Kabızlık en sık karşılaşılan sindirim sistemi rahatsızlıkları arasında yer almaktadır. Özellikle şiddetli kabızlık önemli bir sindirim sistemi hastalığı olarak tanımlanır. Şiddetli kabızlık şikayeti yaşayanlar gerek internet gerekse de diğer platformlardan şiddetli kabızlığa neyin iyi geldiğini ve nasıl geçtiğini araştırmaktadırlar. Peki şiddetli kabızlığa ne iyi gelir? Şiddetli kabızlık nasıl geçer? Şiddetli kabızlık nedenleri nedir? Şiddetli kabızlık nasıl tedavi edilir? İşte şiddetli kabızlık ile ilgili tüm detaylar.
#Şiddetli Kabızlığa Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?İş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatın koşuşturması derken bazı zamanlarda vücudumuza aşırı stres yüklemesi yapabiliyoruz. Kimileri bu stresle başa çıkabilmek için aşırı yemeye yönelirken kimileri de stres altındayken hiçbir şey tüketmiyor. Aslında doğru besinlerle stres seviyesinin kontrol edilmesi mümkün… Peki stresi azaltan bu besinler neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzman Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkÇocuklarda mide üşütmesi, sık sık görülen bir hastalık çeşidi olarak bilinir. Bir diğer adıyla viral gastroenterit olarak bilinen mide üşütmesi, karın ağrısı, sulu ishal, kusma, mide bulantısı gibi belirtiler ile ortaya çıkan mide bağırsak enfeksiyonu olarak bilinir. Çocuklarda ya da bebeklerde yetişkinlere oranla daha fazla görülmektedir. En yaygın nedeni ise kontamine olmuş besinlerin tüketilmesi olarak bilinir. Yaşlılar, çocuklar ve bebekler mide üşütmesine karşı daha hassas olan yaş gruplarıdır. Peki, çocuklarda mide üşütmesi belirtileri nelerdir ve nasıl geçer? Mide üşütmesi konusu ile ilgili geniş çaplı bir makale hazırladık.
#ÇocukYaz aylarında tatilin verdiği rahatlamayla beslenme düzenimizde değişiyor, yağlı yiyecekleri daha çok tüketiyor ve sofralarda daha çok vakit geçiriyoruz. Bu durum da bizlere fazla kilo olarak geri dönüyor. Ancak bunun yanı sıra nefes almakta bile zorlandığımız sıcaklarda serin içeceklerle susuzluğumuzu gidermeye çalışıyoruz. İçtiğimiz gazlı ve şekerli içecekler de maalesef ki, sağlığımızı olumsuz etkiliyor. “Peki yaz aylarında nasıl beslenmeliyiz?” ve “Özellikle vücudun su ve mineral kaybettiği sıcak havalarda sağlığımızı korumak için neler içmeliyiz?” Gelin bugün yazın beslenme listemizde nelerin olması gerektiğine bir göz gezdirelim.
#ANKARAYulafın pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle tok tutucu özelliği ile bilinen yulaf mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Yulaf tüketmek isteyenler yulafın neyden yapıldığını merak etmektedirler. Yulaf oldukça faydalı olan bir besindir. Son günlerde yulaf ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, yulaf nedir? Yulaf neyden yapılmaktadır? Yulaf faydaları nelerdir? Yulaf nasıl yenir? İşte yulaf besini ile ilgili tüm detaylar.
#Yulaf NedirUZUN kış dönemi ve pandemi süreci ile birlikte evde geçirilen süre arttı. Bu dönemde alınan fazla kilolar rahatsızlık vermeye başladı. Sağlıklı ve formda bir yaz geçirmek ise herkesin isteği. Bu dönemde bağışıklığınızı güçlendirerek pratik çözümlerle yazı formda karşılayabilirsiniz. Diyetisyen Berna Danacı, hem sağlıklı, hem de formda olmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı.
#İzmirBeslenme alışkanlıklarımız ve besin tercihlerimiz belirli özel dönemlerle beraber değişkenlik göstererek çeşitlenebilir. Bu değişimin yaşandığı en belirgin dönemlerden biri ise Ramazan ayıdır. Fiziksel ve ruhsal olarak arınmanın gerçekleştiği bu dönemde, bedensel algımızı değiştirmeden sağlıklı bir yol çizebilmemiz mümkün.
#BeslenmeNeslihan Atagül'ün diziyi bırakmasına neden olan geçirgen bağırsak sendromu hastalığı gündemde yer alıyor. Ünlü oyuncu Neslihan Atagül'ün geçirgen bağırsak sendromu hastalığına yakalandığı açıklandı. Atagül'ün Sefirin Kızı dizisinden ayrılacağını da duyurmasının ardından araştırmalar hızlandı. Bağırsak hücreleri arasındaki bağın bozulmasının sebep olduğu geçirgen bağırsak sendromu belirtileri arasında kronik yorgunluk, aşırı kilo ve kilo vermekte zorlanma, kabızlık ve ishal gibi sindirim problemleri yer alabiliyor. İşte, Neslihan Atagül'ün hastalığı beçirgen bağırsak sendromu ve tedavi süreciyle ilgili bilgiler...
#Geçirgen Bağırsak Sendromu BelirtiGeçirgen bağırsak sendromu merak edilen hastalıklar arasında bulunuyor. Bağırsak hastalıklarının farklı nedenleri olabiliyor. Hastalığa yakalananlar bunları öğrenmek istiyorlar. İşte sık görülen belirtileri arasında sürekli halsizlik, yorgunluk ile giden kronik yorgunluk olan geçirgen bağırsak sendromu hakkında bilgiler
#Geçirgen Bağırsak Sendromu6. Sınıf fen bilgisi konularından biri de sindirim sistemidir. Sindirim sistemi insanlar için çok büyük önem taşıdığı gibi tüm canlılar için önem taşımaktadır. Sindirim sisteminin özellikleri nedir? Sindirim çeşitleri nedir? İşte kimyasal ve fiziksel sindirim konu anlatımı.
#6. Sınıf Fen Bilgisi Fiziksel Ve Kimyasal Sindirim Konu AnlatımıHızlı kilo vermek ve daha hızlı yağ yakmak için karbonhidratsız diyet uygulayanlar ya da karbonhidrat alımını maksimum düzeyde azaltanlar başarıya ulaşıyor mu? Beslenmede belirli besin gruplarını azaltıp, belirli besin gruplarını yoğun olarak tüketmek kilo verdiriyor mu? Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç kısa sürede kilo vermek için tek tip beslenmeye yönelenleri uyarıyor.
#DiyetKırmızı et, insan sağlığı açısından oldukça önemli bir besin kaynağı. Bunun yanı sıra, sindirim sistemi için kolay parçalanabilen bir besin de değil. Canlıların sindirim sistemi birbirinden oldukça farklı. Bu farklıların sebepleri beslenme şekliniz veya doğuştan gelen bir sorun olabilir. Kırmızı et de sindirim sistemini zorlayan ama kemik, kas, kan sağlığı, hafıza kuvvetlendirme, enerji verme gibi sayılamayacak birçok faydası var. Peki, eti sindirememe belirtileri nelerdir?
#Et Tüketimi