Turizm ve kültür uygulaması Culture Trip, Türkiye'ye gelmeye niyetlenen kullanıcıları için bir liste hazırladı. Listede uğruna Türkiye'ye yolculuk yapmaya değecek nefis Türk yemekleri yer alıyor. Bakın bakalım, sizin favori lezzetleriniz listede yer alıyor mu?
#Türkiye'nin YemekleriCumhuriyet’imizin 101’inci yıl dönümü Avrupa’daki tüm temsilciliklerde coşkuyla kutlandı. Büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların verdiği resepsiyonların tümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına, kuruluşa giden yolda şehit olanlara ve geçen hafta Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitiren TUŞAŞ şehitlerine saygı duruşunda bulunuldu.
#AlmanyaEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Muğla, tam da şu sıralar eşsiz bir renklilik ve huzur sunuyor. Ormanlar, yavaş yavaş sarı ve kırmızı tonlarla süslenirken, sahillerdeki kalabalıkların azalmasıyla birlikte sakin plajlar, doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam yaratıyor. CNN Travel yazarları Richard Quest ve Joe Minihane de geçtiğimiz günlerde Muğla’nın bu etkileyici manzaralarını ve zengin kültürel mirasını deneyimlemek üzere şehri ziyaret etti. İşte bu ikilinin gözünden sonbaharda Muğla'yı keşfetmeniz için tavsiyeler…
#SeyahatMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#Marmaris‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ etkinliğinin bu yılki temasında dolmadan otlu böreğe, çeşitli Ege lezzetleri var. Türkiye’nin yurtdışı etkinliklerinde de sunulacak olan Türk mutfağının eşsiz reçeteleri, dün Beştepe’de sergilendi.
#Emine ErdoğanYunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Bosna Hersek’in her tarafından 120 otobüs ile Zenica’ya getirdiği 5 bin 250 çocuğa unutulmaz anlar yaşattı. Türkiye’nin yurtdışında yaptığı en büyük etkinlik olarak kayda geçen kutlamada Balkanların “Aleyna Tilki’si” Dzejla Ramovic sahne aldı.
#Yunus Emre EnstitüsüBeni çok etkileyen bir projeyi anlatacağım bu hafta. Köşebaşı markasıyla tanıdığımız Akkomarka Restoran Topluluğu ve Akkol Catering Grubu ‘Gıda Atık Döngüsü’ projesiyle bir tesis kurdu ve gıda atıklarını burada gübre ve mamaya dönüştürerek ücretsiz dağıtıyor. Ancak daha çok atığa ihtiyaç var. Bize ne düşüyor? Gittiğimiz her restoranı bu hareketten haberdar ederek iyilik çemberini genişletmek... Haydi, atığınızla doğaya fayda sağlamak için siz de dahil olun.
#Ebru ErkeBu hafta Dolu Kadehi Ters Tut, Zorlu PSM’de; Ceylan Ertem ‘Sezen Aksu Tribute’ konseri için JJ Arena’da sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü isimler İstanbul’a geliyor; İrlandalı rock grubu God is an Astronaut, IF Performance Hall Beşiktaş’ta sahneye çıkacak. Ben Klock, Volkswagen Arena’da; Stephen Bodzin ise Klein Phönix’te DJ kabininin başına geçecek.
#KonserKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#RotaCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#Rota2024 yılında, 1 Ocak pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonuyla da birleşince ortaya üç günlük bir tatil fırsatı çıkıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Hem kış huzurunu yaşayacağımız hem de yeni yılı keyifli bir şekilde karşılayabileceğimiz adresler nereler?’ diye sorduk. Kayak yapılacak rotalardan karlar altında tarihi kalıntıların gezileceği ya da sakin bir köşede manzaranın keyfinin çıkarılacağı yerlere kadar 9 şehirden 10 adresi önerdiler.
