MasterChef Onur'un hayatı ve biyografisi takım kaptanı olmasıyla dikkat çekti. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de mavi takım kaptanı bu hafta Onur Üresin oldu. Turizm Otelcilik Mutfak bölümünde eğitim alan MasterChef Onur Üresin, 16 yaşından beri aşçılık mesleğini yapıyor. İlk turda fesleğenli kuzu pirzola ile yarışmaya katılan Onur, 3 evet alarak bir üst tura çıkmıştı. Peki, MasterChef Onur kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Onur Üresin'in hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler.
#Masterchef Onur Kimdirİstanbul’un en iyi ve en eski kasaplarından olan Elmaslar Kasabı, Eminönü’ndeydi. Gastronomi kültürümüzün önemli bir değeri kapanmış. Başka yerde olsa isyan çıkar ama bizde kimse sesini çıkarmıyor. Adana Ocakbaşı Suadiye’deki yeni şubesinde de lezzetten ödün vermiyor, BeBe İçli Köfte ve Sinem Dondurma ise çok iyi...
#Vedat MİLORMasterChef Ayşe Ekiz, sezonun dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor. Tv8 ekranlarında yayınlanan ve yeni sezonuna hızlı bir başlangıç yapan MasterChef'in ilk bölümünde, kırmızı takım kaptanlığına Ayşe seçildi. Hayvanlarıyla yolladığı başvuru videosuyla adından söz ettiren MasterChef Ayşe Afyonkarahisar'dan yarışmaya katıldı. Online olarak aşçılık eğitimi aldığını söyleyen Ayşe, ilk turda demi glace soslu kuzu pirzola yaparak şeflerden üç evet almıştı. Peki, MasterChef Ayşe Ekiz kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef yarışmacısı Ayşe Ekiz'in hayatı ve biyografisi.
#Masterchef Ayşe KimdirBiz değil miyiz Bodrum’un dünya çapında bir yer olmasıyla övünen? O zaman fiyatlar üzerinden kötü algı yaratmanın amacı ne? Madalyonun diğer tarafına bakalım bence. Mesela Spago gibi bir markanın Bodrum’da olması büyük kazanç. Yurtdışında hizmet ve kalite olarak bizi en iyi kim temsil eder desek sayacağım birkaç isimden Lucca da dört yıldır burada.
#Ebru ErkeAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriNefis bir yemek arayanlar için en doğru tercihlerden birisi kuzu pirzoladır. Kuzu pirzolanın enfes bir tadı bulunmakla birlikte son derecede doyurucudur. Bu yüzden arzu eden herkesin mutlaka kuzu pirzolayı denemesi gerekmektedir. Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Tepside fırında pirzola nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kuzu PirzolaGastronomi dünyasının merakla beklediği Michelin Rehberi seçkisi geçen hafta açıklandı. 3 ayrı kategoride aldığı ödülle Urla’daki Vino Locale restoran, törenin en çok parlayan yıldızlılarındandı. Şef Ozan Kumbasar 1 Michelin yıldızıyla 1 yeşil yıldızı kucaklarken eşi ve ortağı Seray Kumbasar da ilk kez takdim edilen Sommelier Ödülü’nü aldı. “Verdiğimiz emeğin, akıttığımız terin, gözyaşının bir karşılığı oldu bu bizim için” diyen çiftle başarılarını konuştuk...
#Gaye ŞahinAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Kuzey Ege’nin bereketli topraklarının sunduğu lezzetler, yazarımız şef Didem Şenol Tiryakioğlu’nun dokunuşuyla Nesil 1970’in menüsüne taşındı. Bu sezon D Resort Ayvalık’ın sadece konaklayanlara değil, tüm lezzet tutkunlarına açtığı restoranda keşkek üzerinde gelen arapsaçlı kuzu gibi seçenekler var…
#D Resort AyvalıkDünya günlerdir Titanic gemisinin enkazına giderken Atlas Okyanusu’nda kaybolan Titan denizaltısını ve içindeki milyarderleri konuşuyor. "İkinci Titanic faciası" olarak nitelendirilen bu olay, zengin insanlar arasında trend olan ekstrem turizm kavramının da tartışılmasına neden oldu. Milyarderler neden ‘aşırı’ aktiviteleri tercih ediyor? Aldıkları riskin altında yatan psikolojik sebep ne? Yoksa buna mecbur mu kalıyorlar? Kayıp denizaltıda hayatını kaybeden milyarderler ve diğerlerinin heyecan arayışına uzmanlar ne diyor?
#Titanikİtalya’nın kuzeyinde, Recco isimli minik bir kasabaya ait, koruma altına alınmış özel bir hamurişini İstanbul’da yeme fırsatı kimin hoşuna gitmez ki! Hem de ustasının elinden... The Stay Boulevard Nişantaşı’nın terasında açılan Marcello, ülkenin kuzeyden güneye tüm yerel lezzetlerine uzanan menüsüyle özlediğimiz gibi bir İtalyan lokantası.
#İtalyaKuzu, koyun yavrusu olarak bilinmektedir. Koyular da keçiler ile birlikte aynı olan Caprinae familyasında yer almaktadır. Her ikisi de aynı ailede yer almasından dolayı bir memeli cinsi olarak bilinmektedir. Cins, coğrafi açıdan nüfus olarak yaygın bir tür olarak bilinen evcil koyun ya da kuzular sahipleri tarafından isimlendirilir. İsim arayışında iken dişi ya da erkek kuzulara uygun isimler aranmaktadır. Bu makalemizde kuzu ya da koyun sahiplerinin işine yarayacak önemli bilgiler vereceğiz. Peki kuzu isimleri nedir? Erkek ve Dişi en güzel ve anlamlı olan kuzu isimleri nelerdir? Anlamları nelerdir tüm detayları ile derledik.
On bir ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. İlk sahur yarın yapılacak. 2 Nisan Cumartesi günü de ilk oruç tutulmuş olacak. Ramazan ayı gönüllere huzur, sofralara bereket getirir. Masaya yalnız oturulmaz, ikramın ardı arkası kesilmez, her bir lokmanın değeri bilinir. Sadece evlerde değil, lezzet duraklarında da 30 gün boyunca tatlı bir koşturmaca yaşanır. Bu aya özel hazırlıklar yapılır, lezzetler sunulur. Bugün sizi bu mekanlardan biriyle, Lezzet-i Alâ ile tanıştırmak istiyorum.
#1Sevgililer Günü senede bir gün belki ama aşkı kutlamak için her zaman iyi bir bahanemiz var. Ancak ister bu özel akşam, ister başka bir kutlama veya sürpriz için doğru adresi bulmak pek kolay değil. Jürimiz yemekleri, manzarası ve konumuyla farklı zevk ve beklentilere hitap edebilecek en romantik mekânları seçti.
#Sevgililer Günü