Konak kebabı tarifi, et ve patlıcan muhteşem uyumunu bir tabakta buluşturuyor. Hem enfes lezzeti hem de görünümüyle tadına doyum olmuyor. Ayrıca etinizi önceden marine ederek tadını katlayabilirsiniz. Dilerseniz yanında da biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz. Sofranızın favorisi haline gelecek konak kebabı tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik.
#Konak Kebabı TarifiAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan Yemekleriİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 18 Mayıs Pazartesi iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çökertme kebabı oldu. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi
#Çökertme KebabıKonya’nın Selçuklu ilçesinde bir zamanlar Ortodoks Türklerin yaşadığı Sille Mahallesi, uzun süredir kaderine terk edilmişti. Geçmişte Kudüs hac yolunun zenginlikleriyle yapılan kilisesi belediye tarafından restore edilip müzeye dönüştürüldü. Evleri, tarihi camileri restorasyona alındı.
Ankara ile İstanbul’a yakınlığı ve görülecek yerlerin merkezde toplanması nedeniyle uzun bir hafta sonu planı için ideal bir durak Safranbolu. Mevsimsiz bu güzel kasabada, tarihi evlerin arasında huzurlu bir yürüyüş yapıp yerel lezzetlerin tadına varabilirsiniz.
#Başak DizdarYemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#SeyahatÜlkemizin her bölgesinin mutfağında birbirinden nefis yemekler bulunuyor. Bu baş döndüren lezzetlerin hepsi yola çıkmak için ayrı birer neden… Biz de uzmanlarımıza ‘Hafta sonunda hem keşfedip hem de harika lezzetlerle tanışabileceğimiz adresler nereler?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#Rota14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Sevdiğine küçük bir ‘kaçamak’ hediye etmek isteyenler için jürimize Türkiye’nin en romantik otellerini sorduk. Karlar altında, şömine karşısında, tarihi sokaklarda kol kola, SPA ve masajla ya da doğanın içinde muhteşem bir manzaraya karşı… Birçok romantik aktivite barındıran 10 önerimiz var.
#HürriyetSon dönemde Güneydoğu Anadolu bölgesine sık gidiyorum. Her şehri başka bir hikaye farklı yaşam, ve tek bir sayfaya sığdırılamayacak kadar özgün yerler. Bence bir şehri ve kültürünü tanımak istiyorsanız o şehre en az üç gününüzü ayırmalı, sokaklarında dolaşmalı, insanıyla tanışmalı, akan hayatı seyretmelisiniz. Bölgede mutfağı ile ün salan şehirlerden biri olan Antakya, herkesin en az bir kez gitmesi gereken bir yer.
#Uğur ÇelikkolÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriKapadokya’yı ziyaret etmek için doğru zaman yoktur; ne zaman ziyaret ederseniz edin konuklarını büyüler... Şu sıralarda yolunuz düşerse o harika peribacaları ve tarihi kalıntıların panoramasına bağbozumu da eşlik ediyor. Bir hafta sonuna sığdırıp, dolu dolu gezip görmek mümkün. Bir Kapadokyalı olarak bölgeyi tanıyıp anlamanızı sağlayacak 13 önerimi yazdım.
#HürriyetGeçen haftaki yazımda Kars’a gitmiştik, hazır oralarda dolaşırken bu hafta da Erzurum’a geçelim. Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Erzurum, bölgenin en büyük ili ve Türkiye’nin en kalabalık 29. şehri olarak biliniyor. Şehrin kuzeyde bir bölümü Karadeniz Bölgesi sınırlarına yer alıyor. Denizden yaklaşık 1900 m yükseklikle ve Palandöken Dağı’nın eteklerinde kurulan şehir, tarihin ilk dönemlerinden bu yana farklı uygarlıkları ağırlamış.
#BursaKars'ta ailesiyle cağ kebabı yiyen çocuğun nefes borusuna et parçası takıldı. İş yeri işletmecisi Fatih Konak, çocuğu 'heimlich' manevrası olarak adlandırılan ilk yardım müdahalesiyle kurtardı. Konak'ın çocuğu kurtarma anı restoranın güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.
#KarsKars'ta bir restoranda ailesiyle yemek yerken nefes borusuna et parçası kaçan çocuk, ilk yardım eğitimi alan işletme sahibi Fatih Konak'ın müdahalesiyle kurtarıldı. Olay saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Çocuğun hayatını kurtaran işletmeci Fatih Konak, "Müdahalede bulunduk, çok şükür çocuğa bir şey olmadı. İşletmeler bu gibi olaylara karşı ilk yardım öğrenmeli. Bugün ne kadar önemli olduğunu gördük" dedi.
#KarsUNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu, kısıtlamalardan sonra mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Meşhur tarihi evleri, doğa harikası Tokatlı Kanyonu, Mencilis Mağarası, temiz havası ve lezzetli yemekleriyle alternatif tatil arayanlar için harika bir adres…
#Safranbolu EvleriKapadokya, bu dünyaya ait değilmiş hissi veren benzersiz doğal güzellikleriyle gezginlere pek çok seçenek sunuyor. Yöresel lezzetleri tadıp çömlek yapın; at, bisiklet ya da balonla doğayı ve tarihi keşfedin, bölgede tam bu zamanda yapılan bağbozumuna katılın, kayadan oyma otellerde en güzel uykulara dalın...
#Kapadokya Gezi RehberiDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriBinlerce yıllık tarihinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay son dönemde gezginlerin favori rotası. Henüz keşfetmediyseniz; doğal güzellikleri, zengin tarihi mirası ve mutfağı ile dikkate değer bu şehri bahar planlarınıza almalısınız.
#Hatay Gezi RehberiAnadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...
#KastamonuÖğlen yemeği öncesi, yüzlerce lezzet çeşidini bünyesinde barındıran Anadolu'dan üç şehir ve üç lezzet önerisi... Soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep mutfağının yeni tadı kiremitte lavaş kebabı ve Bursa'nın Kazancı Mahallesi'nde yıllar sonra kokusu yeniden yükselen Boşnak böreği...
#Anadolu LezzetleriAkdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.
#Kaş MekanlarıAkdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.
#Kaş Gezi Rehberi