Malazgirt Savaşı haberleri sayfasında Malazgirt Savaşı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 434 Malazgirt Savaşı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
1071 Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu İmparatorluğu hükümdarı Sultan Alparslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Alparslan'ın kesin zaferi ile sonuçlanan bu muharebe, "Türklere Anadolu'nun kapılarını açan son muharebe" olarak bilinir. Malazgirt Zaferi kutlamaları başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır. Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde aydınlığında inşallah bu yolu yürüyeceğiz. Sultan Alparslan'ın emanetlerine layıkıyla sahip çıkacağız. Malazgirt 1071 ruhunu yaşatacak ömrümüzün son nefesine kadar taşıyacak, bayrağı bizden devralacak yeni nesillere bir emanet gibi şanla şerefle teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı. Peki, Malazgirt Zaferi ne zaman, kaçıncı yılı? Malazgirt Zaferi yıl dönümü kutlanıyor... İşte, Malazgirt Zaferi mesajları ve sözleri 2024
#Malazgirt ZaferiMalazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinlikleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ahlat'ta Malazgirt Zaferi kutlanacak. Türk tarihinde kazanılan en önemli zaferlerden olan Malazgirt Savaşı, 26 Ağustos 1071’de bugünkü Muş ilinin Malazgirt ilçesi yakınlarında Sultan Alparslan yönetiminde Selçuklu Devleti ile Doğu Roma İmparatorluğu arasında yapıldı. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe" olarak biliniyor. Peki, Malazgirt Savaşı ne zaman, kaç yılında oldu? İşte, Malazgirt Zaferi tarihi ve konu hakkında bilgiler.
#Malazgirt Zaferi TarihiTürklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti amacıyla yürütülen çalışmalarda savaşa ait objelerin tespiti için dron ile manyetometre cihazı kullanıldı. Malazgirt ilçesinin Gülkoru Köyü düzlüğünde saha çalışmalarını sürdüren ekip, özellikle Amerika'da yoğun, Avrupa'da ise yeni yeni kullanılan bu cihazın arkeolojik çalışmalarda Türkiye’de ilk defa Malazgirt Savaşı alanının tespiti için kullanıldığını söyledi.
#MuşTürklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti amacıyla yürütülen çalışmalarda savaşa ait objelerin tespiti için dron ile manyetometre cihazı kullanıldı. Malazgirt ilçesinin Gülkoru Köyü düzlüğünde saha çalışmalarını sürdüren ekip, özellikle Amerika'da yoğun, Avrupa'da ise yeni yeni kullanılan bu cihazın arkeolojik çalışmalarda Türkiye’de ilk defa Malazgirt Savaşı alanının tespiti için kullanıldığını söyledi.
#MalazgirtMalazgirt Savaşı’nın tarihte çok önemli bir yere sahip olmasına rağmen akademik olarak yeterince işlenmediğini dile getiren yazar Mustafa Alican, hayata geçirdikleri projenin, söz konusu ihmalin giderilmesini amaçladığını söyledi.
#YazarHer yıl törenlerle kutladığımız 1071 Malazgirt Savaşı’nın yapıldığı yeri hâlâ net olarak bilmiyoruz. Milli park olarak kutlamaların yapıldığı mevcut alanın da doğruluğu yıllardır tartışma konusu. Çünkü Malazgirt’te savaş alanı arkeolojisi (battlefield archeology) henüz yapılmadı. Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’nin organizasyonunda ondan fazla bilim insanı Malazgirt savaş alanının tespiti için bir araya geldi. Savaş alanı olarak ilan edilen bölgede arkeolojik çalışmalara başlanılacak.
#GazetehaberleriAnadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Savaşı beyazperdeye taşınıyor. Çekimleri Konya’da başlayan “Malazgirt 1071: Bizans’ın Kıyameti”nin oyuncuları Vildan Atasever, Cengiz Coşkun, Haluk Piyes ve Caner Kurtaran filmlerini anlattı.
#Malazgirt Savaşıİstanbul İl Danışma Kurulu toplantısında birlik mesajları veren CHP Lideri Özel, “Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz, onların kötü yönetimine rağmen sorumluklarıyla baş başa bırakacağız. Yok öyle yağma. Biz biriz, beraberiz, hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz” dedi.
