Makarna sevmeyen var mı? Biz olabileceğine inanmıyoruz. Tek başına bile çok lezzetli olan bu güzel yiyeceği bir de yakışan soslarla birlikte servis ettiğinizde ortaya krallara layık lezzetler çıkıyor. Siz de kolay makarna sosu tarifleri arıyorsanız listemize bir göz atın. Farklı mevsimlerde farklı malzemelerle yapabileceğiniz çeşit çeşit makarna sosu tariflerimiz hemen aşağıda...
#Makarna Sosu Nasıl YapılırMakarna sevmeyen var mı? Biz olabileceğine inanmıyoruz. Tek başına bile çok lezzetli olan bu güzel yiyeceği bir de yakışan soslarla birlikte servis ettiğinizde ortaya krallara layık lezzetler çıkıyor. Siz de kolay makarna sosu tarifleri arıyorsanız listemize bir göz atın. Farklı mevsimlerde farklı malzemelerle yapabileceğiniz çeşit çeşit makarna sosu tariflerimiz hemen aşağıda...
#Makarna Sosu Nasıl YapılırMakarna her yaştan birçok insanın çok sevdiği, zevkle tükettiği bir yemek. Birçoğumuz makarnayı öyle seviyoruz ki tek başına bile yiyebiliyoruz. Ancak çeşit çeşit sosların makarnaya kattığı lezzet de tartışılmaz. Siz de kolay makarna sosu tarifleri arıyorsanız tariflerimize bir göz atın…
#Makarna Sosu Nasıl YapılırMakarna 7’den 70’e herkese hitap eder. En mütevazı tabaklarda da en büyük şölenlerde de yeri vardır. Makarna yapmak için su kaynatmayı bilseniz yeter ama en ünlü şeflerin mutfaklarında da makarnayı mutlaka görürsünüz. Tabii makarnayı makarna yapan en önemli unsur sosudur. İster geleneksel ister yenilikçi bir şeyler arıyor olun, sizin için çok beğeneceğiniz makarna sosu tarifleri derledik. Afiyet olsun…
#Sos TarifleriO her ne kadar makarna şişmanlatmaz dese de makarna sosu tarifleri yaparken mest olmuş hali ve cüssesi pek öyle demiyor. İtalyan Renzo Zampicinini, ağabeyi Flavio ile birlikte 5 yıl önce Türkiye'de başlattığı ‘‘taze makarna’’ işinden ve Türkiye'de bulunmaktan çok memnun. ‘‘Bu işten çok büyük bir para kazanmıyoruz ama Türkiye'nin taze makarnaya ihtiyacı vardı. Yıllık üretimimiz 40 bin kiloya çıktı.’’
Aydan Üstkanat yeni kitabı ‘Enginar’da başlangıçtan ana yemeğe enginarla hazırlanan çeşit çeşit yemek anlatıyor. Üstkanat’la kitabın yaratım sürecini hatta yazmalara doyamayıp hemen peşinden çıkardığı ‘Çanak’ isimli devam kitabını konuştuk, leziz tarifler aldık.
#Melis YılmazYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılPenne, spagetti, tagliatelle, linguine… Çoğumuzun vazgeçilmezi makarnanın, en bildik çeşitlerinin yanı sıra tagliolini, orecchiette, pappardelle gibi isimlerde onlarca farklı şekli de var. Kesme biçimlerine göre çeşitlenen makarnaları ve soslarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Mezzaluna, Da Mario ve Gina restoranlarının baş şefi Emre Koyucan’dan öğrendik.
#MakarnaYemek yapmak benim için bir sanat, mutfakta olmak dünyanın en güzel hissi... Pişirdiğim her lezzetin hikâyesini araştırmayı da seviyorum. Bu hafta size cannelloni’yi anlatacağım. Hazırlarken de yerken de çok zevk aldığım bu yemek benim ve ailemin favorilerinden...
#CannelloniDomatesli, kıymalı veya yumurtalı... Adı makarnayla özdeşleşmiş bir milletin kaç çeşit makarna sosu hazırladığını merak ettiniz mi hiç? Bu soruya cevap vermek hiç kolay değil ama ben en klasiklerden üçünü anlatacağım. Nefis sosuyla, gerçek bir İtalyan makarnası için makarnayı çok pişirmemeniz gerektiğini de unutmayın.
#MakarnaRenkli görüntüsüyle sofralarımızı süsleyen, birbirinden nefis yemekler hazırlayabildiğimiz kabak çiçeğini siz nasıl pişiriyorsunuz? Ben en çok cıvık bir hamura bulayıp kızarttığımız halini seviyorum. Bu yazıda hem ailemin özel tarifini vereceğim hem de en iyi şekilde pişirmeniz için püf noktalarını paylaşacağım. Ama kabak çiçeği deyip kabaktan bahsetmemek olmaz! İtalya’da paneleyip kızartırız. Yaz gelse de hepsinden bol bol yesem!
#KabakBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriEminim ki hepimiz için tartlar, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden. Eve misafir geleceği zaman mutfaktan yükselen o enfes tart kokusu herkesin haklını başından almaya yeter. Hatta misafir olmasa da, 5 çayının yanına damak şenlendiren harika bir tart yakışır. Bu kez sizi baharat-tart birleşimiyle şaşırtmaya ve zerdeçallı tart tarifiyle buluşturmaya geldim…
#Yıldız Öz SamahaDünya Vegan Günü yaklaşıyor. 1944 yılının kasım ayında Donald Watson, Elsie Shrigley ve arkadaşları Vegan Topluluğu’nu kurdular ve vegan kavramını dünyaya duyurdular. Her ne kadar günü bilinmese de 1 Kasım tüm dünyada Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor ve kasım ayı da vegan ayı.
#Şebnem Turhan