Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği’nden Uzm. Dr. Abdurrezak Börekci, aterosklerotik koroner arter hastalığında erken tanının neden önemli olduğunu anlatarak BT koroner anjiyografinin erken tanıdaki rolüne değindi.
#1İzmir Özel Gazi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ozan Akyürekli Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünyada yaklaşık 50 milyona yakın alzheimer hastası olduğunu belirterek “ Bu kişilerin sosyal hayattan izole edilmemesi gerekir. Bizim toplumumuzda, büyüğe saygıddan dolayı, onların elleri, sıcak sudan soğuk suya sokulmaz. Ancak bir alzheimer hastasına bu şekilde davranılmasını önermiyoruz. Bırakın kendilerine tehdit oluşturmayan, yapabildiği her işi kendisi yapsın. Yapamadığı yerde sizler yardımcı olun” dedi.
#1İzmir'de boynundaki yanık izinden kurtulmak isteyen Suat Barman (39), özel bir hastanede uygulanan lazer tedavisi sonrası yanık izinin daha da belirginleştiğini iddia etti. Avukatı aracılığıyla konuyu yargıya taşıyan Barman, "Güzel bir görünüme kavuşacağım söylendi. Yöntemleri denedikçe boynumdaki yara izi daha kötü oldu. Psikolojik sorunlar yaşıyorum" dedi. Hastaneden yapılan açıklamada ise "Tıp merkezimiz ve hekimlerimizin herhangi bir kusuru, ihmali ya da özen eksikliği bulunmamaktadır. Dava sürecinde yapılacak Adli Tıp Kurumu incelemesi neticesinde haklılığımız ortaya konacak olup, konu yargıdadır" denildi.
#İzmirİzmir'de boynundaki yanık izinden kurtulmak isteyen Suat Barman (39), özel bir hastanede uygulanan lazer tedavisi sonrası yanık izinin daha da belirginleştiğini iddia etti. Avukatı aracılığıyla konuyu yargıya taşıyan Barman, "Güzel bir görünüme kavuşacağım söylendi. Yöntemleri denedikçe boynumdaki yara izi daha kötü oldu. Psikolojik sorunlar yaşıyorum" dedi. Hastaneden yapılan açıklamada ise "Tıp merkezimiz ve hekimlerimizin herhangi bir kusuru, ihmali ya da özen eksikliği bulunmamaktadır. Dava sürecinde yapılacak Adli Tıp Kurumu incelemesi neticesinde haklılığımız ortaya konacak olup, konu yargıdadır" denildi.
#LazerKendini gizleyebilen ve anlaşılması pek de kolay olmayan otizmin yanında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Genellikle 2-3 yaş aralığında kendini belli eden bu iki hastalık, son yıllarda aynı anda görülmeye başladı. ‘AuDHD’ olarak adlandırılan bu durum, gençleri ve yetişkinleri de hedef alıyor. Peki nasıl oluyor da iki hastalık aynı anda ortaya çıkıyor? AuDHD'nin ülkemizde görülme sıklığı nedir? Nasıl bir tedavi yöntemi uygulanıyor? Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Semra Yılmaz ile mercek altına aldık.
#Sağlıkİzmir'de ani gelişen ve şiddetlenerek süren göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ve kalp krizi geçirdiği şüphesi üzerinde durulan Mete Karan'a (17), bölgesel miyokardit (kalp kası iltihabı) teşhisi konuldu. Doç. Dr. Önder Doksöz, özellikle geçirilmiş grip, Covid-19 gibi viral hastalıklar sonrasında kalp krizini taklit eden belirti ve bulguların görülebildiğini, bölgesel miyokardit tanısında literatürde bildirilmiş 6 vaka bulunduğunu, Mete'nin 7'nci vaka olduğunu söyledi.
#Mete Karanİzmir'de ani gelişen ve şiddetlenerek süren göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ve kalp krizi geçirdiği şüphesi üzerinde durulan Mete Karan'a (17), bölgesel miyokardit (kalp kası iltihabı) teşhisi konuldu. Doç. Dr. Önder Doksöz, özellikle geçirilmiş grip, Covid-19 gibi viral hastalıklar sonrasında kalp krizini taklit eden belirti ve bulguların görülebildiğini, bölgesel miyokardit tanısında literatürde bildirilmiş 6 vaka bulunduğunu, Mete'nin 7'nci vaka olduğunu söyledi.