#CHP1071 Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu İmparatorluğu hükümdarı Sultan Alparslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Alparslan'ın kesin zaferi ile sonuçlanan bu muharebe, "Türklere Anadolu'nun kapılarını açan son muharebe" olarak bilinir. Malazgirt Zaferi kutlamaları başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır. Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde aydınlığında inşallah bu yolu yürüyeceğiz. Sultan Alparslan'ın emanetlerine layıkıyla sahip çıkacağız. Malazgirt 1071 ruhunu yaşatacak ömrümüzün son nefesine kadar taşıyacak, bayrağı bizden devralacak yeni nesillere bir emanet gibi şanla şerefle teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı. Peki, Malazgirt Zaferi ne zaman, kaçıncı yılı? Malazgirt Zaferi yıl dönümü kutlanıyor... İşte, Malazgirt Zaferi mesajları ve sözleri 2024
#Malazgirt ZaferiDile kolay, kentin tarihi ta M.Ö. 3000 yılına uzanıyor. Hatti, Hitit, Frig, Lidya, Pers, Selevkos, Bergama Krallığı, Roma, Bizans, Selçuklu, Sâhib Ataoğulları, Germiyanoğulları, Osmanlı ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti… İnanılmaz bir tarihi zenginlik söz konusu. Geçmişi bugünle tanıştırıp yarınlara taşımak, tarihi-kültürel mirası bir arada toplamak, korumak ve sergilemek amacıyla yapımına 2011’de başlanan ama tamamlanması 2023’ü bulan Afyonkarahisar Müzesi, heybetiyle büyülüyor. Burada yok yok! Şimdiden söyleyeyim, asla ayak üstü gezilecek bir yer değil. En az yarım gününüzü ayırın ve bu köklü geçmişi aynı çatı altında adeta yaşayarak tanıyın.
#AfyonkarahisarMalazgirt Zaferi, Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri. Savaştan sonraki süreçte Anadolu Türk toprağı haline geldi ve ilk Türk beylikleri kurulmaya başladı. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Meydan Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe" olarak biliniyor. Peki Malazgirt Savaşı nerede, kimler arasında oldu? Malazgirt Zaferi ne zaman, kaç yılında? İşte Malazgirt Zaferi tarihi hakkında bilgiler...
#Malazgirt ZaferiTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 2071'in Türkiye için çok daha güçlü, Türkiye'nin yüzyılı olacağını söyleyerek, "Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde, dirlik içerisinde hareket edeceğiz. Milli kültürümüzü geliştirerek sonraki nesillere aktaracağız. Aramızdaki farklılıkları bir ayrılık vesilesi olarak görmeyeceğiz" dedi.
#Numan KurtulmuşMalazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinlikleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ahlat'ta Malazgirt Zaferi kutlanacak. Türk tarihinde kazanılan en önemli zaferlerden olan Malazgirt Savaşı, 26 Ağustos 1071’de bugünkü Muş ilinin Malazgirt ilçesi yakınlarında Sultan Alparslan yönetiminde Selçuklu Devleti ile Doğu Roma İmparatorluğu arasında yapıldı. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe" olarak biliniyor. Peki, Malazgirt Savaşı ne zaman, kaç yılında oldu? İşte, Malazgirt Zaferi tarihi ve konu hakkında bilgiler.
#Malazgirt Zaferi TarihiTürklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti amacıyla yürütülen çalışmalarda savaşa ait objelerin tespiti için dron ile manyetometre cihazı kullanıldı. Malazgirt ilçesinin Gülkoru Köyü düzlüğünde saha çalışmalarını sürdüren ekip, özellikle Amerika'da yoğun, Avrupa'da ise yeni yeni kullanılan bu cihazın arkeolojik çalışmalarda Türkiye’de ilk defa Malazgirt Savaşı alanının tespiti için kullanıldığını söyledi.
#MuşTürklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti amacıyla yürütülen çalışmalarda savaşa ait objelerin tespiti için dron ile manyetometre cihazı kullanıldı. Malazgirt ilçesinin Gülkoru Köyü düzlüğünde saha çalışmalarını sürdüren ekip, özellikle Amerika'da yoğun, Avrupa'da ise yeni yeni kullanılan bu cihazın arkeolojik çalışmalarda Türkiye’de ilk defa Malazgirt Savaşı alanının tespiti için kullanıldığını söyledi.
#Malazgirt"Büyük ve Asil Türk Milleti; Batı Cephesi’nde 26 Ağustos 1922’de başlayan taarruz harekâtı... Beş gün, beş gece devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının yiğitliği, şiddeti, sürati Allah’ın yardımına vesile oldu. Zalim ve mağrur düşman ordusunun asıl unsurları akıllara dehşet verecek şekilde imha edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başkomutan, Mustafa Kemal.”
