Güncelleme Tarihi:
Kalamar ve karidesli
Paper Moon, İstanbul ve Muğla
Deniz mahsullü makarnalarının içinde kalamar ve karides var; linguine ve domates sosuyla hazırlanıyor. Tabağın fiyatı 900 lira. Teoman Hünal, Çağdaş Ertuna, Kemal Can Yurttaş ve Murat Bozok’un önerisi... İstanbul’un bu ikonik restoranı Akmerkez’de. Muğla şubesiyse Göltürkbükü’ndeki Bodrum Loft’un içinde. (0533) 073 86 86
Limonlu tagliolini...
Azur, İstanbul
Yeniköy’de... Odağında sadece deniz ürünü ve balıklı tabaklar var. Ebru Erke ve Savaş Özbey’in favorisi olan linguine; karides, kalamar, kum midyesi ve domates sosuyla hazırlanıyor, porsiyonu 1.500 lira. Kırmızı karides tartarla sunulan limonlu tagliolini’si de beğeniliyor. Bodrum’da şubeleri var. (0212) 299 97 98
İmza lezzetleri
Horasan Balık, İzmir
Istakoz kabukları yatağında gelen tagliatelle imza lezzetlerinden, Esen Hünal’a göre daha iyisi yok. Karides ve midyeli makarna, deniz mahsullü orzo gibi çeşitleri de seviliyor; fiyatları deniz mahsullerinin fiyatına göre günlük değişiyor. Ahmet Güzelyağdöken ve Teoman Hünal da öneriyor. Çeşme’de... (0232) 712 74 69
Hafif acı biberli
Da Mario, İstanbul
Midye, balık ve karidesli spagettileri (700 lira) hafif acı biberli bir domates sosuyla sunuluyor. Kemal Can Yurttaş ve Çağdaş Ertuna tavsiye ediyor. Deniz mahsullü risotto tabakları da sevilenler arasında... Etiler’deki şubesi İstanbul’un en eski İtalyan restoranı... İstinyePark ve Bodrum Gölköy’de şubeleri var. (0212) 265 51 86
Mavi kuyruk karides
OD Urla, İzmir
Şef Osman Sezener’in restoranı... Ebru Erke ve Defne E. Tüysüzoğlu mavi kuyruk karidesli spagettisini (850 lira) öneriyor. El açması makarna, bahçelerinden 105 çeşit domatesle yaptıkları sos, Çeşme limonu kabuğu püresi, kapari, bahçelerinden zeytin, ekşi maya ekmek kıtırı ve Urla’nın Özbek Köyü’nden aldıkları mavi kuyruk karidesle hazırlanıyor. (0532) 696 39 30
El açması hamurdan
Teruar Urla, İzmir
7 odalı butik otel aynı zamanda bir şef restoranına sahip. Ebru Erke, şef Osman Serdaroğlu’nun el açması makarnalarını öneriyor. Defne E. Tüysüzoğlu’na göre kara midyeli tagliatelle çok başarılı. (0532) 659 20 90
Marmaris’te... Murat Bozok deniz ürünlerini çok iyi işlediklerini söylüyor. Jumbo karidesli spagetti; karides, kum midyesi ve domates soslu tagliatelle; langust, kırmızı karides ve kum midyeli linguine gibi çeşitler var. Fiyatları deniz mahsullerinin fiyatına göre günlük değişiyor. (0507) 484 65 66
Istakoz ilave edilebilir
Amavi, İzmir
Alaçatı’da; mutfağın başında şef Can Aras var. Semolina ve köy yumurtasının sarısıyla hazırlanan hamur, çekirdeği alınmış domateslerle uzun uzun pişen sosları makarnalarını özel kılan unsurlardan. İçinde sübye, midye, karides ve ahtapot var; fiyatı 980 lira. İstenirse ıstakoz da ilave edilebiliyor. (0533) 352 60 12
Ahtapot bacağı, langust...
MYK Denizden Bodrum, Muğla
Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum’da yeni açtığı restoranı Savaş Özbey’in önerisi. Deniz mahsullü makarnanın (1.225 lira) içinde ahtapot bacağı, langust, kum midyesi, siyah midye ve karides var. Sosundaki domatese kapari ve pembe şarap da eşlik ediyor. Tabak bol deniz mahsulüyle servis ediliyor. (0539) 721 88 48
İstediğiniz malzemeyle...
Antigoni Restaurant, İstanbul
Burgazada’da... Teoman Hünal’a göre taptaze deniz mahsulleriyle yaptıkları makarnalarına mutlaka şans vermeli. Ahtapot, kalamar, karides gibi istediğiniz malzemeyi ekletip kendi tabağınızı oluşturabiliyorsunuz. (0216) 381 28 47
JÜRİLER