Yeşilin Her Tonu: Kale’li 4 Tarif

Güncelleme Tarihi:

Yeşilin Her Tonu: Kale’li 4 Tarif
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 11:43

Tüm süper yiyecekler bu tariflerde birleşti! Kale, yaban mersini, ıspanak, chia tohumu… Yüksek antioksidan ve lif içeren bu lezzetli tarifleri mutlaka denemelisiniz.

Haberin Devamı

Ispanaklı Kaleli Yeşil Smoothie Kasesi

Malzemeler:

• 2 avuç ıspanak
• 7-8 kale yaprağı
• 1 adet salatalık
• 2 adet kivi
• Yarım su bardağı yaban mersini
• 1 adet limon
• 2 yemek kaşığı chia tohumu
• 2 su bardağı soğuk su

Üzeri için;

• 1 adet kivi
• 5-6 adet yaban mersini
• Bir tutam chia tohumu

Tarif:

1-Ispanakları ve kale yapraklarını iyice yıkayın.
2-Yıkadığınız yeşillikleri Arçelik Rose Gold B-Fit Blender’a
3-Meyveleri ve chia tohumunu da ekledikten sonra soğuk suyu ilave edin ve Arçelik Rose Gold B-Fit Blender’ı çalıştırın.
4-Karışımı servis kasesine dökün.
5-Üzerine kiviyi ve yaban mersinin doğrayıp süsleyin.
6-Chia tohumunu da serptikten sonra servis edebilirsiniz.
7-Afiyet olsun!

Kale’li Siyah Mercimek Salatası

Yeşilin Her Tonu: Kale’li 4 Tarif

Malzemeler:

Haberin Devamı

• 1 su bardağı siyah mercimek
• 1 demet Kale
• 5-6 dal brokoli
• 1/2 bardak kırmızı lahana
• 4-5 adet mini turp
• 2 yemek kaşığı sirke
• Yarım çay bardağı ceviz içi
• 1 çay kaşığı sarımsak püresi
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 1/2 çay kaşığı deniz tuzu

Tarif:

1-Mercimekleri iyice yıkadıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’ta 20-25 dakika haşlayın.
2-Mercimekler pişerken brokolileri de çok yumuşamadan yaklaşık 4-5 dakika Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayın.
3-Kale yapraklarını iri iri doğrayın.
4-Kırmızı lahana ve turpu da ince ince doğrayın.
5-Ardından pişen mercimekleri bir kaseye alın.
6-Üzerine brokolileri, doğradığınız lahanayı, cevizi ve turpları ekleyin.
7-Zeytinyağı, tuz, sirke, limon suyu ve sarımsak püresini küçük bir kasede karıştırıp salatanızın üzerine gezdirin.
8-Afiyet olsun!

Kaleli Yumurtalı Muffin

Yeşilin Her Tonu: Kale’li 4 Tarif

Malzemeler:

• 6 adet yumurta
• 2 adet yumurta beyazı
• Yarım su bardağı mozzarella peyniri
• 7-8 adet kale yaprağı
• Yarım çay bardağı rendelenmiş hindi füme
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Bir tutam kekik
• Çay kaşığının ucuyla sarımsak tozu

Tarif:

Haberin Devamı

1-Kale yapraklarını iyice yıkadıktan sonra Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da ince ince doğrayın.
2-Tüm yumurtaları bir kapta birleştirip Arçelik Rose Gold Eternity Mikser yardımıyla çırpın.
3-Yumurta karışımına peyniri, hindi fümeyi, kale yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyin.
4-Hazırladığınız karışımı yağladığınız muffin kalıbına bölüştürün.
5-Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
6-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!