Kumpir sokak lezzetlerinin en güzellerinden ve en sevilenlerinden. Fırında ya da közde pişmiş patatesin içine tereyağı ve kaşar ekleniyor, üzerine çeşit çeşit malzemeler ekleniyor. Bu muhteşem lezzeti sevmemek mümkün mü? Adı İstanbul’un Ortaköy semtiyle özdeşleşmiş kumpiri evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte ihtiyacınız olan tüm püf noktaları ise “Kumpir nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…
#Kumpir Nasıl YapılırHürriyet Kampüs’ü bilirsiniz. Siz, değerli öğrenci dostların daima yanındadır. Ne yediniz, ne içtiniz, nerelere gittiniz, üstünüz kalın mı, ince mi, keyfiniz nasıl… Hep bunları düşünüp duruyoruz. Ufaktan yaz sıcakları bunaltmaya başladı. Bir de üstüne Ramazan’da oruç eklenince bizim aklımız yine sizde kaldı. Hal böyle olunca Ramazan ayında iftarlık, pratik, öğrenci evi yemekleri tariflerimizle karşınıza çıkmaya karar verdik! Buyurunuz efendim, tatlısıyla tuzlusuyla pratik öğrenci evi yemek tariflerimiz. Afiyetler olsun!
#Yemek TarifleriGelinim Mutfakta kumpir böreği tarifi günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Sokak lezzetlerimizden kumpiri farklı bir versiyonuyla hazırlamaya ne dersiniz? Peki, pratik ve lezzetli kumpir böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta kumpir böreği tarifi ve püf noktaları...
#Gelinim Mutfakta Kumpir BöreğiEkonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in Ankara’daki bir AVM’de kumpir yemesi, bir zamanların gözde fast food’unu yeniden gündeme taşıdı. Biz de anavatanı Amerika olan patatesin nasıl olup da kumpire evrildiğini araştırdık. Türkiye’deki ilk kumpirciyi bulup hikâyesini dinledik...
#KumpirKaya Demirer kültürümüzü, şehrimizi, evimizi hatta sokağımızı yansıtan yeni bir konseptle bir ilke daha imza attı. Demirer’in Atatürk Kültür Merkezi’nin terasında hizmete açtığı restoranda kültürler ve mutfak arasında kurulan köprü, eşsiz İstanbul manzarasıyla birleşmiş ve Biz İstanbul ortaya çıkmış. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda ortaya çıkan Biz’in hikâyesini Kaya Demirer’den dinledim...
#Barbaros TapanGelinim Mutfakta sandal kumpir tarifi günün aranan yemeklerinden oldu. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli sandal kumpir akşam yemeği için sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir menü oluşturmanıza yardımcı oluyor. Peki, sandal kumpir nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta sandal kumpir tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Sandal KumpirAile Meclisi’nin bu haftaki konukları AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile eşi Volkan Atabek. Eşi ile birlikte dershane açan ve öğretmenlik yapan Çiğdem Hanım, evliliklerinin ikinci yılında atılmış siyasete. Çiftin tanışmasını kahkahalar arasında dinledik. ‘Efsane Volkan’ın dört yıl ara verdiği üniversiteye dönüşüyle başlamış hikâyeleri...
#GazetehaberleriSalgın bizi favori sokak lezzetlerimizden de kopardı. Birçok insan hijyen kaygısıyla bu yemeklerden uzak duruyor. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeğini sıralayınca bu lezzetlerin evde hazırlanıp hazırlanamayacağını merak ettik. Ünlü şeflerin ve restoranların kapılarını çaldık. Tarifler derledik...
#GazetehaberleriKumpir, Türkiye’de en sevilen sokak lezzetlerinden ama bu evde yapılmayacak anlamına gelmiyor. Sonuçta her evde bulunan patatese eklenmiş birkaç basit malzemeden bahsediyoruz. Ancak evde kumpir yaptığınızda o kumpiriyle meşhur mekanların lezzetini elde etmek için dikkat etmeniz gereken birkaç temel nokta bulunuyor. Sizin için kumpir yapmanın püf noktalarını ve evde kumpir yapmak için bilmeniz gerekenleri araştırdık. Hepsini aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin…
#Kumpir Nasıl YapılırTatlı patates son yıllarda ülkemizde de popülerleşen, besin değeri açısından oldukça zengin bir yiyecektir. Peki tatlı patatesten nasıl faydalanabilir, tatlı patatesi nasıl tüketebiliriz? Diyetisyen Gülçin Işık, tatlı patatesle ilgili bilmemiz gerekenleri anlattı.
#Tatlı Patates Nasıl YenirKumpir, her ne kadar çok uzun yıllar büyükannelerimiz tarafından kuzineli sobalarda kış günlerinin içimizi ısıtan yiyeceği olarak bilinse de 90’lı yılların başlarında popülerleşerek yeme-içme pazarına girmeye başladı. Damak tadımıza bu kadar hitap eden kumpir, acaba sağlığımızı ne kadar düşünüyor?
#LezzetFırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın LezzetiÇoğumuz kara deliklerin ne olduğunu tam olarak bilmesek bile evrenin belki de bu en gizemli cisimlerinden haberdarız. En kısa tabirle ‘uzay-zaman örtüsünü ciddi şekilde bükmesinden dolayı ışığın bile kaçamadığı cisimler’ olarak tanımlanan kara delikler ile alakalı belki de kafamızı kurcalayan en önemli soru şu: acaba bir kara deliğe düşsek ne olur?
#Kara DelikPek çoğumuzun hayatının önemli bir kısmı evin dışında geçiyor. Günlük koşturma içinde kahvaltı, öğle, akşam yemeklerini dışarıda yiyoruz. Hızlıca tükettiğimiz bu sokak gıdalarının büyük çoğunluğunun kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardığının farkında mısınız?
#Sokakta Ne Yediğinizi Biliyor MusunuzOnun adı güç. Onun adı aşk. Onun adı enerji. Onun adı umut. Onun adı cesaret. Ceyda Düvenci, dokunduğu ve baktığı her noktayı gözlerinden saçılan ışıkla değiştirme, geliştirme ve iyileştirme gücüne sahip. Böylesine özel bir ismin bir kadın olarak portresi takdimimizdir...
#Ceyda DüvenciDevlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali’ni dün akşam Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde, G. Rossini’nin Fatih Sultan Mehmet eseriyle başlattı. 23 Temmuz’a kadar sürecek festivalde yurtiçi ve yurtdışından pek çok kurum, özellikle Türkler’i konu alan operaları sahneleyecek.
Biz zaten patates yiyoruz demeyin. Bu patates başka patates. Pirinç ve buğday darlığında kıymete binmiş seksi patates. BM, 2008’i uluslararası patates yılı ilan etti; patatesin gizli bir hazine olduğunu keşfetti. Bir zamanlar Sovyetler Birliği’nde, lahananın yanına katık edilen başlıca gıda maddesi diye küçümsenen patates, şimdi dünyayı açlıktan kurtaracak sebze mertebesine yerleştiriliyor. Ayrıca geçen hafta, kebapçıların Urfa-Adana yanına püre garnilediği şeklinde ekonomi haberleri de çıktı.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, şeker gücü düşük besinlerin kan şekerini daha yavaş yükselttiğini belirterek, “Zayıflama diyetlerinde, kalp-damar, yüksek kolesterol, hipertansiyon ya da şeker hastalığından korunmak için şeker gücü düşük besinler tercih edilmelidir” dedi.