Vedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorAylardır mutfaktalar, tezgâhın arkasında büyük bir maratondalar. Bu hafta yarışma sonlandı ve MasterChef Türkiye kupasının sahibi Metin Yavuz oldu. Final gecesinden bir gün sonra buluştuk. Hikâyesini, yarışmayı, hayallerini, hedeflerini, yemekle ilişkisini konuştuk: “Bakış açısı önemli. Kendi tarzın olması lazım, kopyala-yapıştır değil.”
#Masterchef Şampiyonu Metin YavuzMenemen geleneksel Türk kahvaltılarında yeri ayrı olan lezzetlerimizdendir. MasterChef ile birlikte yeniden gündeme gelen menemen, soğanlı mı olur soğansız mı yıllardır tartışılır. Damak tadına göre her iki şekilde de kahvaştıların baş köşesinde yrini alan gerçek menemen tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarını hemen aşağıda bulabilirsiniz...
#Masterchef MenemenCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, domatesiyle ünlü Ankara’nın Ayaş ilçesinde çiftçi kadınlarla tarlada ürün topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti. Emine Erdoğan menemen’in soğanlı mı soğansız mı olacağı konusunda da “Bazen soğanlı yaparım bazen soğansız” dedi.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'nın Ayaş ilçesinde kadın çiftçilerle ata tohumlarından yetiştirilen yerli üretim domatesleri topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti. Ata tohumu ile yerel üretim yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Erdoğan, "En büyük hayalim inşallah bunun yaygınlaşması. Tabii üreticiye daha cazip hale getirilmesi için gayret edeceğiz, çalışmalarımız devam edecek" dedi.
#Emine ErdoğanÜnlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın jüri koltuğuna oturduğu “MasterChef Türkiye” bugün 5’nci sezonuyla TV8 ekranlarında seyirciyle buluşuyor. Yeni sezon öncesi şeflerle bir araya geldik ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
#Mehmet YalçınkayaHep etleriyle anılıyor ama Adana’nın yöresel baharat çeşitleri, biber salçası ve sarımsakla farklılaştırdığı fellah köftesi de çok özel bir tat... Sarılma ve kesilme tekniğiyle yıldızlaşan karakuş tatlısıysa her zaman favorim. Adana deniz mahsulleri bakımından da çok zengin. Tüm dünyada talep gören ve oldukça yüksek fiyata satılan mumlu havyar, bölge gastronomisine değer katacak ürünlere en güzel örneklerden biri...
#Adana MutfağıOyuncu Merve Dizdar, ilkokula başladığı günden önlüklü bir fotoğrafını paylaştı. Önlük o kadar büyük ki, okula bugün başlasa ancak olur üzerine. Altına da şunu yazmış: “Seneye de giyersin dediler, 5 sene bu önlükle geçti.” Oh be... Biri de çıkıp küçükken zengin olmadıklarından bahsetti.
#Savaş ÖzbeyHürriyet yazarı Vedat Milor, “Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı” ve "Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı" anketlerinden sonra yeni bir anketle daha takipçilerinin karşısına çıktı. Milör, Twitter hesabından takipçilerine bu kez de "Baklava mı sütlaç mı?" sorusunu yöneltti.
#Vedat Milör‘Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?’, ‘Pizza mı yoksa pide mi?’ sorularıyla zaman zaman anketler düzenleyen ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, bu kez ‘Tarhana mı, mercimek mi?’ diye sordu. Mercimek çorba yüzde 52 oyla şimdilik önde gidiyor ama Türkiye’nin sayılı şefleri tercihini şüphesiz tarhanadan yana kullanıyor. Peki neden?
#YazarGastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor’un sosyal medya hesabından düzenlediği ankette, "Döner mi yoksa burger mi?" sorusu üzerine yüzlerce yemeğiyle ön plana çıkan gastronomi kenti Hatay'ın meşhur dönercileri ve vatandaşlar, mutlak suretle dönerin ön plana çıkacağına inandıklarını kaydetti. Döner salonu işletmecisi Mustafa Aslan, "Döner bizim kültürümüzün önemli bir yemeğidir. Tabii ki dönerler arasında Antakya döneri de vazgeçilmezdir. Döneri her yerde yiyemezsiniz ama burgeri her yerde yiyebilirsiniz" dedi.
#Vedat MilorÜnlü yemek eleştirmeni Vedat Milor'un sosyal medya hesabından başlattığı "Pizza mı yoksa pide mi?" anketine pidesi ile ünlü Karadeniz’den yanıt geldi. Karadenizli ustalar pizzaya oranla daha doğal olan pide lezzetinin tercih edilmesini önerdi.
#PizzaVedat Milor, sosyal medyadan “Kayseri pastırması mı yoksa Kastamonu pastırması mı daha çok öne çıkıyor” diye sordu. İki pastırmanın tarafları sert bir gastronomik tartışmaya girdi. Anket sonucunda Kayseri pastırması kazansa da Milor, “Benim için şampiyon Kastamonu pastırması” dedi.
#GazetehaberleriOnu sevmeme ihtimaliniz neredeyse yok. Her daim sempatik ve pozitif. Boşuna “Sevimlilikte pandayla yarışır” demiyorlar. Yeni yıla doğru geri sayarken gözde şef Danilo Zanna’yla buluştuk. Zor geçen 2020’nin ardından bizi mutlu edecek yemekleri, yılbaşı sofrasını daha da lezzetli hale getirecek detayları, sofrada olması ve olmaması gerekenleri konuştuk: “Ekmek az yiyin...Çorba yok. Afrodizyak içinse deniz mahsulleri...”
#GazetehaberleriÜnlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...
#Somer Şef