Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2004 00:00
Üzeri altın yaprakları ile kaplı bir pasta gerçekten yapıldı ve ben de böyle bir pastayı tattım!Meşhur mutfak şefleri, ne yapsak da insanları şaşırtsak derken, böyle bir keşif yapmışlar. Üstelik altın tozunun içinde, sağlığa zararlı alüminyum elementi olduğu için, 2- 3 ayar saf altın yaprağı kullanmışlar. Bir tek altın yaprağını 5 dolara alıp, bir kek için 25 dolar ödüyorsunuz. Sadece fırından çıkan sıcak kekin üzerine yaprakları yerleştireceksiniz. Ne romantik bir lezzet değil mi?İnce NoktalarDondurulmuş sebzeleri buzluktan çıkarıp, hiç vakit kaybetmeden kaynayan suya atarsanız, vitamin değerini ve tazeliğini korursunuz.HAFİF VE KEYİFLİSoyalı light börekYapılışı:Yufka sosu için; yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. İç harcı için; bir tavaya sıvıyağı koyup, soğan, havuç ve ıspanağı 5 dakika kavurun. Soya filizlerini, pul biberi, tuz ve karabiberle beraber çökeleği ekleyip, ocaktan alın. Üzerine maydanozu serpiştirip, soğumaya bırakın. 1 yufkayı tezgaha serin üzerine yufka sosunun yarısını sürün. 2.nci yufkayı üzerine kapatın ve iç harcını düzgünce yayın. Yufkaların dört bir ucunu ortada birleştirin ve zarf şekli verin. Şimdi de bir ucundan başlayarak rulo haline getirin. Tam ortasını bıçakla yararak susamları serpiştirin ve 175 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin. Yemekçinin notu: Sebzeler kavrulurken 2-3
yemek kaşığı soya sosu ekleyebilirsiniz. Soya sosu kullanırsanız tuz katmayın.4 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi2 adet hazır yufkaİç harcı için2 su bardağı ıspanak (ince doğranmış)2 yemek kaşığı sıvıyağ1 adet kuru soğan (rendelenmiş)1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)1 çay bardağı çökelek4 yemek kaşığı soya filizi4 yemek kaşığı doğranmış maydanoz1 çay kaşığı kırmızı pul biber, tuz, karabiberYufka sosu için1 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı sıvıyağ1 adet yumurtaÜzeri için1 yemek kaşığı susamKeten tohumlu salataYapılışı:Salata yapraklarını yıkayıp, süzün ve salata kasesine elinizle parçalayarak yerleştirin. İnce doğranmış biber ve kiraz domatesleri üzerine aktarın. Bir tasın içinde keten tohumu, sıvıyağ, sirke ve limon suyunu iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. Servise sunun.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 adet göbek salata1 adet sarı dolmalık biber10 adet kiraz domates (veya 2 adet normal domates)Kızartmak için2 yemek kaşığı keten tohumu2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı elma sirkesi (veya balzamik sirke)1 adet limonun suyuŞehriyeli mantar çorbasıYapılışı:Tencereye sıvıyağı ve unu koyup, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, un sararıncaya kadar kavuralım. Tavuk suyunu azar azar ve karıştırarak üzerine ekleyin. Kaynayınca rendelenmiş mantar, tuz, karabiber ve şehriyeyi suya ilave edin. 15 dakika pişirip, ocaktan alın ve kıyılmış taze soğanla süsleyerek servis yapın. 6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi1 su bardağı mantar (taze veya konserve)2 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı un6 bardak tavuk suyu1 çay bardağı tel şehriye1 çay kaşığı tuz, karabiberÜzeri için3 sap taze yeşil soğan (ince kıyılmış)
button