Kuver ifadesi, restoran veya kafe gibi yeme-içme mekanlarında müşteriye sunulan ekstra bir hizmet veya masaya oturma ücretini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. "Kuver ücreti" ise bu ekstra hizmetin veya masaya oturma ücretinin miktarını ifade eder. İşte, kuver ücreti hakkında detaylı bilgiler
#KuverRestorana sadece yemek yemek için değil, zarif bir sofrayla gözümüzü okşamak, düzgün bir hizmet almak için de gidiyoruz. Ama Vedat Milor sosyal medyada kuver ücreti hakkındaki fikirlerimizi sorunca gördük ki hesabımıza yansıtılan hizmet bedelleri konusunda kafamız biraz karışık! Kuver ve servis ücretlerini, bunların neleri kapsadığını uzmanlara sorduk.
#Kuver ÜcretiKuver, birçok restoranın menüsünde yer alması dolayısıyla vatandaşların da araştırdığı konular arasında yer aldı. Genellikle menülerde kuver ücreti olarak tabir edilen bu ibare, sipariş edilen menülere ek olarak tahsis edilen ücreti ifade etmektedir. Peki, kuver nedir ve ne anlama gelir? İşte, kuver ücreti hakkında merak edilen bazı detaylar
#KuverYaz başında hesap ücretlerine mekandaki müziği de ekleyen Alaçatı ve Bodrum’daki restoranlar, şimdi de hesaba eklenen hem kuver hem de yüzde 10 hizmet bedeli ile gündemde. Sektör temsilcileri de bu konuda görüş ayrılığı yaşarken, bazı vatandaşlar hem kuver hem de hizmet bedeline sosyal medyadan tepki gösterdi.
#Tüm Restoranlar Lokantalar Ve Tedarikçiler DerneğiTarih farklı zamanlarda, farklı kentleri yeryüzünün gözdesi haline getirmiş. Eski zamanlarda Roma, Viktorya Çağı’nda Londra, 1920’lerde Paris ön plana çıkmış. Karanlık çağların ardından Eski Yunan ve Roma öğretilerinin hümanizmle, teknolojiyle harmanlandığı, Rönesans’ın yaratıldığı Floransa ise 15. yüzyıla damgasını vuran şehir. 13’ncü yüzyıldan itibaren ticaretle ön plana çıkan kent, Avrupa’nın sanat, mimari, politika başkentine dönüştü.
Restoran ve kafelerde bazen hesabın yüzde 20’sini bulan oranlarda ‘servis bedeli, servis ücreti, kuver’ adları altında para alınıyor. Bazı okurlarım, “Zaten bahşiş veriyoruz, neden servis bedeli de hesaba ekleniyor?” diye şikâyet ediyorlar. Müşteriler, ‘servis ücreti’ adı altında ücret ödemek zorunda mı? İşletmeler bu yüzden vergi incelemesi, ceza gibi sorunlarla karşılaşabilirler mi?
#RestoranFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#Fiyat2022’nin bu son gününde, restoran dünyasının bir analizini yapmak istedim. Hepimizi kasıp kavuran pandemi sonrasında, en hassas sektörlerinden biri olan gastronomide, tüm bu küresel tufana rağmen ayakta kalan restoranların daha da güçlendiği, yeni oyuncuların da oyuna dahil olduğu bir yıl geçirdik.
#Gastronomi2019 yılı için belirlenecek olan asgari ücret rakamı için ikinci toplantı perşembe günü gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda sendika yöneticileri, 2019 yılı için talep edilen asgari ücret rakamlarını paylaştı. Peki, 2019 yılında asgari ücret ne kadar olacak? İşte, toplam 4 toplantı sürecek olan asgari ücret için 2. toplantıdan veriler ve üçüncü toplantının ne zaman yapılacağına dair detaylar
#Asgari ÜcretGünün şartlarında kuver ücretinin haksızlıktan da öte, müşterilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Adam başı 200 ve üstü hesap alan o salaş meyhane ve balıkçılarınızda kullanılan tabaklar Burgazada pazarında satılanlardan farklı mı? Genel olarak plastiğe âşık mısınız?
#Kuver