Kurbağa bacağı yenir mi, nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Uzakdoğu usulü kurbağa bacağı tarifi
gündeme geldi. Kurbağa bacağı veya Fransa'da bilinen adıyla cuisses de grenouille, özellikle Dombes ( Ain bölgesi ) bölgesinde bulunan geleneksel bir yemektir. Mutfakta (tarla tavuğu) olarak bilinen kurbağanın bacakları da Çin'de yenir, ancak genellikle Kanton mutfağı gibi Güney Çin mutfağı geleneksel yemeğidir. Ülkemizde de son yıllarda kurbağa bacağı lüks restoranlarda yerini almaya başladı. Peki, Kurbağa bacağı yenir mi, nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Uzakdoğu usulü kurbağa bacağı tarifi...
Kurbağa bacağı protein , omega-3 yağ asitleri , A vitamini ve potasyum açısından zengindir . [3] Hafif lezzetleri ve tavuk kanatlarına en çok benzeyen dokuları nedeniyle, genellikle tavuk gibi tatları olduğu söylenir. Peki, kurbağa bacağı yenir mi, nasıl pişirilir? İşte kurbağa bacağı tarifi ve malzemeleri...
Kurbağa bacağı özellikle Fransız mutfağında sıklıkla kullanılıyor. 2014 yılı itibarıyla dünyanın en büyük yenilebilir kurbağa ihracatçısı Endonezya, ikinci sırada Çin , üçüncü sırada ise Türkiye bulunmaktadır. Türkiye, Brezilya , Meksika ve Karayipler'de hâlâ çok sayıda kurbağa yabani olarak yakalanıyor. Balıkesir , Adana , Edirne ve Hatay, yenilebilir yabani kurbağalar açısından Türkiye'nin popüler şehirleridir.
30 adet kurbağa bacağı
2 adet yumurta
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı süt
Bir tutam tuz
Servis için yeşillikler
KURBAĞA BACAĞI NASIL YAPILIR?
Kurbağa bacağını iyice temizletip kurulayın ve her tarafına tuz serpin.
Süt ve yumurtaları çırpın ve bir tabağa unu alın.
Kurbağa bacağını una bulayın ve ardından çırpılmış yumurtaya bandırıp kızarmış yağ tenceresinde her tarafını kızartın.
Kızaran kurbağa bacağını peçete serili tabağa alıp yanında limon ve yeşillik ile servis edin.