Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 2024 yılının ilk 'Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'na katıldı. Gıda güvenirliğinin temini için 7 gün 24 saat çalıştıklarını söyleyen Yumaklı, limon sosu ile ilgili de dikkat çeken açıklamalara yer verdi. Yumaklı, son birkaç ayda tarım alanında yaptıkları devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da 'reform' denilebilecek düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Peki, Limon sosu nedir, zararlı mı? Limon sosu satışı yasaklandı mı?
#Limon Sosu Zararlı MıBalık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkYapılan araştırmaya göre bir yemeği hazırlandıktan sonra tuz eklemek, kadınlarda 1.5, erkeklerde ise 2.28 sene ömürde kısalmaya neden oluyor. Peki günlük ne kadar tuz tüketmek gerekiyor? Ekstradan yumurta, salata ve domatese atılan tuz ne gibi sorunlara neden oluyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriSadece güçlü besinler yiyip içmemiz yetmiyor, güvenli olmaları da önemli bir ayrıntı. Biraz da böyle olduğu için hepimizde ciddi bir “gıda güvenliği telaşı” oluşmadı mı? “Sentetik besinler” diye tanımladığımız katkılı ve zararlı içerikli yiyecek içecekler neden önemli birer sağlık tehdidi? Buyurun...
#Osman MüftüoğluAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var
Bazı sebze ve meyveler önyargılarımızın kurbanı olur. Pek çok kişi onları yemek bir tarafa, pişerken etrafa yaydıkları kokuya bile tahammül edemez. Geçenlerde bu köşeye konuk ettiğimiz lahana, enteresan kokusu ve aromasıyla kereviz, bu sebzelerin başlıcalarıdır.