Kortizon haberleri sayfasında Kortizon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1462 Kortizon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kortizon nedir? sorusu Survivor'ın son bölümünde izleyenlerin gündemine geldi. Nisa, Nagihan Karadere'nin doping kullandığını iddia etti. Ada konseyinde doping iddialarına yönelik yapılan tartışmada "kortizon" terimi geçti. Vücutta doğal bir şekilde de salgılanabilen kortizon genellikle hastalıkların göstermiş olduğu reaksiyonları minimum düzeye indirmek için kullanılır. Peki, kortizon ne işe yarar ve neden kullanılır? İşte, kortizon ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#KortizonDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriKatarakt körlüğün dünyadaki en sık nedenlerinden biridir… Haziran ayı, kataraktın küresel etkisi hakkında farkındalık yaratmak amacıyla 10 yılı aşkın bir süre önce “Katarakt Farkındalık Ayı” olarak ilan edilmiştir. Peki, katarakt nedir, katarakt ameliyatı nasıl olur? İşte katarakt belirtileri ve merak edilenler...
#Katarakt Belirtileriİçinde bulunduğumuz 21’inci yüzyıl insanlığa daha uzun ve sağlıklı bir ömür getirdi. Ancak bununla birlikte yaşlı hastalıkları da artış gösterdi. En yaygın yaşlılık hastalıklarından biri olan katarakta karşı uyaran uzmanlar, yaz aylarında gözleri güneşten korumanın önemine dikkat çekti.
#GÜNEŞViktorya Dönemi'nde sıkça görülen ölümcül hastalıkların geri dönüşü son yıllarda şaşkınlık yaratıyor. Özellikle ‘Kralların hastalığı’ olarak bilinen gut hastalığı, İngiltere’de korkutucu düzeyde artıyor. Paylaşılan verilere göre 2023'te kaydedilen vakalarda yüzde 960’lık bir artış yaşandı. Peki gut hastalığı neden bir anda artmaya başladı? Ülkemizde de görülüyor mu? Uzm. Dr. Zühre Sarı ile mercek altına aldık.
#SağlıkGünlük hayatın koşuşturmacasında, masum görünen bazı belirtileri dikkate alınmayıp ötelenebildiği ya da başka hastalıklarla karıştırılabildiği için teşhisi genellikle gecikebilen MS (Multipl Skleroz) hastalığının görülme sıklığı ülkemizde giderek artıyor. Son yıllarda toplumsal farkındalık artışıyla birlikte MS’in giderek erken evrede teşhis edilebildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, 29 Mayıs Dünya MS Günü kapsamında hastalık hakkında bilinmesi gereken 9 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#MSBundan tam üç sene önce yine bir 23 Nisan zamanı TBMM’de, CHP Grup Başkanvekili’yken bir araya gelmiş, eski albümleri karıştırmıştık… Geçen üç yılda çok şey oldu. Özel, bugün partisinin genel merkezinde, karşımda CHP Genel Başkanı sıfatıyla oturuyor. Hem de partinin 47 yıllık makûs talihini yenip 31 Mart yerel seçimlerinden CHP’yi birinci çıkarmış bir genel başkan olarak… Özel ile siyasete girişini, seçimdeki başarısının sırrını, eczacılığının faydasını, yeni imajını ve Şero ile ilişkisini konuştuk...
#Özgür ÖzelBaharın gelmesiyle göz alerjilerinin artış gösterdiğini ifade eden Atagöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, göz alerjisi yani alerjik konjonktivitin oldukça sık görüldüğünü söyledi. Göz alerjisinin gözün kendini rahatsız eden bir madde (alerjen) ile karşılaştığında ortaya çıktığını kaydeden Saklamaz, “Göz bu durumda alerjen ile mücadele etmek için histamin denen bir madde salgılar. Bu da gözün yüzeyindeki konjonktiva denen, göz akının ve göz kapaklarının içini örten zarda kızarıklık, ödem ve kaşıntıya yol açar. Gözde sulanma, yanma ve ışığa hassasiyet de eşlik edebilir. Bu durum insandan insana bulaşıcı değildir’ dedi.
#1İngiliz kraliyet ailesinin gözde gelini Galler Prensesi Kate Middleton, geçirdiği gizemli ameliyatın ardından neredeyse iki aydır sessizliğe gömülmüştü. Hakkında akıl almaz ama yine de bazılarının gerçek olma ihtimali yüksek iddialar ortaya atılmasına rağmen de hiç sesini çıkarmadı.
#Kate MiddletonOcak ayında planlı olduğu söylenen bir ameliyat geçiren Galler Prensesi Kate Middleton ortadan öyle bir kayboldu ki hastalığı ve ameliyattan sonra başına gelenler konusunda her kafadan başa ses çıkmaya başladı. Hatta bu da yetmezmiş gibi özellikle sosyal medyada komplo teorileri aldı başını gitti.
#Kate MiddletonŞimdilerde uykusuzluk sorununa çare olsun, uykuya dalmayı kolaylaştırsın diye pek çok insan ağırlıklı battaniye kullanıyor. Üreticiler bu battaniyelerin uyku kalitesini ve uykuda geçen süreyi artırdığını iddia ediyor. Peki ama uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#BattaniyeÇağımızın en büyük sorunlarından biri olan uykusuzluk çoğu insanın ortak derdi. Şimdilerde bu soruna çare olsun diye pek çok insan ağırlıklı battaniye kullanıyor. Uyku kalitesini ve uykuda geçen süreyi artırması umuduyla alınan bu battaniyeler üreticilerin iddia ettiği gibi gerçekten işe yarıyor mu? Eskinin ağır yün yorganları yerine içine cam boncuklar veya plastik pellet koyularak üretilen bu battaniyeler sağlıklı mı? Bu konuda araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkSinemanın usta ismi Cüneyt Arkın’ın ölümünden sonra ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır’ın, mirastan mal kaçırdıkları ve pay alamadığı iddiasıyla Arkın’ın ikinci eşi Betül Cüreklibatır ve iki erkek kardeşine açtığı davada tanıklar dinleniyor. Duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu Nuri Alço, o dönemlerde Yeşilçam aktörlerinin yüksek bir gelir elde etmediğini anlatarak "Kayınpederi olmasaydı Cüneyt Arkın’ın geçinmesi mümkün değildi" dedi.
