Künefe haberleri sayfasında Künefe hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 656 Künefe haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Künefe tarifi ve yapımı, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Farklı çeşitleri olsa da künefenin genel yapım yöntemi aynı. İçerisindeki peyniri ve yanında dondurmayla da tadına doyum olmuyor. Peki künefe nasıl yapılır, hangi peynir kullanılır? Eğer denemek isterseniz, künefe yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Künefe TarifiMasterChef'te kazanan isimler, dün geceki düello heyecanı sonrası belli oldu. Ana kadro elemelerine hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 6 Temmuz 2024 tarihli son bölümünde, 2. tur eleme turları heyecanı yaşandı. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise talaş böreği, islim kebabı, künefe ve fırın sütlaç oldu. Peki, 6 Temmuz 2024 MasterChef'te üst tura kimler çıktı? İşte, en iyi talaş böreği, islim kebabı, künefe ve fırın sütlaç yemeğini yapan isimler.
#Masterchef DüelloTereyağlı kadayıfı, tuzsuz peyniri ve en güzeli çıtır çıtır tadıyla künefe, en beğenilen şerbetli tatlılardan biri. Yanında dondurma veya kaymakla da lezzeti bambaşka oluyor. Bu enfes tatlıyı birkaç püf noktasına dikkat ederek evde hazırlamak mümkün. Denemek isterseniz, künefe tarifi, malzemeleri ve yapım tüyoları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Künefe11 yıl önce bir iftar etkinliği olarak Ortadoğu lezzetleri falafel, kebap ve künefeyle başlayan Lakemba Gece Festivali, bugün Güneydoğu Asya, Hint ve Afrika mutfaklarının da temsil edildiği, camiden çıkan halkın kilisenin bahçesinde sunulan çayı içtiği çokkültürlü bir kutlamaya dönüştü. Yıldız lezzetiyse 2 bini bulan satış rakamıyla meşhur deve burger...
#Lakemba Gece FestivaliTel kadayıf, taze künefelik peynir, tereyağı ve şerbetle yapılan Antakya künefesinin en lezzetli hali yerinde yeneni. Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret alan bu özel tatlının koruma altında olması da çok önemli. Ustalarımız bu geleneği devam ettirecek şekilde çıraklar yetiştirmeli.
#AntakyaTel kadayıf ve taze peynirin buluşup özel tepsilerde ağır ağır pişirildiği şerbetli künefe... İncecik bir yağlı hamur arasına bolca kaymak, şeker ve toz Antep fıstığı konarak hızlıca pişirilen katmer... Yapımı ustalık isteyen bu iki tatlıyı okurlarımız kıyasladı, hangisini neden sevdiklerini anlattı.
#KünefeÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfKünefe Hatay yöresine ait ülkemizin meşhur tatlılarından bir tanesidir. Bu tatlıyı özel yapan ise içerisinde peynir olmasıdır. Bu tatlı için özel olarak üretilen peynir tatlıya mükemmel bir lezzet vermektedir. Hazır künefe nasıl pişirilir? Şoklanmış künefe ocakta nasıl, ne kadar pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KünefeHatay’a özgü bir şerbetli tatlı olan künefe, ülkemizin her bölgesinde beğenilerek yeniyor. Genellikle restoranlarda ve tatlıcılarda yemeye alıştığımız künefeyi MasterChef Türkiye evinize getiriyor. Kendine has künefe peyniri, şerbeti ve yapım aşamalarıyla evde kolay künefe nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte MasterChef künefe tarifi haberimizde…
#KünefeGaziantep’te hizmet veren ve 40 farklı çeşitte künefe sunan Cumba Künefe, tatlıyı seven ünlü isimlerin de radarına girdi. Mekanında bugüne dek Pınar Altuğ’dan Hande Yener’e, Aslı Hünel’den Ahmet Selçuk İlkan’a çok sayıda sanatçıyı ağırlayan girişimci Ali Dağdelen, “Gaziantep’e gelen sanatçılarımız Cumba tatlılarını yemeden dönmüyor” dedi.
#GaziantepKökeni Suriye ve Lübnan’a dayanan künefe tatlısı, gastronomi kentlerimizden biri olan Hatay’ın meşhur lezzetlerinden. Hatay’ın coğrafi işaret tescil belgeli tatlısıdır Antakya künefesi. Çıtır çıtır kadayıfa bol şerbet dökülmesiyle tüketilen bu lezzet, dünyada peynirle yapılan ilk tatlıdır. “Kaliteli künefe, uzayıp giden peynirinden belli olur” derler…
#Künefe“Diyarbakır, sen mi tepeden tırnağa sevdalı bir şehirsin, yoksa biz mi ölümüne sevdalı birer Diyarbakırlıyız” diye şehirlerine olan bağlarını gösterir Diyarbakırlılar. Her gidişimde daha çok sevdiğim, hiç yabancılık çekmediğim Diyarbakır, bir başka ‘sevdalı’ kente, Mardin’e geçiş demektir aynı zamanda. Bir turda iki kadim kent gezmektir. Hele şimdi; tam zamanı değilse nedir!
#Nurgül BüyükkalayEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Dubai’nin fıstıklı künefe çikolatası tüm dünyaya hızla yayılmaya başladı. Sosyal medya aracılığıyla bir anda popüler olan çikolata ülkemizde de rağbet gördü. Bu yeni tadı denemek için dükkanların önünde kuyruk oluşturanlar ve ufak bir tablete 50 dolar verenler var. Peki bu çikolatanın sağlığa faydaları ve zararları neler? Çok çabuk küflenecek bir ürün mü? Satın alırken ya da evde yaparken nelere dikkat etmeli?
