Türk mutfağı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İstanbul’da da bazı yöresel yemekleri başarıyla icra eden lokantalar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağı İstanbul’da temsil ediliyor. Ama Türk mutfağını yansıtan klas mekân sayısı çok az. İşte bu noktada Seraf Vadi devreye giriyor...
#Vedat MilorFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatPopüler beach markası Momo’nun kurucusu Burak Beşer’e göre turizm sektörü fiyat eleştirilerini hak etmiyor. Hatta Beşer fiyatların, şu anki rakamların yüzde 50 üzerinde olması gerektiğini savunuyor. Piyasadaki durgunluğa karşın Momo’da cironun geçen yılın yüzde 267 üzerinde olduğunu söyleyen Beşer, ‘Yoğunluktan mahvolduk’ diyor.
#Burak BeşerGelenek, kültür ve lezzetiyle dikkat çeken hem yerli hem de yabancı turistin ilgi odağı olan Güneydoğu, eski günlerine döndü. Koronavirüs pandemisi kısıtlamalarının sona ermesi ve 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Güneydoğu'ya turist akını yaşandı.
#GüneydoğuHemen hemen bütün kebap salonlarında lahmacun ve içli köfte bulunuyor. Açıkçası bir çoğunun lezzetini de beğenmiyorum. Çünkü oralar lahmacun ve içli köfte salonu değil, kebap salonu. Onların işi kebap yapmak. Yanında mönüde bulunsun diye, yani çeşit olması için yapıyorlar lahmacun ve içli köfteyi. Özen yok, lezzet yok. Ben ise üşenmedim internetten Anadolu'nun bu iki lezzetini en güzel nerede yerim diye araştırdım. Malum pandemi nedeniyle restoranlarında oturup yemesem de gidip tek tek inceledim mekanları. Yaklaşık 10 farklı mekandan size öne çıkan 4 restoranı öneriyorum. İşte lahmacun ve içli köftenin en iyileri...
#LahmacunYeni normalin tozu dumanı arasında tek bildiğimiz şunlar: Bu yaz ilk kez açılacak gıcır mekân yok denecek kadar az. Anlı şanlı yerlerin bazıları sezonu ya pas geçiyor ya da kapandı. Lüks kontenjanında en gözde yerler tekneyle yanaşılabilecek olanlar. Orta hallinin trendiyse gözden uzak, küçük grupların sosyalleşeceği alanlar... Ve bu yıl lahmacun geyiğinin yerini 3 bin liralık localar alacak gibi görünüyor.
#YazarBen yazı kasımda bitirenlerdenim. Güneyde yaz kasım ayının ortalarına kadar devam ediyor ve inanın özellikle eylül ve ekim aylarında Antalya çok daha keyifli oluyor. Geçen yazımda Fethiye’den bahsetmiştim. Bu yazımda da Fethiye gezisinin devamında yolculuk ettiğim Çıralı, Olimpos, Adrasan ve Finike’den bahsedeceğim. Ülkemizin gizli kalmış cennet köşeleri diyebilirim. Gezip görmekte fayda var. Neden mi? Gelin anlatayım…
#AdrasanEn sevdiğiniz kitabı, en sevdiğiniz şarkıları yanınızda götürüp kafa dinleyeceğiniz, gittiğiniz şehri ılık bir havada sonbahar renkleriyle göreceğiniz, aileniz ya da arkadaşlarınızla keyifli zaman geçireceğiniz sonbahar seyahatleriniz için şimdi plan yapmanın tam zamanı. İşte en güzel 10 adres…
#Sonbaharda Gidilecek YerlerTürkbükü basına da yansıyan fahiş fiyat ve yüksek volümlü müzik gibi birçok eleştiriye rağmen yıllardır popülerliğini koruyor. Beldenin dünü ve bugününü, fahiş hesap eleştirilerini, civarın alamet-i farikası sayılan ünlülerini, duayen işletmecilerinden Cemal Yarar ve Nedim Binler ile masaya yatırdık.
#Tülay Demir OktayTürkbükü basına da yansıyan fahiş fiyat ve yüksek volümlü müzik gibi birçok eleştiriye rağmen yıllardır popülerliğini koruyor. Beldenin dünü ve bugününü, fahiş hesap eleştirilerini, civarın alamet-i farikası sayılan ünlülerini, duayen işletmecilerinden Cemal Yarar ve Nedim Binler ile masaya yatırdık.
#Tülay DemirKurban Bayramı boyunca 2 milyon tatilciyi ağırlamaya hazırlanan Bodrum’da fırsatçılar da harekete geçti. Özellikle tatil döneminde plajların farklı giriş ücretleri talep ettiği gözlenirken, menü fiyatlarında da rakamlar arttı. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise, “Fahiş fiyat talep edenleri bize bildirin” uyarısında bulundu.
#Mahmut Kocadon5-6 sene önce Adana'nın 5 Ocak Meydanı'nda esnafların sıkıntılarını konuşmak için röportaj yaptığımda küçük bir kafesi vardı. Şimdi emek emek gezdiği gördüğü ve patlattığı mekanlardan sonra aranılan insan oldu. Hem de 147 bin civarında bir takipçi sayısına ulaşarak...
#ADANAOnlar için can boğazdan geliyor, kalplerine giden yol tabii ki midelerinden geçiyor. Kendilerini ‘ayı’ olarak tanımlıyor, sınırsız öğün vaadeden restoran stoklarıyla yarışıyorlar. Facebook’ta yeme-içme üzerine yaptıkları lobicilikle 21 bin üye sayısına ulaşan oluşum Mide Lobisi’nin kurucularıyla buluştuk!
#Mide Lobisi