#Türkiye Büyük Millet MeclisiBu sene 30 Ağustos zaferinin 100’üncü yılını kutlayacağız. Bir milletin birlik ve beraberlikle neleri başarabileceğinin ilk adımı olan Kurtuluş Savaşı’nı mutlak bir galibiyetle sona erdiren bu önemli günü anarken zaferin coğrafyasında bir gezinti yapalım istedim. Büyük Taarruz’u anlamak isteyenler muhakkak tarihin kültürle harmanlandığı Afyonkarahisar’a, Uşak’a ve Kütahya’ya uğramalı. 1981’de milli park ilan edilen, büyük muharebelerin geçtiği alanları gezi listenizin başına koyun. Ve unutmayın ki bu şehirlerde daha keşfedecek çok şey var.
#HürriyetGeçmişte yaşanmış olan Haçlı Seferleri birçok açıdan önem arz etmektedir. Özellikle bu seferlerin sonucunda yaşanan olaylardan oldukça büyük kitleler etkilenmiştir. Özellikle Türklerin Anadolu üzerindeki ilerlemeleri seferin siyasi nedenleri arasında yer almıştır. Haçlı seferlerinin siyasi nedenleri nelerdir? Haçlı seferleri ile siyasi sebepleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Haçlı SeferleriMelik isminin kökeni mülktür. Mülkün sözlük anlamı eşya, yan anlamı evrendir. Sahip anlamına gelen Melik, Türkçe ve Farsça kökenli sözcüklerle birleştirilerek birçok yeni isim türetilmiştir. Şah ise, hükümdar, kral ve yönetici manasına gelir. Melikşah ismini analiz ettik ve adın özellikleri ile birlikte merak edilen detayları derledik.
SİVAS'ın Diği ilçesinde, 2020'de restorasyon sırasında üzerine iş makinesi çıkarılmasıyla gündeme gelen, 800 yıllık Kız Köprüsü'nde çalışmalar tamamlandı. Sanat tarihçisi Yunus Budaktaş, "Kız Köprüsü, Divriği'de bulunan sayısız tarihi eserlerden biridir" dedi.
#SivasSİVAS'ın Diği ilçesinde, 2020'de restorasyon sırasında üzerine iş makinesi çıkarılmasıyla gündeme gelen, 800 yıllık Kız Köprüsü'nde çalışmalar tamamlandı. Sanat tarihçisi Yunus Budaktaş, "Kız Köprüsü, Divriği'de bulunan sayısız tarihi eserlerden biridir" dedi.
#SivasSelçukluların ‘İslam’ın Kubbesi’, Osmanlıların ‘Ata Şehri’ olarak adlandırdığı Bitlis’in tarihi ilçesi Ahlat, kültürler kavşağı Anadolu’nun ihtişamlı geçmişini günümüze taşıyan noktalardan biri. Dev bir açık hava müzesine benzetilen Ahlat’ta görülmeye değer yer çok.
#SeyahatBİTLİS'in Ahlat ilçesinde dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlığı olarak bilinen ve bugüne kadar yapılan kazı çalışmalarında 9 binin üzerinde mezar taşının tespit edildiği Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda 30'a yakın çocuk mezarı da bulundu. Kazı çalışmalarını yürüten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kulaz, "Çocuk mezarlarının bu bölgede yoğunlaştığını görüyoruz. Ancak bunun nedeni ile ilgili henüz bir kanıya varamadık" dedi.
#BitlisBİTLİS'in Ahlat ilçesinde dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlığı olarak bilinen ve bugüne kadar yapılan kazı çalışmalarında 9 binin üzerinde mezar taşının tespit edildiği Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda 30'a yakın çocuk mezarı da bulundu. Kazı çalışmalarını yürüten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kulaz, "Çocuk mezarlarının bu bölgede yoğunlaştığını görüyoruz. Ancak bunun nedeni ile ilgili henüz bir kanıya varamadık" dedi.
#BitlisGeçtğimiz hafta sonu Kütahya’ya gittim. Çinilerle süslü tarihi kentten ne kalmış, ne durumda görme fırsatım oldu. Tarihi evleri ve çarşısı, sıra sıra çini ve seramik dükkanları, Germiyan Beyliğinin Osmanlı’ya çeyiz olarak verdiği şehir olan Kütahya’ya bir cumartesi günü çarşı bölgesi açıkken gitmenizi öneriyorum.
#Bursa‘İşitiyor musun Memet?’ Mehmet Hikmet’i anlatan bir kitap ve tam zamanında yazılmış; biraz daha önce ya da sonra yazılsa bambaşka bir kitap olması gerekirdi. Uzun süre Mehmet’in arkadaşlarıyla konuşan, onlarla yolculuklara çıkan ve Mehmet’ten kalanları büyük bir dikkat ve duygusallıkla inceleyen Sibel Oral böylece, yüz yüze tanışmadan, Mehmet hakkında çok şey bilen ilk insan oluyor.
#İşitiyor Musun Memet