Lezzet Düşkünleri bitti mi sorusu, son günlerde pek çok vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Gabriele Sponza'nın sunduğu Lezzet Düşkünleri yarışmasında en yüksek puan alan takım 10 bin TL ödülün sahibi oluyor, en düşük puan alan ise yarışmaya veda ediyordu. Peki, Lezzet Düşkünleri bitti mi ve yeni bölümler neden yok? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar
#Lezzet DüşkünleriLezzet Düşkünleri'nin günlük yayın akışında yer almaması soru işaretlerine neden oldu. Yayın saati değişen program bir süredir gündüz kuşağında izleyicileriyle buluşuyordu ancak 29-30 Haziran yayın akışında Lezzet Düşkünleri yarışması yerine 'Doğduğun Ev Kaderindir' dizisi yayınlanıyor. Peki, Lezzet Düşkünleri yeni bölümleri ne zaman yayınlanacak? Lezzet Düşkünleri neden yok, bitti mi?
#Lezzet Düşkünleri Bitti MiLezzet Düşkünleri'nin sunucusu Gabriele Sponza, gerek yorumları gerekse verdiği ipuçlarıyla adından söz ettiriyor. Türkçe'yi oldukça akıcı bir şekilde kullanan Gabriele Sponza'nın hayatı, özellikle 'nereli' olduğu merak ediliyor. Peki, Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir, kaç yaşında nereli? İşte Gabriele Sponza'nın biyografisi...
#Lezzet Düşkünleri SunucusuDünya gastronomisinin tepesinde şu sıralar ciddi bir kriz yaşanıyor. Medyatik şefler farklılık yaratmak için bazen ilginç gözüken, Instagram’da iyi duran ama garip işler yapıyorlar. Marsilya’da üç Michelin yıldızlı Le Petit Nice lokantasının şefi Passedat da bu tuzağa düşmüş.
#Le Petit NiceSponza Ailesi 100 yılı aşkın süredir Türkiye’nin ve dünya jet sosyetesinin en büyük mücevhercilerinden. Dört kuşaktır kuyumculuk yapan İzmirli ailede erkek çocukların baba mesleğini devam ettirmesi bir gelenek. Ancak son kuşak Gabriele Sponza bu kuralı bozdu, babasının hazır tahtını bırakarak aşçılığı seçti. Ailesi karşı çıktı, işe bulaşıkçılıktan başladı, kimi zaman kafasında tabak bile kırıldı ama vazgeçmedi
Fransa seyahatimin anılarını paylaşmaya devam ediyorum. Bugün sizlere anlatmak istediğim restoran, Fransa’nın güney şehri Marsilya’da yer alan 3 Michelin yıldızlı Le Petit Nice lokantası. Üçüncü yıldızını daha bu yıl almış olan bir lokanta olduğundan burası beni ayrıca cezbetti. Çünkü bu yüksek payeye layık görülmek için sıradışı bir yer olmak gerekli. Gerçekten de öyleymiş. Hem de ne sıradışı! Bu kadar farklı, bu kadar güzel ve bu sunulanlara bu denli makul hesap ödenen bir yer bulmak gerçekten zor. İşte gözlemlerim.
Çullama, çiğ dolma, uzak helva, çeşit çeşit deniz ürünleri... Bozcaada’nın kendisine özgü, Türk ve Rum kültürlerinden etkilenen, hikâyeli zengin bir mutfağı var. Son yıllarda evlerde ve restoranlarda pişen yemekler değişse de uzun süre anakaradan kopuk yaşadıkları için ada halkı mutfak kültürlerini korumayı başarmış.
#Ebru ErkeHayal Kahvesi’nin ortaklarından Ebru Köktürk Koralı (45), iki çocuk sahibi bir anne ve lezzet peşinde yolculuklara çıkan bir gezgin. “En geç üç ay içinde seyahate çıkamazsam, gelecekle ilgili bir planım yoksa depresyona giriyorum” diyor. Bugüne kadar 40’a yakın ülke gördü. Hayali Afrika ve Sibirya’yı trenle gezmek. Koralı, Paris’in en sevdiği lezzet bölgesini anlattı.
#ParisFransa’nın güneyinde Grasse kasabasında bir parfüm üretim tesisindeyim. Elimde tüpler, damlalıklar, parfüm hammaddeleri, kulağımda uzman tavsiyeleri: Linalol’den en az 11 ml koymalı, öjenol 4 ml’yi geçmemeli. Sonuçta elde ettiğim karışımı koklayıp "Hımm, güzel oldu galiba" diye düşünüyorum. Benimle birlikte parfüm konseptli geziye katılanlarla birbirimizi pohpohluyoruz. İçimizden biri gerçeği itiraf ediyor: "Bunlar gülsuyuna benzedi!"