İstanbul kültür mirasının ve gastronomi dünyasının asırlık markası Baylan, 100. yaşını özel bir sergi ve kitapla kutluyor. 'İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven' sergisi, 22-29 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz ziyaret edilebilir.
#Baylan PastanesiGalataport’un hizmet vermeye başlamasıyla bölge tekrar hareketlenmiş, İstanbullular kültür-sanat, yeme-içme ve eğlence için rotasını Karaköy’e çevirmişti. Kısa süre önce de Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern buradaki yeni binasında kapılarını açtı. Çok önemli bir koleksiyona ev sahipliği yapan müze vesilesiyle semti ziyaret etmeyi planlayanlara yardımcı olacak bir rehber hazırladık. ‘Cool’ mekânlardan lezzetli restoranlara, butiklere ve tarihi yapılara uzandık...
#KaraköyBayram geldi ve uzun bir tatil var önümüzde. Kimimiz çoktan denize güneşe kavuştuk programlarımızı yapıp kimimiz bayram ziyaretleriyle geçirecek kalan zamanı da. Bir de İstanbul’un tadını çıkarmak için bu boş günleri bekleyenler var, işte bu yazı onlar için. Size keşif yolculuğunuzda yol gösterecek bazı ipuçları vereceğim. Olur da bu satırlar size ilham verirse, rotanıza uygun bir İstanbul kitabımı alın yanınıza ve keyfine varın.
#Hürriyetİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİBaylan pastanesi, 29 yılın ardından Karaköy’e geri döndü; Galataport’taki yeni şubesini açtı. Menüde kup griye ve trüf pasta gibi klasikleşmiş tatlıların yanı sıra bu şubeye özel tasarlanmış tuzlu karamelli waffle, karidesli linguine ve ‘cannelloni’ye sarılmış kuzu incik de var.
#PastahaneŞeflerin sadece restoranda hangi tabakları sunduğu değil, hangi malzemeyi nereden aldığı, evinde ne pişirip yediği de merak edilir. Biz de çocukluğundan bu yana Kadıköy Çarşı’dan alışveriş ettiğini anlatan tanınmış şef Ali Ronay’la dükkânları dolaştık. Ne satın alıyor, nerede durup yemek yiyor öğrendik.
#Ali RonaySıcaklar tüm hızıyla bunaltmaya devam ederken tatlı keyfimizden geri kalacak değiliz! Bici biciden rokokoya, soğuk baklavadan sorbeye ‘serin ve hafif’ tatlılar kolay yeniyor, ağırlık yapmıyor. En lezzetli ‘ferah’ tatlılar yapan yerleri jürimize sorduk.
#GazetehaberleriÇikolatayı evde yapabileceğiniz gibi, bu konuda uzmanlaşmış, deneyimlerini kuşaktan kuşağa aktaran, çeşit ve sunumları zengin atölyelerin ürünlerini de deneyebilirsiniz. Kimi kullandığı malzeme, kimi tarihiyle öne çıkıyor. Kimi Kayseri’den, kimi Brezilya’dan...
#GazetehaberleriÇok sevdiğim Belçikalı arkadaşım Karen ve ailesi yakında bizi görmek için İstanbul’a geliyor. Karen 25 yıllık dostluğumuz boyunca bu şehre sık sık geldiği için Tarihi Yarımada’yı defalarca gördü. Ancak bu gelişinde yanında oğlumla yaşıt çocukları da olacağı için “aile dostu” bir şehir turu planlamak istedim. Ödev, spor ve doğum günü partileri trafiğinden bir gün için uzaklaşıp yaşadığımız şehirde hep birlikte turist olacağız. İşte programımız:
#IstanbulPastaneler, geçmişte özellikle gençlerin bir numaralı buluşma noktasıydı. Artık bu alışkanlık yavaş yavaş bitse de, nostaljik pastaneler gözümüzdeki değerini korumaya devam ediyor. İstanbul da, bu konuda oldukça şanslı olan şehirlerden biri. Çünkü birçok tarihi pastane hâlâ ayakta! Biz de bu sayede tatlının, pastanın, hamur işinin en lezzetlisini yiyebiliyoruz. İşte semtleriyle özdeşlemiş ve buram buram nostalji kokan 5 İstanbul pastanesi...
#İstanbulİstanbul’u keşfetmeye devam edelim. Bu haftayı Kadıköy’e, Anadolu yakasının en güzel semtine ayırdım. Gelin ve benimle mis gibi bir keşfe çıkın! Kadıköy, denizi ve insanları ile neredeyse aşık olma noktasında sevdiğim bir yer. Ama öyle pahalı yerlerde takılmak pek de bana göre değil. Siz de benim gibiyseniz süper! Bu sözlerim mutlaka işinize yarayacaktır. İşte karşınızda Kadıköy’de 20 TL’nin altında yapılacak 10 şey!
#KadıköyEskimeyen değerleri, kültür ve gelenekleri tanımak için haftasonu ödevleri yapan Özel Sezin Okulları anasınıfı öğrencileri, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Kadıköy Çarşısı’nı gezdi. Öğrenciler, alışveriş merkezlerinden uzak, hafta sonu gezileriyle yaşama hazırlanıyorlar.
“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...