GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta'da günün yemeği sandal kumpir! Gelinim Mutfakta sandal kumpir nasıl yapılır? Sandal kumpir tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta'da günün yemeği sandal kumpir! Gelinim Mutfakta sandal kumpir nasıl yapılır? Sandal kumpir tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta'da günün yemeği sandal kumpir! Gelinim Mutfakta sandal kumpir nasıl yapılır? Sandal kumpir tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta sandal kumpir tarifi günün aranan yemeklerinden oldu. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli sandal kumpir akşam yemeği için sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir menü oluşturmanıza yardımcı oluyor. Peki, sandal kumpir nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta sandal kumpir tarifi detayları...

Sandal kumpir, kıymalı iç harcı ve üzerindeki kaşar rendeleriyle lezzetli bir tarife dönüşüyor. Adını şeklinden alan sandal kumpir tarifi denemek isteyenler için hemen aşağıda...

SANDAL KUMPİR MALZEMELERİ

Patatesi için;

3 adet patates

Yarım çay bardağı çiçek yağı

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Dolgusu için;

300 gram dana kıyma

1 adet soğan

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet yeşil köy biberi

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı kekik

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

100 gram kaşar peyniri

SALDAL KUMPİR NASIL YAPILIR?

Öncelikle patatesleri soyup ortadan ikiye bölün ve içini malzemeyi yerleştirebilecek kadar oyun. Dilerseniz patatesleri güzelce yıkayıp soymadan da fırına verebilirsiniz.

Patatesleri yağlayıp, tuzunu ve karabiberini de serptikten sonra 180 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin.

Bu arada iç dolgusunu hazırlayın. İç dolgusu için; soğanları küp küp doğrayın. Tavada rengi dönene kadar kavurun. Ardından biberleri de küçük küçük kesip tavaya ekleyin.

Daha sonra salçasını, ezilmiş sarımsakları ilave edin ve son olarak kıymayı da ekleyerek pişmeye bırakın.

Suyunu çektikten sonra baharatları ekleyip altını kapatın.

Fırından çıkan patateslere iç dolgusunu paylaştırın.

Üzerne rendelenmiş kaşarları serpiştirip tekrar fırına atın ve kaşarların üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

False