#SağlıkMasterChef 1. ve 2. eleme adayı kim oldu 1 Ekim Salı akşamı kıran kırana düello mücadelesi sonrası yanıtını buldu. Heyecanına tüm hızıyla devam eden MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, Zübeyde kaptanlığındaki mavi takım ise Semih kaptanlığındaki kırmızı takım, haftanın 1. dokunulmazlık oyununda künefe yapmak için karşı karşıya geldi. Düello şeklinde oynanan dokunulmazlık oyununda Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği tatlıyı tekniğine en uygun hazırlayan mavi takım MasterChef 1. dokunulmazlık oyununu kazanırken, kırmızı takımda ise bireysel dokunulmazlık oyunu oynandı. Gecenin sonunda ise MasterChef eleme potasına kimler girdi, sorusu kırmızı takımda yanıt buldu. Öte yandan oylama sırasında tansiyon yükseldi. Peki, MasterChef son bölümde kim kazandı, MasterChef eleme adayı kimler oldu? İşte, 1 Ekim 2024 Salı MasterChef Türkiye eleme adayları ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdayıKünefe tarifi ve yapımı, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Farklı çeşitleri olsa da künefenin genel yapım yöntemi aynı. İçerisindeki peyniri ve yanında dondurmayla da tadına doyum olmuyor. Peki künefe nasıl yapılır, hangi peynir kullanılır? Eğer denemek isterseniz, künefe yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Künefe TarifiSosyal medyayı esir alan Antep fıstığı ezmesi ve kadayıf dolgulu çikolata videolarına mutlaka rastlamışsınızdır. Kimine göre fazla tatlı olsa da herkesin bir kez denemek istediği Dubai çikolatasının hem hikâyesini araştırdık hem de evde denemek isteyenler için şef Nur Aktı’dan tarif aldık.
#Dubai ÇikolatasıBiz değil miyiz Bodrum’un dünya çapında bir yer olmasıyla övünen? O zaman fiyatlar üzerinden kötü algı yaratmanın amacı ne? Madalyonun diğer tarafına bakalım bence. Mesela Spago gibi bir markanın Bodrum’da olması büyük kazanç. Yurtdışında hizmet ve kalite olarak bizi en iyi kim temsil eder desek sayacağım birkaç isimden Lucca da dört yıldır burada.
#Ebru ErkeMasterChef'te kazanan isimler, dün geceki düello heyecanı sonrası belli oldu. Ana kadro elemelerine hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 6 Temmuz 2024 tarihli son bölümünde, 2. tur eleme turları heyecanı yaşandı. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise talaş böreği, islim kebabı, künefe ve fırın sütlaç oldu. Peki, 6 Temmuz 2024 MasterChef'te üst tura kimler çıktı? İşte, en iyi talaş böreği, islim kebabı, künefe ve fırın sütlaç yemeğini yapan isimler.
#Masterchef DüelloYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaŞambali ya da şambaba olarak da bilinen Şam tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şam tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şam tatlısının püf noktaları…
#ŞambaliTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriHamur tatlılarının olmazsa olmazlarındandır şerbet. Temeli su, şeker ve limon suyu olsa da yapılışında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Özellikle şerbetin şekerlenmemesi ve tatlıyı çok fazla yumuşatmaması için bu püf noktalarına dikkat edilmelidir. İşte tüm incelikleriyle şerbet yapımı…
#Şerbet Nasıl YapılırYeni yazı dizimizde sizleri alıp Ankara’nın cadde ve sokaklarında bir gezintiye çıkarıyoruz... Gezinti esnasında sizin ve sevdiklerinizin “Hatırası Var” dediğiniz, güzelliklerle süslenmiş yer ve mekânlarla yeniden hemhal olup birlikte geçirdiğiniz hoş anılarınızı canlandırmak ve geçmişle bir nevi hasret gidermek... Dertleşmek belki de... Hazırsanız başlayalım...
#Hatırası VarYaklaşık bir yıl önce 6 Şubat’ta, saatler 4.17’yi gösterdiğinde yaşanan büyük deprem nedeniyle o sabah kimse yaşamına olağan rutininde başlayamadı. Kahramanmaraş merkezli 7.8 büyüklüğündeki sarsıcı ilk deprem 11 ili etkiledi. Peşinden gelen 7,5 büyüklüğündeki bir diğer yıkıcı depremle de en çok hasarı Hatay gördü. 53 bin 537 kişiyi aramızdan alan bu depremler, anne-babaları çocuksuz, çocukları yetim ve öksüz bıraktı. Bazı aileler hep birlikte göçüp gitti… Sevdalar yarım kaldı, gençlik hayalleri söndü.... Herkes bir yerinden yaralarını sarmaya çalışsa da her acı zamanla geçmiyor, giden geri dönmüyor. Bu acı hepimizin. O kâbus gecenin yıldönümüne sayılı günler kala renklerinden geriye sadece grisi kalmış Hatay’ı gezdik. Antakyalıların elini tuttuk, gözüne baktık ve bir kez daha sorduk: “Nasılsınız?” İyi değiller. Ama Hatay’ı yeniden kurmak için içlerinde her gün yeniden yeşeren bir umut var, tıpkı Antakya merkezde yıkık bir binanın önündeki ağaçta her acıya rağmen büyüyen ve adeta “Hayat devam ediyor” diye bağıran turunçlar gibi…
#Hatay