Beyoğlu değişen yüzüne rağmen hâlâ İstanbulluların biriciği. En sevmeyenin bile yolu mutlaka Beyoğlu’ndan geçer, en güzel buluşmalar Beyoğlu’nda olur. Kalabalığından yakınsak da aslında o zaten boşken hiç de güzel değildir. Size bir hafta sonu Beyoğlu’nda yaptığım keşif gezimden notlar paylaşacağım. Beyoğlu’nda kahvaltı önerisinden, öğlen yemeğine, sıcak bir kahveden, sanat galerisine, alışverişinden sokak lezzetlerine pek çok şey... Benzer bir planı bir gün uygulayın derim, bence pişman olmayacaksınız. Hadi başlayalım o zaman…
#BeyoğluDünyadaki fırtınası devam ededursun, kendi şehrinin fısıltıları, Nusr’et’in yanından ayrılan ekibin açtığı bu küçük restoranı yayıyor kulaktan kulağa. Kıvanç Tatlıtuğ’un oturup Kenan İmirzalıoğlu’nun kalktığı, Sinem Kobal’ın girip Çağatay Ulusoy’un çıktığı Elb’et’te yer bulunmuyor. Daha küçük ve butik olduğu için “Tıpkı Nusr’et’in ilk hali” deniyor. Fiyatlar da yarı yarıya.
#Savaş ÖzbeyDünyadaki fırtınası devam ededursun, kendi şehrinin fısıltıları Nusr’et’in yanından ayrılan ekibin açtığı bu küçük restoranı yayıyor kulaktan kulağa. Kıvanç Tatlıtuğ’un oturup Kenan İmirzalıoğlu’nun kalktığı, Sinem Kobal’ın girip Çağatay Ulusoy’un çıktığı Elb’et’te yer bulunmuyor. Daha küçük ve butik olduğu için “Tıpkı Nusr’et’in ilk hali” deniyor. Fiyatlar da yarı yarıya.
#Nusr'etFetihlerin yıkıntıları üzerine kurulan Mexico City, hem hızlı gelişme dalgasının hem de Pasifik Fay Hattı’nın sarsıntılarına karşın dimdik ayakta. 21 milyon nüfuslu şehir, antik kalıntılar, parlak camlı gökdelenler, sömürge mimarisi ve yerel mimarinin iç içe geçtiği bir kültür potası.
CNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#Rotagündeme geldi. Kurbağa bacağı veya Fransa'da bilinen adıyla cuisses de grenouille, özellikle Dombes ( Ain bölgesi ) bölgesinde bulunan geleneksel bir yemektir. Mutfakta (tarla tavuğu) olarak bilinen kurbağanın bacakları da Çin'de yenir, ancak genellikle Kanton mutfağı gibi Güney Çin mutfağı geleneksel yemeğidir. Ülkemizde de son yıllarda kurbağa bacağı lüks restoranlarda yerini almaya başladı. Peki, Kurbağa bacağı yenir mi, nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Uzakdoğu usulü kurbağa bacağı tarifi...
#Kurbağa BacağıABD’nin ‘gurme cenneti’ denen Berkeley gastronomide çok önde. Neden? İki öğe ön plana çıkıyor: Üniversite ve etnik-kültürel çeşitlilik. Ciddi ve kurumsallaşmış bir üniversite sık sık seyahat eden, yabancı mutfakları bilen insanları bünyesine çekiyor. Girişimciler de ortaya çıkan talebe cevap veriyor. Etnik-kültürel çeşitlilik de çok önemli. Mutfağın gelişimi için farklı mutfakların karşılıklı etkileşimi ve birbirinden öğrenmesi şart…
#GastronomiMasterChef tamale tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Tamale, Meksika mutfağının en ilginç yemeklerinden biridir. Kuru mısır kabuklarının içinde pişen bu hamurlu yemek, farklı etlerle ya da etsiz yapılabiliyor. Peki, tamale nedir, nerenin yemeği? Tamale nasıl yapılır? İşte tamale tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
#TamaleGaziantep’i dünyaya tanıtacak GastroAntep Kültür Yolu Festivali için geri sayım başladı. Hedef, yöresel ürünlerin bilinirliğini arttırmak ve dünyanın en önemli restoranlarının mönüleri ile market raflarında yer bulmak. Tek bir ürünle dahi dünya mutfağında yer alan şehirler olduğunu belirten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Anadolu’da binlercesi var. Bizim neyimiz eksik” dedi ve gastronomiye merak duyan kitleleri 16-24 Eylül’de Gaziantep’te buluşmaya davet etti.
#GaziantepTürkiye’nin global markası, dünyada 32 restoranlık bir gastronomi imparatorluğu kuran Nusret Gökçe’nin doğduğu topraklara, Erzurum Paşalıköy’deki aile ziyaretine bu kez ben de eşlik ettim. İşte her şeyin başladığı “sıfır noktası”na ziyaretten anekdotlar.
#Arda SayınerÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞAN