Sağlıklı beslenmenin önemini herkes biliyor ama bunu hayata geçirebilenlerin sayısı çok daha az. Üstelik beslenme ve diyet alanında kitapları olan Epidemiyolog Tim Spector'a göre, çok küçük değişikliklerle büyük farklar yaratmak mümkün. Peki bu küçük değişiklikler neler? Ne gibi yararlar sağlıyorlar? İşte Spector'ın tavsiyeleri ve uzman görüşleri...
#SağlıkAnadolu mutfağının geleneksel lezzeti turşular, mutfaktaki kışa hazırlık işlerinin de başında geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu lezzetler için işe koyulmanın tam zamanı. Kavanoz kavanoz turşuları kendi damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. İster lahanadan, ister bamyadan... Lezzetli reçeteleri ünlü şeflere sorduk. Faydalarını ve tüketirken dikkat etmemiz gerekenleri de beslenme uzmanı Dilara Koçak anlattı.
#GazetehaberleriMevsimine göre sebze ve meyve tüketmenin ne kadar önemli olduğunu bilmeyenimiz yoktur. ''Pek çok sebzede pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir'' diyen Dr .Fevzi Özgönül, bahar aylarında sebze ve meyvelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
#Bahar MeyveleriKırmızı lahana olarak da bilinen mor lahana, faydalarını okuyunca bol bol tüketmek isteyeceğiniz bir sebze olacak. İsterseniz salatasını yapın isterseniz turşusunu yiyin. İşte bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara meydan okuyan mor lahananın yararları...
#Mor LahanaÇoğu baş ağrısının stres, kontrolsüz ruhsal gerginlik ya da uzamış kaygı ve endişelerle bağlantısı vardır. Bu tür baş ağrıları daha ziyade kaslardan kaynaklanır. Kas ve sinir sistemi fonksiyonlarının vazgeçilmezi magnezyum ise tam da bu noktada devreye giriyor.
#Osman Müftüoğluİç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Türk insanının çoğunun D vitamini eksikliği çektiğini, probiyotik ve prebiyotik tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: Kışın kemik suyu, paça çorbası, ev yoğurdu ve bol sirke tercih edilmeli.
#Canan KaratayTam 19 yıldır iş hayatının içindeyim. Yanlış anlaşılmasın yaşım daha 35. Demek ki 17 yaşımda iken çalışma hayatına atılmışım. Daha dün gibi halbuki. ODTÜ. Kamu Yönetimini kazandığımdaki sevincin üzerinden tamı tamına 19 koca yılın geçtiğine inanmak pek mümkün değil. Ama Osmaniye’den Ankara’ya yaptığım yarı sevinç yarı hüzün dolu yolculuğun üzerinden de 19 yıl geçmiş.