Kuru Üzüm haberleri sayfasında Kuru Üzüm hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4238 Kuru Üzüm haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kuru üzüm, hem yetişkin hem de çocuk sağlığı için faydalı bir besin. Mineral ve demir açısından zengin olan üzüm kuru veya yaş olarak tüketilebiliyor. Yazın lezzetli üzümlerini kurutarak kış aylarına taşıyabilirsiniz. Peki evde üzüm nasıl kurutulur? İşte güneşte ve fırında çekirdeksiz, salkım ve tane üzüm kurutmanın yolları...
#Üzüm Nasıl KurutulurHem taze hem de kuru olarak tüketilebilen kuru üzüm yüksek besin değeri ile vücudumuz için çok yararlı. Mineral, demir ve antioksidan bakımından zengin olan kuru üzüm, iyi bir enerji kaynağı. Fakat, içeriğindeki şeker oranından dolayı dikkatli tüketilmesi gerekiyor. Peki kuru üzümün faydaları neler? Vücuda ne gibi etkileri var? Günlük tüketim miktarı ne olmalı? İşte kuru üzümün faydaları...
#Kuru ÜzümTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Kuru Meyve Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz, Türkiye'nin bu sezon dünya çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının yüzde 36'sına karşılık gelen 241 bin tonluk kısmını yapmayı hedeflediğini belirtti.
#Ege İhracatçı BirlikleriTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Üreticilerin TMO ve TARİŞ fiyatlarının altında ürün satmamalarını öneriyoruz. Şu ana kadar 4 bin ton kuru üzüm alımı gerçekleştirdik. Bu alıma ek olarak 15 bin tonluk randevu aldık" açıklamasında bulundu.
#Tarım Ve Orman Bakanı Bekir PakdemirliTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hem TMO olarak hem Tariş olarak 2019 yılı kuru üzüm fiyatımız 9 numara için 10 liradır. Kuru üzüm üreticilerimizin emeklerinin karşılıklarını korumak için en kısa zaman aralığında alımlara başlıyoruz" açıklamasında bulundu.
#Tarım Ve Orman Bakanı Bekir PakdemirliGeleneksel Türk ihraç ürünlerinden çekirdeksiz kuru üzümde dış satım, sezonun 4 aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artarak 212 milyon dolara ulaştı. Türkiye'den en fazla Birleşik Krallık, Hollanda ve Almanya'ya üzüm gönderildi. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap: "İhracattaki bu başarının en önemli sebebi ürünün kalitesi. Manisa bu bereketli topraklardaki ürünün kalitesini dünyaya kanıtlamıştır." açıklamalarında bulundu. Tariş Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker: "Ambalajlı üretime başladıktan sonra katma değerli ürünlere yöneldik. Artık çoğunlukla ambalajlı yapmaya çalışıyoruz. Ambalaj küçüldükçe katma değer artıyor." ifadelerinde bulundu.
#Kuru ÜzümTarih boyunca önemli bir ticaret ve ihracat kenti olarak öne çıkan, teknolojik gelişmeleri doğru okuyan ve ona göre konumlanan İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi, insanlık var olduğu sürece Türk ekonomisine katkısını artırarak sürdürecek.
#1Ezber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı Beslenmeu hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaSon dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge AkgünKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiMutfakların en eski ve geleneksel tatlısı aşure… Pek çok malzemenin birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzetimizin yapılışı ve içine konanlar yöreden yöreye farklılık gösterir. Bazı yörelerde kurban etinden bir parça saklanıp aşure yapılırken içine atılır. Kimileri buğdayla karışık pirinç kullanır. Bazı yörelerde şeker yerine pekmez konur; Gaziantep’te anason da eklendiği olur. Aşure ayı gelmişken size bir klasik, bir de farklı bir tarif vermek istiyorum...
#AşureAşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Aşure haftasının gelmesi ve aşure biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Aşure ne anlama gelir. Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar, Aşure Günü'nün gerçekleştiği Muharrem ayında aşure yaparlar. Geleneksel olarak, Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Aşure, bu günü anmak için büyük miktarlarda yapılır ve alıcının dinine veya inanç sistemine bakılmaksızın bir barış ve sevgi teklifi olarak arkadaşlara, akrabalara, komşulara, meslektaşlara, sınıf arkadaşlarına ve diğerlerine dağıtılır. Aşure, ağır ve kalori bakımından zengin doğası nedeniyle geleneksel olarak yılın soğuk aylarında yapılır ve yenirdi. Aşure haftasının gelmesi ve aşure tariflerinin araştırıldığı bu günlerde, biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Sizin için çeşitli kaynaklardan aşurenin tarihi ile ilgili bilgiler derledim.
#AşureTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin dizi ihracat potansiyeline dikkati çekerek, "Ülkemizin potansiyeli göz önüne alındığında yıllık 600 milyon dolar olan dizi ihracatımız 1 milyar dolar seviyesinin üzerine çıkarılmalı" dedi.
#TESKÜlkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorZerdeli pilav, hem görünümü hem de lezzetiyle sofranızın favorisi olacak. Nevşehir mutfağından nefis bir lezzet olan bu tarif iki kat halinde hazırlanıyor. Altı nohutlu pilav, üstü ise pekmezli zerde pilavı olarak servis ediliyor. Eğer denemek isterseniz zerdeli pilav tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Zerde PilavYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafAB’nin Manisa ihracatında payının yüzde 70’lere ulaştığını dile getiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, “Bu ihracat verilerinde, tarımın payı oldukça yüksek. Yaklaşık 8 milyar dolarlık ihracatımızın, 1 milyar doları tarım ürünlerinde geliyor. Şimdi de ‘yeşil ekonomiyi ve yeşil dönüşümü’ benimseyerek bu oranı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.
#1Halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, baş ağrısı, saç dökülmesi ve tırnaklarda kolay kırılma gibi belirtiler yaşıyorsanız o zaman dikkat! Çünkü vücudunuz demir rezervlerinin azaldığının alarmını veriyor olabilir. Demir eksikliği, toplumumuzda basit bir sorun gibi görülüyor olabilir. Ama işin gerçeği başka. Çünkü demir minerali, vücudumuzda hayati bir role sahip...
#Buğra Buyrukçu