MasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaManisa kültürel yemekleri bakımında pek çok kişi ve kişiler tarafında sevilmektedir. Bu nedenle pek çok yerli ve yabancı ziyaretçiler Manisa da tadacakları yeni lezzetler hakkında sorular sormaktadır. Bu soruların başında Manisa Yemekleri - Manisa'da ne yenir ve neyi meşhur? Manisa mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Manisa YemekleriÜlkemizin önemli transit geçiş kentlerinden biri. Turizm değil, bir tarım şehri. Saruhanlı Beyliği’nden Osmanlı’nın şehzadeler sancağına dolu dolu tarihini ve kültürünü, ovasının bereketini mutfağına cömertçe yansıtan Manisa’dayız; ‘yemeden geçme’ diyeceğimiz geleneksel yemeklerini adım adım listeledik.
#GastronomiKöfte kırmızı çizgimiz. Her evin kendi ‘anne köftesi’ tarifi olmasının dışında esnaf lokantasından sokak yemeklerine hayatımızın her yerinde. Yollarda olduğumuzda lezzetli bir köfte molası vermek gibisi yok. Gelin bu hafta Trakya ve Ege’de bir köfte turuna çıkalım.
#YazarOn bir ayın sultanı Ramazan sonunda geldi. Oruç tutanlar için ilk gün biraz zorlu geçebilir. Gün içinde çok acıkanlar, iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırmaya başladı. Biz de, Ramazan'ın 1. gününe özel çorbadan tatlıya nefis yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenlerdenseniz, işte Ramazanın birinci gününe özel iftar menüsü...
#Nefis Yemek TarifleriEge Bölgesi'nin güzide şehri Manisa, mutfağı en zengin illerimizden. Akla ilk gelen Manisa kebabı oluyor genelde ama aslında Manisa'nın çorbadan tatlıya birçok önemli yemeği bulunuyor. Sizin için bu yemeklerin tariflerini tek tek araştırdık ve hepsini bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz Manisa yemekleri...
#Manisa MutfağıYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiABİM Adil, heyecanla İzmir körfezinde balina gördüğünü söylediğinde “Ufak at da civcivler yesin” bile diyemedik. Ailece sarsıla yarıla gülmekten tabii. Hatta “Allah belamı versin balina gördüm!” diye diretince, makaraları iyice saldık. Gülmeyi kesebilsek kimbilir daha neler söylerdik bu fareli köyün hayalperest kavalcısına.
#İzmirEge’ye doğru yolculuk edecekler bilsinler ki, baharın tüm lezzetleri onları kucaklayacak. Çünkü Ege, baharda coşar, tarlalardan, bahçelerden lezzet fışkırır. Lokantaların mönüleri baştan aşağı değişir. Zeytinyağı ile tatlandırılmış otlar art arda sıralanır: Enginar, kaz ayağı, turp otu, cibes, deniz börülcesi, taze bakla, arapsaçı, Şevketi Bostan, sarmaşık otu, kuşkonmaz ve adını bilmediğim daha nice otlar.
#SeyahatEtin kebap halini çok severim. Hele ocak başında oturuyorsam, hele kokular üstüme sinmeye başlamışsa, hele usta hoşsohbetse, değmeyin keyfime... Ustanın uzattığı dürümleri asla geri çevirmem. İçinde sumaklı soğan, ezme salata, közlenmiş biber olan dürümü hangi babayiğit geri çevirebilir ki! Ama konumuz benim kebap sevgim değil, bazı kebap çeşitlerimizin göz ardı edilmesine ettiğim isyan...
#İskender KebabıSpor Toto Süper Lig 30. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldı. Akhisar Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip Beşiktaş'ın golleri 15. dakikada Mario Gomez, 47. dakikada Olcay Şahan ve 90. dakikada Cenk Tosun'dan geldi. Akhisar Belediyespor'un gollerini ise 45, 54 ve 78. dakikalarda Hugo Rodallega kaydetti. Öte yandan 90+4. dakikada Sosa'nın ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. Bu sonucun ardından ev sahibi Akhisar Belediyespor puanını 44'e lider Beşiktaş ise puanını 70'e yükseltti.
#Spor Toto Süper LigMutfağımızın dünyada yeri nerede? Geçmişi nedir? Geleceği var mıdır? Kimi bilerek, kimi bilmeden ahkâm keser. Kimi birkaç asırlık kebabın şarapla iyi gideceğini söyler... Bu hafta size, 2016’da tadına bakmanız gereken geleneksel lezzetleri sıralayacağım. Tatlarına bakarsanız, yukarıdaki sorulara rahatlıkla yanıt verebilir, bilerek ukalalık yapmış olursunuz.
#Geleneksel LezzetlerGeçen hafta hem Bodrum’da hem de İzmir Alaçatı’da ‘Ot Festivali’ vardı. Ben Alaçatı’dakine katılabildim. Tarlalarda ot topladım, mutfaklarda bu otların lezzetli yemeklere dönüşmesini izledim, Alaçatı’nın güzel sokaklarında ve küçük kahvelerinde baharın keyfini çıkarttım. Bu hafta sizinle bu keyifli yolculuğu paylaşacağım.
Yarıyıl tatili geldi. Okulların kapanmasını nedense yetişkinler de dört gözle bekler. Bu mevsimdeki tatillerde ağırlık karlı dağlardır. Bilen kayar, bilmeyen kızağa biner, onu da yapamayanlar kar topu oynamakla yetinir. Ben ise size lezzetli bir yolculuk önereceğim. İstanbul’dan çıkıp Bursa, Akhisar, Manisa, İzmir, Selçuk, Tire, Ödemiş, Birgi, Bozdağ, Salihli üzerinden turu tamamlayacağız.