#RotaTürkiye, peynir çeşitliliği açısından eşine az rastlanır bir coğrafya. Ülkemizde hayvancılığın gelişmiş olduğu her bölgenin kendine has bir peyniri bulunuyor. 'Çanakkale' denince ilk akla gelen lezzetlerden olan Ezine peyniri, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı ve Türkiye'den bu listeye girmeyi başaran ilk peynir çeşidi oldu. Biz de uzmanlarımıza ‘Ülkemizde peynirlerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 peyniri önerdiler.
#Rotaİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#Lezzetİngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, ‘Dünyanın en havalı 40 semtini’ listeledi. Komşuluğun ve kültürel yapının hâlâ korunduğu bölgelerin yer aldığı seçkide, ülkemizden de İstanbul’un Bebek semti yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’nin en havalı semtleri hangileri?’ diye sorduk. 5 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 8 adresi önerdiler...
#RotaYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakGöksu Nehri’yle büyülü ardıç, göknar ve sedir ormanlarının şekillendirdiği topraklar... Toroslar’ın saklı cenneti coğrafi özellikleri nedeniyle yakın zamana kadar keşfedilmeden usulca bekliyordu. Günümüz ulaşım imkânları artık Karaman’ın bu güzel ilçesini tanımak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Özellikle doğal ve kültürel değerleri keşfetmeye meraklı okurlar için, buyurun Ermenek!
#ToroslarEYLÜLÜN gelişi ve okulların açılışı, takvime bakılırsa yazın bitişini ifade ediyor olsa da biz Bodrum’da dört mevsim yaşayanlar için aslında yılın en güzel zamanlarının, yani ‘sarı yaz’ın habercisidir. Denizin çarşaf gibi olduğu, güneşin sıcaklığını tatlı tatlı hissettiğiniz ama nemin düşük olması sebebiyle rahatsızlık vermeyen, akşamları inceden bir esintinin hasıl olduğu sofralarda keyifle oturup, geceleri bol oksijenle kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabildiğiniz, tatilcilerin çekilmesiyle normaline dönen trafikte her yere 10 dakikada varabildiğiniz, yer kavgası yaşanmayan, mekanlarda rezervasyon sıkıntı çekilmeyen o en konforlu mevsim artık gelmiştir. Sarı yazın startını verdiğimiz bu süreçte etkinliklerin ve talebin yarımadanın kuzeyinden güneyine, yani aslında ‘merkez’ diye tabir ettiğimiz Kale ve Milta Marina etrafına kaydığını söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda başta bu bölge olmak üzere Bodrum’un 12 ay boyunca açık mekanlarından kendi favorimiz olanları sizinle paylaşalım istedik.
#1Türk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiUşak ili ülkemizin Ege bölgesinde bulunmasına karşın, İç Anadolu bölgesine de yakın olan bir ilimiz olduğu için gerek coğrafi, gerek kültürel, gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri bulunan bir ilimizdir. Batı ve Orta Anadolu’yu birbirine bağlayan bir konumda olması bu ilimizi daha çok uğrak noktası haline getirmiştir. Tarihte Hititler, Frigler, Lidya İmparatorluğu gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu ev sahipliği beraberinde Türk mutfağına birbirinden farklı lezzetler katmıştır. Uşak mutfağını merak edenler için Uşak yemekleri nelerdir? Uşak’ta ne yenir ve neyi meşhur? Uşak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Uşak YemekleriManisa kültürel yemekleri bakımında pek çok kişi ve kişiler tarafında sevilmektedir. Bu nedenle pek çok yerli ve yabancı ziyaretçiler Manisa da tadacakları yeni lezzetler hakkında sorular sormaktadır. Bu soruların başında Manisa Yemekleri - Manisa'da ne yenir ve neyi meşhur? Manisa mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Manisa YemekleriGaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriEskişehir, Anadolu bölgesi içerisinde yer almakta olan ve Konya ile birlikte ülke içinde buğday üretimini sağlayan bir şehirdir. Geçmişten gelen ve geniş bir yemek menüsü ve kültürü oluşmuştur. Eskişehir içerisinde tüketilebilecek lezzetli ve farklı kültürel özelliklere sahip yemekler bulunmaktadır. Eskişehir içinde yer alan meşhur yemekler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Eskişehir Yemekleri