İnek sütü alerjisi, inek sütünün içerisinde bulunan protein yapısının immünolojik mekanizma ile meydana gelen reaksiyonlara verilen addır. İnek sütünün içerisinde insanların antikor üretmesine sebep olan 20 tane protein çeşidi yer alır.
#İnek Sütü Alerjisiİncir alerjisi, kuru ya da yeşil incirden olan posa ya da kabuğunun, incir özü ya da taze incirin tüketiminden dolayı ortaya çıkabilir. İncir ağaçlarından çıkan polenlerin solunumu halinde de ya da meyveye dokunmaktan da alerjinin meydana gelmesi mümkün olan bir durumdur.
#İncir Alerjisi NedirFındık alerjisi, hem erişkinlerde hem de çocuklarda görülen bir alerji çeşididir. Fındığın direkt olarak tüketilmesi ya da toz halinde iken koklanması da alerjinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Fındığa alerjisi görülen kişilerin bazı besinlere de alerjisi olduğu bilinir. Bu besinler; kaju, antep fıstığı, badem, Brezilya fındığı, ceviz, muskat, su kestanesi, acı bakla unu, Hindistan cevizi, fasulye, soya, mercimek olarak sıralanabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fındık AlerjisiAnanas alerjisi, ananas yedikten sonra vücutta görülen bir alerji türü olarak bilinir. Ananastan çıkan suyu ya da ananas içeren besinler ve yiyecekler tüketildiğinde de belirti gösterir. Çok yaygın görülen bir alerji türü değildir. Ananas alerjisi, diğer gıda alerji türlerinde de olduğu gibi, vücutta bulunan bağışıklık sistemi ile ananas içinde bulunan proteinin uyuşmazlık ve anlaşmazlık yaşamasından doğan bir alerji türü olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ananas AlerjisiCorona virüsü vakalarının bir kısmında kurdeşen meydana gelmişti. Başhekim ve Cilt Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, 'Bu araştırma, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi Kovid'e spesifik diğer belirtilerden biri eşlik etmediği sürece sadece kurdeşen, kızarıklık, kaşıntı gibi cilt bulgularının Kovid-19 belirtisi olarak ele alınamayacağını ortaya çıkardı' dedi. Haberler ardından kurdeşen hastalığı bir kez daha gündeme geldi. Peki, kurdeşen nedir, neden olur? Kurdeşen hastalığıyla ilgili bilgiler...
#Kurdeşen NedirKurdeşen hastalığı, genelde kendisini kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle göstermektedir. Histamin salınımı dolayısıyla ortaya çıkan Kurdeşen rahatsızlığı, aşırı stres, deriye basınç uygulanması, sıcak-soğuk gibi fiziksel etmenler gibi birçok nedenle oluşabilmektedir? Peki, Kurdeşen hastalığı nasıl tedavi edilebilir? İşte, kaşıntı ve kızarıklık ile kendisini gösteren bu rahatsızlık hakkında bazı bilgiler
#KurdeşenSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
ANİ gelişip yıkıcı etkileriyle toplumda panik yaratan, olağan yaşam düzenini bozarak maddi ve manevi mağduriyetlere neden olan, bazen de toplumun yanıt verme ve uyum sağlama kapasitesini aşarak dış yardım gerektiren doğal ya da insan kaynaklı olaylara ‘afet’ deniyor. Dünya genelinde birbirinden farklı ve çok sayıda afet türü tanımlanmış olup etkiledikleri hedef toplumlar, önlenebilir olmaları, hasar dereceleri, sonuçları ve tüm olanakların değerlendirilerek karşı konulabilmesine bağlı olarak değişen boyutlarda fiziksel, ruhsal, sosyal, kültürel ve ekonomik kayıplara uğruyor.
#1Erkeklerde orgazm sonrasında öksürük, ateş, konuşma bozukluğu, hafıza sorunları gibi belirtilerle ortaya çıkan 'Orgazm Sonrası Hastalık Sendromu' sağlık çalışanlarının bile hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı nadir bir hastalık. Peki bu sendrom neden ve nasıl yaşanıyor? Prof. Dr. Ege Can Şerefoğlu tüm ayrıntılarıyla anlattı.
#Cinsel SağlıkÇocuklarda görülen kurdeşen diğer adı ile ürtiker, vücudun her yerinde de ortaya çıkabilen kaşıntılı kızarıklık ve deriden kabarıklık olarak bilinir. Beş kişiden birinde ömür boyu bir defa görülebilen sık rastlanan bir hastalıktır. Çocuklarda ürtiker (kurdeşen) neden olur ve belirtileri nelerdir sizler için derledik.
#ÇocukABD'de yaşayan 15 yaşındaki Abigail Beck isimli genç kadın, oldukça nadir görülen bir su alerjisi hastalığına sahip. Su cildine her değdiğinde büyük bir acı yaşıyor. Hatta ne ağlayabiliyor ne de su içebiliyor. Peki kişinin hayatını olumsuz etkileyen bu hastalık neden ortaya çıkıyor? İşte genç kadının yaşadıkları ve uzmanların yorumları...
