyılmış beyaz lahana
* 1 su bardağı ince dilimlenmiş elma
* 2 tatlı kaşığı limon suyu, 1 kahve fincanı kuru üzüm (sıcak suda bekletilmiş)

YAPILIŞI
1. Sirke, zencefil, hardal, bal ve sarımsağı birlikte küçük bir kasede karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ayrıca karıştırın.
2. Salata kabında lahanaları karıştırın. Limon suyuna batırdığınız elmaları ve ekleyin.
3. Bütün malzemeleri karıştırıp kuru üzümle süsleyin.

İKİNDİ:
Bir adet yeşil elma suyunun içine bir adet ufak taze zencefil rendelenmiş ve yarım limon suyu sıkılmış.
Akşam yemeği öncesi:
Salatalık ve kereviz suyundan oluşan büyük bir bardağın içine yarım limon suyu ilave edilmiş. Salatalık suyu yüzde 75, kereviz suyu da yüzde 25 oranında olmalı.
Akşam yemeği
Detox çorbası
Taze haşlanmış sebze tabağı (brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, kabak, yeşil fasulye, bezelye).
* 1 su bardağı yarım yağlı veya yağsız yoğurt.
* 1 dilim tam tahıllı ekmek

MALZEME:
* 2 adet kabak
* 2 su bardağı bezelye
* 1 demet maydanoz+ dereotu
* 1 litre su

YAPILIŞI:
Bir tencerenin içerisine kabaklar küp şeklinde doğranır, bezelyeler eklenir, maydanoz ve dereotu da el ile iki ya da üç parçaya bölünerek üzerine bir litre su eklenerek sebzeler iyice pişirilir. Sebzeler piştikten sonra tencere ocaktan indirilir ve blender ile sebzeler iyice ezilerek tekrar tencere ocağın üzerine alınır, suyu az ise su eklenerek bir iki taşım kaynamaya bırakılır.
Yatmadan önce:
1 bardak bitkisel çay (örneğin papatya) veya bir bardak ılık suya ilave edilmiş bir çay kaşığı bal, 1 dilim ananas (veya açsanız 1 dilim kepek ekmeği.)

2. GÜN

Sabah kalkınca:
1-2 bardak ılık su (ıhlamur veya limon suyu ile tatlandırabilirsiniz).

Kahvaltı:
Tarçın ve kuru meyveli yulaf lapası

Malzeme:
* İki fincan yulaf ezmesi
* İki fincan yarım yağlı süt
* İki fincan su
* 150 gr kuru meyve
* 2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Yulafı, suyu ve sütü bir küçük kapta beş dakika boyunca kaynatın. Yulaf pişince, içine kuru meyve ve tarçını ilave edin. Servis ederken de üzerine biraz tarçın serpin.
Öğle yemeği:
* Yeşil mercimek salatası
* 1 su bardağı ayran

Yapılışı:
Yarım su bardağı haşlanmış mercimek, çeşitli yeşillikler, havuç, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, kırmızı biber ile yapılmış. Sos için: limon suyu, 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı)
1 su bardağı ayran

İkindi:
1 kutu probiyotik yoğurt + 3 kuru kayısı

Akşam yemeği öncesi:
Karışık Sebze Suyu
* 2 su bardağı domates suyu
* 1/2 su bardağı salatalık suyu
* 2 kahve kaşığı limon suyu
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı karabiber

Yapılışı:
Malzemeyi derin bir kaba koyarak iyice karıştırın. Uzun ve büyük bardaklara kırılmış buz koyup, sebze kokteylini bardaklara bölün. Üstlerini limon dilimiyle süsleyiniz.

Akşam yemeği
Domates çorbası:
6 adet büyük domatesi blenderize edin, içine 1/4 limonun suyu, kekik veya nane katıp sıcak veya soğuk olarak için.
Sos için: Zeytinyağı, sarmısak, pul biber
* 1 dilim tam tahıllı ekmek
* Taze haşlanmış sebze tabağı (brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, kabak, yeşil fasulye, bezelye).

Yatmadan önce:
* 1 bardak bitkisel çay (örneğin papatya) veya bir bardak ılık suya ilave edilmiş bir çay kaşığı bal.
* 1 kivi veya açsanız 1 dilim kepek ekmeği.

NOT: Bu programı 2 gün daha tekrarlayarak, 4 güne çıkarabilirsiniz çok daha yararlı olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!