#Cüneyt ArkınVücudumuzdaki morlukların neden oluştuğunu anlayamadığımız, “Her halde bir yere çarptım” ya da “Hiçbir yere çarpmadım bu morluklar nereden çıktı?” diye düşündüğümüz zamanlar olmuştur. Ne var ki önemsemediğimiz bu durumlar, ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Tıpkı Hannah Newman-Smith’in morluklarının sebebinin APLASTİK ANEMİ olması gibi...
#MorlukGünlük yaşantımızda vücudumuzda zaman zaman morluklara rastlarız. Bunlar bazen fark etmeden elimizi kolumuzu bir yerlere çarptığımızda olur, bazen de hiçbir yere çarpmasak da oluşabilir. Anlam veremediğimiz morluklar için ‘Neden oldu acaba? Bir yere çarptım da farkında mı değilim?’ diye düşünürüz. Peki o sebebini bilmediğimiz morlukların bir hastalık belirtisi olabileceğini biliyor muydunuz? Hangi morlukları dikkate almalıyız? Hastalık belirtilerini çarpmaya bağlı morluklardan nasıl ayırt edebiliriz? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkBayern Münih karşısında sakat olmasına rağmen iğneyle maça çıkarak 90 dakika sahada kalan Mauro Icardi, Çaykur Rizespor deplasmanında da ilk 11'deki yerini aldı. Okan Buruk, Arjantinli golcünün sakatlığı nedeniyle takımla idmana çıkamadığını belirterek, "Fedakârca oynuyor, önemli karakter ortaya koyuyor, takıma katkı sağlıyor" dedi. Peki, Icardi'nin ayak bileğindeki ağrılara rağmen her maçta sahada olması riskli mi? Maçlara iğne tedavisi ile çıkması sakatlığın daha da büyümesine neden olur mu? En önemlisi bir oyuncu sakat olmasına rağmen neden oynamak ister? Konuyu uzmanlarla mercek altına aldık.
#IcardiÇevremizde grip olanların sayısı artıyor. Sadece yaygınlığı değil, ağır geçirilmesi de bir diğer sorun. Oysa ondan korunmak için yapabileceklerimiz var. Prof. Dr. Çağrı Büke ile alabileceğimiz önlemleri ve grip aşısını konuştuk.
#GripŞarkıcı Göksel'in 7 Temmuz 2023'te düzenlenen konserine giden 33 yaşındaki spor eğitmeni Selin Gül'ün kafasına, konser sırasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu ifade eden Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gül, "Bu süreçte hiçbir şekilde, İBB Kültür A.Ş.'den, organizasyonu yapan şirketin sahibinden, Göksel Hanım'ın ekibinden hiç kimseden hiçbir şekilde yardım görmedim. Üstüne ilk olarak götürüldüğümüz hastanede yapılan işlemlerden dolayı evime icra kağıdı geldi" diye konuştu. Organizasyon şirketi iddialarla ilgili açıklama yapmazken, İBB Kültüe A.Ş. konser alanındaki sorumluluğun, alanın kiralandığı organizasyon şirketlerinde bulunduğunu belirtti.
#GökselŞarkıcı Göksel'in 7 Temmuz 2023'te düzenlenen konserine giden 33 yaşındaki spor eğitmeni Selin Gül'ün kafasına, konser sırasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu ifade eden Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gül, "Bu süreçte hiçbir şekilde, İBB Kültür A.Ş.'den, organizasyonu yapan şirketin sahibinden, Göksel Hanım'ın ekibinden hiç kimseden hiçbir şekilde yardım görmedim. Üstüne ilk olarak götürüldüğümüz hastanede yapılan işlemlerden dolayı evime icra kağıdı geldi" diye konuştu. Organizasyon şirketi iddialarla ilgili açıklama yapmazken, İBB Kültüe A.Ş. konser alanındaki sorumluluğun, alanın kiralandığı organizasyon şirketlerinde bulunduğunu belirtti.
#GökselSaçkıran, sıklıkla öngörülemeyen saç dökülmesine neden olan yaygın bir otoimmün hastalıktır. Genellikle saçlarda yuvarlak dökülmeler halinde ortaya çıkan saçkıran (Alopesi Areata), genetik olmakla birlikte yüksek oranda strese bağlı olarak gelişen; saçın ya da vücuttaki kılların aniden belirli bir bölgede dökülmesidir.
#Dr. Servet Terzilerİzmir’de, 2.5 yaşındaki Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası Kaan Efe Şanal, bağış hesabında toplanan parayla 6 ay önce Almanya’da gen tedavisinden faydalanmaya başladı. Fizik tedavi ve yutma terapisine devam eden Kaan Efe, burnundan beslenmesine yarayan sondadan kurtuldu. Kaan Efe’nin diğer hastalara umut verebileceğini söyleyen babası Barış Şanal (44), “Kaan Efe, daha önce sürekli tıkandığı için kucağımda 5 saniye tutamıyordum. Hemen yatırmamız gerekiyordu. Sürekli aspire ediyorduk. Tedaviden sonra uzun süre kucağımızda kalabiliyor” dedi.
#AVRUPADAN HABER