#Su AlerjisiOmicron, dünyada vaka sayılarının hızla artmasına neden olurken bilim insanları da varyantın semptomlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Omicron tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığı belirtildi. Omicron’un derideki etkileri ise en çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. Peki Omicron deride hangi sorunlara neden oluyor? Çocuklar neden daha çok etkileniyor? Uzmanlar saha gözlemlerini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Koronavirüsİnsanların hayatını etkileyen çok sayıda hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar çeşitli isimler ile anılmaktadır. Her hastalığın bir grubu olduğu görülmektedir. Bundan dolayı bazı hastalıklara deri ve zührevi hastalıklar denilmektedir. Sizler için Deri ve zührevi hastalıklar nedir ve hangi hastalıklara bakar? Deri ve zührevi hastalıklar hangi bölüm detayları ile derledik.
#SağlıkKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırHalk dilinde kurdeşen olarak bilinen ürtiker, ilaçlara, yiyeceklere, enfeksiyonlara ve daha pek çok uyarana bağlı olarak gelişebilen ve sık karşılaşılan bir hastalıktır. Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Ürtiker kısa süreli olabilmesinin yanında çok uzun süre de kronik bir şekilde devam edebilir. Peki, ürtiker (Kurdeşen) nedir, neden olur? İşte, ürtiker belirtileri ve tedavi yöntemleri…
#ÜrtikerYarın 1 Ekim Dünya Ürtiker Günü... Halk arasında ‘kurdeşen’ olarak bilinen ürtiker, kişinin sosyal yaşamını da doğrudan etkileyen bir cilt hastalığı. Uzmanlar insanların beşte birinin, hayatının bir döneminde akut ürtiker atağı geçirdiğini söylüyor. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabiliyor. En çok sorulan soru ise bulaşıcı olup olmadığı. Uzmanlar, “Korkmayın, ürtiker bulaşı değil” diyor. İşte ürtikerin belirtileri ve tedavisi...
#1 Ekim Dünya Ürtiker GünüAnafilaksi hastalığı kişilerin yaşayabileceği bir sağlık sorunudur. Anafilaksi hastalığının belirtileri ve neden oluştuğu kişilerce merak edilebiliyor. Anafilaksi hastalığının ortaya çıkış sebepleri ve hangi tedavilerin uygulandığı bireylerin tüm detaylarıyla araştırarak bilgi sahibi olmak istediği konu başlıkları arasında bulunuyor. Anafilaksi nedir ve belirtileri nelerdir? Anafilaksi neden olur ve tedavisi hakkında tüm detayları derledik.
#Anafilaksi Nedir?Ürtiker, halk arasında kurdeşen olarak bilinen bir cilt hastalığı. Kaşıntı ve kızarıklıkla ortaya çıkan ürtiker, daha çok bahar aylarında artış gösterir. Peki ürtiker belirtileri nelerdir? Ürtiker bulaşıcı mıdır? İşte ültiker çeşitleri ve tedavisi hakkında merak edilenler...
#Ürtiker NedirAntihistaminik tıp alanında sağlık sektörü içerisinde kullanılan bir ilacın ismidir. Doğal olarak kelimenin kökeni Latincedir. Dilimizde de bu ismiyle kullanılmaktadır. Antihistaminik nedir, ne işe yarar, neden kullanılır konularını tüm detayları ile derledik.
#Antihistaminik Nedir Ve Ne İşe Yarar?Koronavirüsün vücutta yol açtığı hasarlar hâlâ araştırılıyor. Virüsün, akciğerler, böbrekler ve bağırsaklar da dahil olmak üzere birçok organa etki ettiğine dair birçok araştırma yayımlandı. Bu yaygın etkilerin yanında, daha nadir sonuçlar da meydana gelebiliyor. Peki oluşan hasarlar kalıcı mı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı…
#Saç DökülmesiGünlük hayatımızda çok sayıda alerji yaratan durum vardır. Bu durumlardan dolayı yaşanan rahatsızlıklar kişilerin hayatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Sizler için Deri alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Deri alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Deri AlerjisiYıldız şeklindeki mavi çiçekleriyle dikkat çeken büyük bir bitki olan hodan bitkisi, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya özgüdür ve o zamandan beri Kuzey Amerika'da sıklıkla kullanılır. Bir başka deyişle "yıldız çiçeği" olarak adlandırılan bitkinin bitkisel kısımları yenilebilir ve yağ haline getirilip hodan yağının faydalarından yararlanılabilir. Peki hodan yağı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, gelin birlikte bakalım.
#Hodan YağıHalk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin, göz kapakları ve dudaklardaki şişliklerle beraber görülebileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Salih özellikle bahar aylarında dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Stresin kurdeşeni kötüleştirebileceğini anlatan Uzm. Dr. Salih, depresyon belirtileri yaşayan hastaların mutlaka bir hekime başvurması gerektiğini söyledi.
#Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Salih