Güncelleme Tarihi:
ALMANYA'nın Köln Kenti'nde 'Mr. Kumpir' adıyla açılan lokantada Türk mutfağının değişik bir tadı olan kumpir satışa sunuluyor. Kalk Kapelle'de açılan Mr. Kumpir'de patateslerin içine konulan Türk mutfağına özgü yiyeceklerin Almanların da ilgisini çektiğini söyleyen Türk girişimciler Süleyman Halis ve Hasan Birol, 'Kumpiri Türkiye'ye izne gittiğimizde yiyor ve çok beğeniyorduk. Bu lezzetli yemeği Almanlara tanıtmak istedik. Bu nedenle de Köln'de bu işyerini açtık' dediler.
Kumpirin kolay görünmesine rağmen, çok zor hazırlandığını belirten ve ustalık istediğini vurgulayan kumpirci Halit Kesemen, 'Ben bu işi yıllardır Türkiye'de yapıyorum. Almanya'dan teklif alınca çok sevindim. İşletmeciler bugüne kadar sadece kumpir fırını ve salata bar satın alıp, kolay hazırlanıp satışa sunulacağını düşünerek hareket etmişler. Ne yazık ki başarılı olamamışlar. Kumpir yapımı kolay gibi görünse de aslında zor hazırlanan bir yemek. Masaya gelene kadar bir çok malzeme içine katılıyor. Doğru ayarlanmadığı taktirde de bozuk bir tat oluşuyor' dedi.
Ehrenfeld'den sonra Köln'deki ikinci şubelerini Kalk'a açan iki işadamı, açılışı ilginç hale getirmek için bir de palyaço gösterileri organize ettiler.