#Mete KaranBir hastalık düşünün ki sebepsiz şiddetli ağrılar, ciltte kızarıklıklar, morluklara sebep oluyor, insanı bir süre sonra ellerini, kollarını ve bacaklarını kullanamayacak hale getiriyor. Üstelik sebebi tam bilinemediği gibi yüzde 100 başarılı bir tedavisi de bulunmuyor. Bu hastalığın adı 'kompleks bölgesel ağrı sendromu' ve daha 17 yaşındayken bu hastalıkla tanışan Amelia Martin, altı yıldır cehenneme dönen hayatı için bir çözüm arıyor...
#Kompleks Bölgesel Ağrı SendromuBir hastalık düşünün ki sebepsiz şiddetli ağrılar, ciltte kızarıklıklar, morluklara sebep oluyor, insanı bir süre sonra ellerini, kollarını ve bacaklarını kullanamayacak hale getiriyor. Üstelik sebebi tam bilinemediği gibi yüzde 100 başarılı bir tedavisi de bulunmuyor. Bu hastalığın adı 'kompleks bölgesel ağrı sendromu' ve daha 17 yaşındayken bu hastalıkla tanışan Amelia Martin, altı yıldır cehenneme dönen hayatı için bir çözüm arıyor...
#Kompleks Bölgesel Ağrı SendromuSaçlar imajımızın ayrılmaz parçası, estetik görünümün olmazsa olmazı; önemli aksesuvarımız. Bu nedenle her insan sağlıklı, gür ve dolgun saçlara sahip olmak ister. Ancak bazen genetik faktörler, bazen de kullandığımız ürünler, sağlıksız beslenme veya vitamin eksikliği gibi faktörler saç tiplerimizi farklılaştırır. Bu nedenle de ince saçtan kuru saça; yağlı saçtan kuru saça kadar her saç tipine uygun hassaslıkta bakım yapmak ve uzmanlara tedavi ettirmek gerekir.
#Saç BakımıKANSERİN kemiklere yayılım gösterdiği durumlarda ağrının, hastaların yaşam kalitesini etkileyen en önemli durum olduğunu kaydeden Ege Üniversitesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Şanlı, “Kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanseri ve erkelerde en sık görülen iki kanser olan akciğer ve prostat kanserlerinde kemiklere yayılım (kemik metastazı) sıklığı çok yüksektir. Bu yayılım yaklaşık yüzde 60-70 hastada görülür” dedi.
#1Şeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikPsikolojik ve fiziksel sorunlar, gelenekler, ilaçlar, yetiştirilme tarzı, çiftler arası sorunlar… Toplumumuzda tedavi için hekime gitmeye çekinilen, hatta pek çok kişinin kendisine bile itiraf etmeyerek çıkmaza girebildiği cinsel sorunlar, boşanmalara da yol açabiliyor. Cinsel işlev bozuklukları tedavisi yürüten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Selcen Bahadır, ülkemizde yaşanan cinsel sorunlar ve tedavilerine ilişkin açıklamalar yaptı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Cinsel TerapiKişilerin yaşam standartlarını ciddi derecede etkileyen hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar kişilerin gün içinde yapacakları pek çok şeyin aksamasına ya da yapılmamasına neden olmaktadır. İleri yaşlarda daha çok görülen bu sorunlardan biri de kulak çınlaması olarak ifade edilmektedir. Kulak çınlaması oldukça rahatsız edici bir hastalık olarak belirtilmektedir. Peki, Tinnitus nedir? Neden olur? Tinnitus (kulak çınlaması) nasıl geçer? İşte, Tinnitus hakkında bilinmesi gereken detaylar.
Sigara, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, bazı kronik hastalıklar ve daha bir çok etken nedeniyle bacaklarda görülme sıklığı her geçen gün artan damar tıkanıklığı, genellikle 50 yaş üzerinde yaygın olarak karşımıza çıkıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil, bacaklarda damar tıkanıklığına neden olan 8 önemli nedeni anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Damar TıkanıklığıAdenomyozis, genellikle kadınların yaşı arttıkça görülen bazı hastalıklardan birisidir. Myomlar gibi kırk yaş üzerinde olan kadınlarda daha sıkça görülen hastalıklardan birisi de adenomyozisdir. Adenomyozis, genellikle semptomları fazla miktarda ve sancılı adet görür. Aşırı kanama, günlük hayatta bazı kısıtlamalara yol açar. Adenomyozis nedir? Nasıl geçer merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.
#Adenomyozis