Dilimize Yunancadan geçen dramatik kelimesi, acıklı ve elem verici anlamına gelir. Antik Yunan döneminde dram tiyatrosu, trajedi ve komedi türlerinin harmanlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu tür oyunların giriş kısmında okunan ve oyunu özetler nitelikte olan manzum eserlere didaktik şiir denir. Didaktik şiirin özellikleri örneklerle derledik.
#EğitimMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Nobel kimya ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, yaptığı bütün açıklamalarıyla evrensel bir ödüle değer görülürken, yerli ve milli olunabileceğini de gösterdiğini söyledi. Sancar’ın başarısını, "Türkiye'de aldığı eğitime borçlu olduğu" sözleriyle açıklamasının çarpıcı olduğunu vurgulayan Avcı,"Zannediyorum eğitimimize ilişkin dile getirilen pek çok ezberi, bu açıklama yerle bir etti” diye konuştu.
#Nabi AvcıMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, geçen yıl taban puan şartı aranmadan puan üstünlüğüne göre liselere nakilleri yapılan öğrencilerin durumlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.
#Nabi AvcıŞimdiye kadar açtığı 35 sergiyle Türkiye ve dünyada 300 binden fazla insanın ilgiyle izlediği, dört dile çevrilen kitabı ‘Ebru: Kültürel Çeşitlilik Üzerine Yansımalar’ıyla dikkat çeken fotoğraf sanatçısı Atilla Durak’la Galeri Artist’te açtığı ‘Sokakların Tınısı’ sergisini konuştuk.
İSKENDERİYE Kütüphanesi’ni kim yaktı sorusu nereden geldi aklıma? İskenderiye Kütüphanesi derken gözümün önüne bir Kleopatra filmi geliyor. Bilindiği gibi Mısır Kraliçesi VII. Kleopatra önce Julius Caesar’ın sevgilisi ve karısı olur. Onun öldürülmesinden sonra sıra Marcus Antonius’a gelir. Çok acılı bir sevdadır Kleopatra-Marcus Antonius aşkı.
<B>ROLAND Barthes ‘yazar’ </B>sıfatını veremediği kalem erbabına <B>‘yazman, yazgan’ </B>diyordu. Büyük romancı, değerli bilim ve edebiyat adamı <B>Tahsin Yücel </B>de gazetelerde fıkra yazan kimilerine <B>‘köşemen’ </B>diyor. Yani <B>‘köşe yazarı’ </B>rütbesini bile çok görüyor.