ABD merkezli haber ajansı Bloomberg'in yayın kurulu üyelerinden Wall Street Journal'ın eski İstanbul muhabiri Marc Champion, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından Doç. Dr. Ertan Aydın'ın önceki gün El Cezire'nin internet sitesinde yayınlanan "Oryantalizm misilleme yapıyor" başlıklı yazısına yanıt verdi.
#UludereBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Doç. Dr. Ertan Aydın, El Cezire için kaleme aldığı, "Oryantalizm misilleme yapıyor" başlıklı makalede Batı medyasının Türk hükümetiyle ilgili tavrını eleştirdi. Aydın yazısında Gezi Parkı gösterilerine de değinerek, "New York Times makalelerinde laf arasında bahsedildiği gibi Erdoğan, Gezi protestolarının liderleriyle görüştü ve hükümet protestoların temel taleplerini kabul etti. Önümüzdeki yıl Türkiye'de birden fazla seçim olacak. Yerel yönetimlerin ve cumhurbaşkanının belirleneceği özgür seçimlerin yanı sıra muhtemelen de erken genel seçimler için sandığa gidilecek" yazdı.
#ErdoğanABD merkezli Bloomberg haber ajansının internet sitesinde bugün çok tartışılacak bir yorum yayınlandı. Sitede bulunan "The Ticker" bölümünde yer alan yorum ajansın İstanbul temsilcisi Marc Champion'ın imzasını taşıyor. Champion, "Türkiye'deki dekolte baskısı üniversitelere yayıldı" başlıklı yazıda, Türkiye'deki son dönemdeki çok tartışılan bazı gelişmeleri aktarıyor ve "Erdoğan'ın Türkiye'yi İran'a ya da bir Körfez ülkesine dönüştürdüğünü düşünen laik Türklere katılmıyorum. Ancak Türkiye'nin yönünü değiştirebilir" yorumunu yapıyor.
Wall Street Journal’ın Türkiye muhabiri Marc Champion, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştiren bir yazı kaleme aldı. Champion, “Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana gördüğü en güçlü liderlerden biri ancak kendisine isim takılmasından hoşlanmıyor” dedi.
Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' olarak yorumladığı dostluk anıtının yıkılması kararını yorumladı. Gazete, kararın Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarının can çekiştiğini belirtti.
Pazar günü Türkiye’nin anayasasını revize etmek için yapılacak oylama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üzerinde kurulmuş bir referandum halini alıyor. AK Parti’nin iktidara gelmesinden bu yana geçen sekiz yılın ardından, Erdoğan’ın neye inandığı ve ülkesini nereye götürmek istediği üzerinde yaşanan tartışma her zamankinden daha şiddetli bir hal almaya başladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TÜSİAD arasındaki atışma, yurt dışındaki iş çevrelerinin dikkatini de çekti. Wall Street Journal, Erdoğan ile “iş dünyası lobisi” olarak tanımladığı TÜSİAD’ın birbirine girdiğine dikkat çektiği haberinde “Türkiye’deki siyasi risk, çok daha fazla yatırımcıların gündeminde olacağı” uyarılarına da yer verdi.
Önceki gün ABD’nin en etkili gazetelerinden biri olan Wall Street Journal’da Türkiye’de “kansız bir iç savaş”ın cereyan ettiğine dair çok önemli bir yazı yayımlandı. Başlığına da “kansız iç savaş”ı çıkartan Marc Champion imzalı yazı, içinden geçtiğimiz, rol aldığımız ve bizlerin gayet iyi bildiği bir durumu oldukça doğru biçimde yansıtmış.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, darbe iddialarına ilişkin soruşturmaları çerçevesinde çok sayıda subay gözaltına alınması, yargı reformu ve köşe yazarları konusunda Salı günü yaptığı açıklamalar, Wall Street Journal tarafından, “Erdoğan savunmaya geçti” biçiminde değerlendirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli uluslararası gazete Wall Street Journal’a (WSJ) bir röportaj vererek, Doğan Grubu’na kesilen vergi cezalarını, 1930’larda ABD’de vergi kaçakçılığından hüküm giyen gangster Al Capone’a atıfta bulunarak savundu.