Bonfilelerin yağlı kısımlarını bıçak yardımıyla ayıklayıp ince filetolar halinde kesin. Mantarları doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kestiğiniz bonfileleri ilave edip 3-4 dakika pişirin. Bonfileleri tavadan alıp mantarları ilave edin, 2-3 dakika çevirip kremayı ekleyin. Sarımsakların kabuklarını bıçağın yan tarafıyla ezerek çıkarın ve ince doğrayın. Doğradığınız sarımsakları, tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Bonfileleri ilave edip bütün malzemeleri 1-2 dakika çevirin. Dilerseniz birkaç dal taze kekikle servis edebilirsiniz.
#Mantar Soslu BonfileEt, bütün mutfaklarda en önemli malzemelerden biri. Sadece ızgara olarak yendiğinde bile tek başına lezzetli bir yemek. Türk mutfağında ise kebabın özel bir yeri var. Bu hafta ülkedeki en iyi 10 et lokantasını seçtik. Gördük ki, Beyti gibi, İmam Çağdaş gibi bazı klasikler hiç değişmiyor. Çok sevilen bir yemeği yıllardır aynı kalitede yapmaya devam eden lokantalar var.Ancak son yıllarda bunların arasına bazı yeni lokentaların katıldığını da gördük. Dükkan ve Günaydın lokantaları, kebapla restoranı birleştiren yeni tarz mekanlar.
İzmir denince akla sağlıklı ve hafif yemeklerden oluşan bir mutfak gelir. Ne de olsa İzmir demek, Ege mutfağı demek, ot yemekleri, balık ve zeytinyağlılar demek. Binlerce yıllık geçmişinde onlarca medeniyet bu topraklarda yerleşmiş. Bu medeniyetlerin etkileri elbette yörenin mutfağına yansımış, zenginleştirmiş. İzmir mutfağı zengindir ama lezzetine varmak biraz da yemeği yediğiniz adrese bağlıdır.
Rumelihisarı, İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasında başlı başına bir merkez. Son yıllarda öyle bir çekim noktası haline geldi ki, önümüzdeki yaz buraya da bir Reina açılırsa kimse şaşmamalı. Sabahın erken saatlerinde balık tutanların hücum ettiği Hisar, 08.00’de kahvaltı için gelenlerle doluyor ve ondan sonra bir daha gecenin geç saatlerine kadar kalabalık hiç eksilmiyor.
Suchico’da havalandırma hariç (niye o kadar sıcak?) herkes halinden memnundu. Şahan diyet kola ile roboto gril (9.9 YTL) ve şitake mantar (3 lira) aldı. Jay Jay’in öyle zayıf olduğuna bakmayın, iştahı yerinde maşallah: Udon çorbası (15.2 lira), dragon rol (18.6 lira), hitumi rol (14.2 lira), üzerine sake (20 lira) ve Japon birası (9.9 lira). Suşiyle aram olmadığı için ben ördekli Çin böreği (6.40 lira) istedim. Çok kıvamında pişmiş, kuru kuru değil, tavsiye ederim. 12.00-24.00 arası açık.
Yemediyseniz size önerim Bitez’in kuytu bir sokağında mandalina ağaçlarının arasına inşa edilmiş bir villanın taraçasına ve 6 dönümlük bahçesine masaların serpiştirildiği Trattoria il Mandarino... İşletmeciliğini Melina Di Cristina’nın yaptığı mekan, taze el yapımı makarnalardan özel soslu et yemeklerine harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer.
#1Adını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Taksim-Beyoğlu uzun yıllar kültür-sanatın ve sosyalleşmenin olduğu kadar yeme-içmenin de kalbinin attığı yerdi. Eski müdavimleri yavaş yavaş geri dönmeye başladıkça bizi mutlu eden yeni mekânlar da ardı ardına açıldı. Atatürk Kültür Merkezi içindeki değişmeyen klasiklerimizden Divan Fuaye ve şef Murat Bozok’un menüsüyle fark yakalayan Sofitel’deki The Oven bunlardan ilk ikisi. Çok yakında bizi bekleyen başka sürprizler de olacak...
#Murat BozokOn bir ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. İlk sahur yarın yapılacak. 2 Nisan Cumartesi günü de ilk oruç tutulmuş olacak. Ramazan ayı gönüllere huzur, sofralara bereket getirir. Masaya yalnız oturulmaz, ikramın ardı arkası kesilmez, her bir lokmanın değeri bilinir. Sadece evlerde değil, lezzet duraklarında da 30 gün boyunca tatlı bir koşturmaca yaşanır. Bu aya özel hazırlıklar yapılır, lezzetler sunulur. Bugün sizi bu mekanlardan biriyle, Lezzet-i Alâ ile tanıştırmak istiyorum.
#1Pandemi önlemleri nedeniyle sadece otel restoranlarının açık olması tatile gideceğimiz otellerde ‘iyi yemek’ kriterini daha da önemli kıldı. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi işinizi kolaylaştırmak için hem romantik hem de gurme butik otellerden bir seçki hazırladım...
#SeyahatNormalleşme adımlarıyla beraber sosyalleşmek için açık alandaki aktiviteler daha çok tercih edilir oldu. Bunlardan belki de en önemlisi yazın vazgeçilmezi mangal. Bu keyfinize keyif katacak lezzetleri ünlü şeflere sorduk: Püf noktaları neler? Şu sıra hangi malzemeler revaçta? Kendi bahçemiz yoksa nerelere gidebiliriz? Başkalarını rahatsız etmemek için nelere özen göstermeliyiz?
#GazehaberleriHafta için her gün ekranlara gelen Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında, haftanın finali gerçekleşti. 2 Aralık Pazartesi gününden itibaren mutfakta hünerlerini gösteren 5 gelinden biri, yapılan oylama sonrası haftanın birincisi seçildi. Kazanan yarışmacı para ödülüne sahip oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? Para ödülünü kim aldı? İşte, 2 6 Aralık haftası Zuhal Topal'la Sofrada kazananı.
#Zuhal Topal'la Sofrada Birincisi Bu Hafta Kim OlduGeride bıraktığımız sene içinde çok sayıda olağanüstü yemek yedim. ‘En iyisi şu’ demek imkânsız gibi. Ben de farklı bir yöntem izledim. Gözümü kapattım ve farklı kategorilerde belleğime kazınmış yemekleri düşünüp aklıma ilk gelenleri kaydettim. Sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum...
#2017