Dünya çapında 200 milyonda bir görünen mavi ıstakoz Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında görüntülendi. Bir hayalet ağa takılan mavi ıstakoz dalgıç Nedim Kartal tarafından kurtarıldı ve sonra kamera kaydına alındı. Nedim Kartal, 'Onu güvenli bir ortama aldıktan sonra videosunu çektim. Umarım orada yaşamını sürdürür.' dedi.
#AyvalıkDünya çapında 200 milyonda bir görünen mavi ıstakoz Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında görüntülendi. Bir hayalet ağa takılan mavi ıstakoz dalgıç Nedim Kartal tarafından kurtarıldı ve sonra kamera kaydına alındı. Nedim Kartal, 'Onu güvenli bir ortama aldıktan sonra videosunu çektim. Umarım orada yaşamını sürdürür.' dedi.
#BalıkesirBir yandan emeklilik protestoları, bir yandan temizlik işçilerinin grevi derken Paris son günlerde tatsız haberlerle anılıyor olabilir. Ama köşe kafelerinden vintage kıyafet satan dükkânlarına, ağız sulandıran şarküterilerinden çağdaş-klasik tüm sanat alanlarına bu şehir seyahat tutkunlarını her daim büyüleyecek bir güce sahip. Modası asla geçmeyen kentte bu kez Michelin’li şeflerin peşinden gittim ve şehirde yaşayan tatbilir bir arkadaşımın tavsiyelerini aldım.
#SeyahatEğer aklınızdan bu yaz bir Yunan adaları seyahati geçiyorsa hiç ertelemeyin çünkü kapıda vize uygulaması bunu çok kolaylaştırdı. Bir saatlik deniz yolculuğuyla kendinizi hem evinizde hem dünyanın öteki ucunda hissedebilirsiniz. Turkuvaz renkli suları ve çok tanıdık mutfağıyla karşı kıyıda bizi bekleyen Yunan adalarında yapılacaklar için kapsamlı bir rehber hazırladık; birini seçin ve harekete geçin!
#Aynur TATTERSALLYaz mevsiminin en güzel yanlarından biri sofraları denizden taze taze çıkan deniz mahsulleriyle donatabilmek. Tavası, güveci çok seviliyor ama deniz mahsullü makarnaların yeri kimileri için bir başka. Evet, pahalı ancak denizin makarnaya kattığı lezzet de inanılmaz olabiliyor. Jürimize midyelisinden ahtapotlusuna en iyilerinin nerede olduğunu sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru Erkeİstanbul Boğazı, irili ufaklı teknelerle avlanmaya çıkan balıkçıların istilası altında... Yasal boyun altında balık avladıkları için eleştirilen teknelere, gece yarısı denetim yapıldı. Hürriyet’in takip ettiği denetime katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, 2022 yılında teknelere toplam 3 milyon 595 bin 658 lira ceza kesildiğini ve 86 bin 533 kilogram deniz ürününe el konulduğunu söyledi.
#İstanbul BoğazıÇeşme deyince aklınıza ilk sörf geliyor ama rüzgârın iyi geldiği başka bir şey daha var burada, o da yelken yarışları. Önceki hafta gelenekselleşen yarışları izlerken tadı hafiften hissedilen sonbaharı burada karşılamak isteyenlere bir de rehber hazırladık. Eğer aklınızda İzmir taraflarına gidip güzün keyfini çıkarmak varsa ortağım, yazar Serda Büyükkoyuncu ile hazırladığımız listeye bir bakın. Yarımadanın en gözdeleri bu rehberde; umarım size de ilham verir.
#HürriyetKripto para şirketi Thodex’i kurup binlerce kişiden topladığı 356 milyon lirayla kaçan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’un Seyşeller’i olarak anılan turistik kenti Vlora’da yakalandı. Kapısını çalan Arnavutluk polisine sahte isim söyleyen Özer’in kimliği yüz ve parmak iziyle doğrulandı. Gözaltına alınan Özer, Türkiye’ye iade edilecek.
#Faruk Fatih ÖzerAHHH sonbahar... Yaz mevsiminin son dönemine girdiğimiz bugünlerde bir hüzün kaplar içimizi... Biten aşklar, kış korkusu, yeni başlangıçlar... Ttüm bunların terapisi ise keyifli bir mekanda roka+balık... Henüz melankoli kanımıza işlemeden hazırlıklarımızı tamamlayalım istedik ve keyifli bir dosya hazırladık. İşte, Çeşme’nin balık konusunda en iddialı restoranları ve sizler için birkaç tüyo...
