Kureyş Suresi Mekke döneminde nazil olmuştur. Dört ayetten oluşturmaktadır. Kureyş Suresi okunuşu sayfamız içerisinde Kureyş Suresi'nin Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, Diyanet Meali ve tefsiri yer almaktadır. Ezberlemek isteyenler için tüm detaylar yer almaktadır.
#KureyşKureyş suresi nerede ve ne zaman indirilmiştir? Kureyş suresi kaçıncı sayfada ve kaç ayetten oluşmaktadır? Kureyş suresinin konusu ne hakkındadır? Kureyş suresinin anlamı nedir? Kureyş suresi adını neden bir kabilenin adından almaktadır? Kureyş suresi hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.
#Kureyş Suresi Ne Zaman?Kureyş suresi en sık okunan sureler arasında yer alır. Özellikle manası bakımından Müslümanlar için önem taşıyan sureler arasındadır. Sizlerde surenin faziletlerinden tekrar tekrar okuyarak faydalanabilirsiniz. Fazlasıyla merak edilen Kureyş suresi faziletleri nelerdir? Kureyş suresi okumanın faydaları ve sırları konusunu detaylı olarak derledik.
#Kureyş Suresi Faziletleri Nelerdir?Kureyş Suresi ismi, Hazreti Muhammed'in bağlı bulunduğu kabileden ismini alır. Kabilenin, Mekke devrindeyken Allah için gösterdikleri çabayı ve Allah'ın kendilerine vereceği nimetlerden bahseder. 106. surede olan Kureyş, 4 ayetten oluşur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kureyş Suresi Anlamı Nedir?Kureyş suresi abdestsizken okunur mu? Kureyş suresi adetliyken okunur mu? Kureyş suresi okumanın faziletleri nelerdir? Kureyş suresi anlamı nedir? Kureyş suresinin konusu ne hakkındadır? Kureyş suresi hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.
#Kureyş Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?Yasin suresi Mekke döneminde inmiştir. 83 âyettir. Adını ilk ayette geçen "Ya-Sin" kelimesinden almıştır. Sizler için Yasin Suresi Oku ve Dinle içeriğimizde sureyi anlamak ve ezberlemek isteyenler için Yasin-i Şerif'in konusu, anlamı, önemi, fazileti, faydaları tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Diyanet Meali için tüm detayları bir araya getirdik.
#Yasin Suresiİnşirah suresi Mekke döneminde nazil olmuştur. Toplamda 8 ayetten oluşmaktadır. Halk arasında Elemneşrahleke duası ya da Elem Neşrah olarak bilinen ve sıkıntı duası olarak okunan bu sure hakkında pek çok detayı bir araya getirdik. İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu, İnşirah suresi anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve Diyanet meali sayfamızda yer almaktadır.
#İnşirahMekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. Duhâ, kuşluk vakti demektir. Mushaftaki sıralamada doksan üçüncü, iniş sırasına göre on birinci sûredir. Duha suresi oku içeriğimizde Vedduha suresi anlamı ve fazileti nedir? Duha suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Duha suresi tefsiri ve meali bilgilerini bulabilirsiniz.
#Duha SuresiNaziat Suresi mushaftaki sıralamada yetmiş dokuzuncu, iniş sırasına göre seksen birinci sûredir. Nebe’ sûresinden sonra, İnfitâr sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Peki, Naziat Suresinin anlamı nedir, Naziât Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıl? 'Naziat Suresi Oku' sayfamızdan Naziât Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali) bilgilerine ulaşabilirsiniz. İşte Naziât Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Naziat Suresi OkuHakka Suresi mushaftaki sıralamada altmış dokuzuncu, iniş sırasına göre yetmiş sekizinci sûredir. Mülk sûresinden sonra, Meâric sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Peki, Hakka Suresi anlamı nedir, Türkçe ve Arapça okunuşu nasıl? İşte Hakka Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Hakka SuresiHicr suresi okunuşu ve anlamı Kur’an-ı Kerim okumak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure, 99 âyettir. Hicr suresi, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. İşte Hicr suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, tefsiri…
#HicrRum Suresi mushaftaki sıralamada otuzuncu, iniş sırasına göre seksen dördüncü sûredir. İnşikak sûresinden sonra, Ankebût sûresinden önce Mekke’de inmiştir. 17. âyetinin Medine’de nâzil olduğuna dair bir rivayet de vardır (nüzûl sebebi için bk. 2-6. âyetlerin tefsiri). Peki, Rum Suresi anlamı ve fazileti nedir? Rum Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Rum Suresi Diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Rum Suresi Okuİbrahim suresini okumak ve anlamak isteyen Müslümanlar Türkçe ve Arapça yazılışını araştırıyorlar. Allah’ın varlığı ve birliği, vahiy, peygamberler, öldükten sonra dirilme ve sorgulanma gibi temel inanç konularını ana hatlarıyla içeren sure, mushaftaki sıralamada on dördüncü, iniş sırasına göre yetmiş ikinci sıradadır. İşte İbrahim Suresi anlamı, tefsiri ve okunuşu…
#İbrahimMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideKaria suresi, Kur'an-ı Kerim'in yüz birincisi suresidir. İniş sırasına göre otuzuncu sure olan Karia suresi, Kureyş suresinden sonra, Kıyâmet suresinden önce Mekke’de inmiştir. Adını ilk âyetindeki “el-kāria” kelimesinden alan surede kıyamet gününde insanların kabirlerinden kalkarak mahşer yerine gidişleri tasvir edilmektedir. İşte Karia suresi tefsiri anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#Karia SuresiAl-i İmran Suresi Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. Âl-i İmrân, İmran ailesi demektir. Al-i İmran Suresi anlamı ve faziletleri hakkında bilgi edinmek isteyen Müslümanlar Diyanet mealini okumak istiyor. İşte, Ali İmran Suresi Tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri hakkında detaylı bilgiler
#Alimran'Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi', bir teo-politik metin olarak tanımlanabilir. Teolojik, çünkü bir dinin peygamberini bir mezhebin (Şiiliğin) kendine özgü dili ve duyarlılıkları açısından yorumluyor ve sunumunu bu yorum ekseni üzerinden yapılandırıyor. Politik, çünkü be teolojiyle yoğrulmuş bir ulusun ve devletin (İran İslam Cumhuriyeti'nin) kendine özgü toplumsal ve siyasal önceliklerini anlatının vazgeçilemez yan-anlamları olarak gövdesinde saklamakla kalmıyor, bu yan-anlamların bile isteye ana-ekseni belirlemelerine izin veriyor.
#Dücane CündioğluRüyasında eşini ve hamile kızını çıplak gördüğünü söyleyip ikisini de öldüren adamın dramının üzerine hiç gidilmedi. Benzer acı olayları sık yaşamaya başladık ve bunları hep “cinnet hali” deyip halının altına süpürüyoruz. Son yıllarda putperest Cahiliye dönemi karanlığına hızla bir geri dönüş olduğunun/dejenerasyonun kimse farkında değil mi? Bu cahillikleri niye incelemiyoruz? Bu tür cahil adamlara aydınlık bir din olan İslam neden yanlış öğretiliyor? Gerçekle yüzleşmeliyiz...