#1Kimi ıstakozu pişi üzerinde sunuyor, kimi odun ateşinde şeker karides ve bebek kalamarlı pide pişiriyor. Servis edecekleri kabuklular için bizzat kendileri dalış yapanlar dahi var. Jürimize tatilde olanlar veya mevsimi yazlık yerlerde geçirenler için, tatil beldelerindeki en iyi ‘fine dining’ deniz mahsulleri restoranlarını sorduk.
#YengeçKışın hamsi, istavrit, mezgit, levrek, kalkanla başlayan sezon, havalar ısındıkça barbunya, tekir, kılıçbalığı, sardalya, lüfer, palamut, çipura ve uskumruyu tezgâha taşır. Bu tezgâhlarda tazesi dışında tütsülenmiş çirozu, salamura lakerdayı da bulmak mümkündür. Gelin balık pazarlarını turlayıp alışveriş yapalım...
#TazeSevgililer Günü senede bir gün belki ama aşkı kutlamak için her zaman iyi bir bahanemiz var. Ancak ister bu özel akşam, ister başka bir kutlama veya sürpriz için doğru adresi bulmak pek kolay değil. Jürimiz yemekleri, manzarası ve konumuyla farklı zevk ve beklentilere hitap edebilecek en romantik mekânları seçti.
#Sevgililer GünüAkdeniz'de yüzde 10'u endemik olan 17 bin denizel türden 62'sinin neslinin tehlike altında olduğu kaydedildi. Su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından görüntülenen nesli tehlike altındaki türlerden 22'sinin fotoğrafı, Antalya'da düzenlenen Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı'nda (COP 22) sergileniyor. Bu türlerle ilgili bir de film hazırlandı.
#AkdenizAkdeniz'de yüzde 10'u endemik olan 17 bin denizel türden 62'sinin neslinin tehlike altında olduğu kaydedildi. Su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından görüntülenen nesli tehlike altındaki türlerden 22'sinin fotoğrafı, Antalya'da düzenlenen Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı'nda (COP 22) sergileniyor. Bu türlerle ilgili bir de film hazırlandı.
#Denizel TürMasterChef'te dün akşam ödül heyecanı yaşandı. MasterChef'te kim kazandı sorusu gerçekleşen yarışmaların ardından araştırılıyor. Yarışmada dün akşam yarışmacılara kabuklu deniz mahsullerine dair detaylar ve püf noktaları anlatıldı. MasterClass'ta önce Somer Şef'in yemeği yapıldı. Kadayıflı karides, ıstakoz ve niyokkiyi en iyi yapan bir yarışmacı MasterClass ödülünün sahibi olarak geceyi birinci tamamladı. İşte MasterClass ödülünü kazanan isim
#Masterchef Kim KazandıÇeşme ve Alaçatı’yı da içine alan yarımada; zeytini, üzümü, otları ve mübadelenin zenginleştirdiği mutfağıyla gerçekten özel bir coğrafya. Son dönemde yılların Bodrum’una kafa tutan gözde tatil destinasyonu. Bu hafta sizi Çeşme-Alaçatı hattında bir yemek turuna çıkaracağım.
#Çeşme Lezzetleri17. yy’ın tüccar evleri, vitessiz bisikletler ve yüzyıllık reçeteli peynirleriyle sakin bir tonda, masalsı bir dünyayı Hollanda’nın her şehrinde görmek mümkün ama Rotterdam’da, geleceğin ihtiyaçlarına göre şekillenen yeni bir şehir modeli de var! Gerçek bir muzu duvara bantlayarak, 2019’da milyonların sanat üzerine yorum yapmasını sağlayan sanatçı Cattelan’ın bir eserini yıllar evvel daimi müze koleksiyonuna alması ve iyi gübreleyen solucanlara ekolojik bir otel açması, Rotterdam’ın ilginç gelecek öngörülerinden sadece ikisi…
#HollandaBu yıl Sevgililer Günü için seçeneğiniz çok çünkü 14 Şubat beş sene sonra ilk kez hafta sonu tatiline denk geldi. O yüzden ne istediğinize hızlı karar vermekte de fayda var: Afrodizyak bir yemek mi, çok güleceğiniz bir tiyatro mu, sabaha kadar dans mı, rahatlatıcı bir masaj mı?
#Bahçeşehir Üniversitesi