Kimse yaşlanmak istemiyor. Konu pürüzsüz ve porselen gibi bir cilt olunca her geçen gün yeni bir cilt bakım trendi ortaya çıkıyor. Milyonlarca insan kulaktan dolma bilgililerle sosyal medyada gördüğü bu trendleri denemek ve doğal yollarla yumuşacık bir cilde kavuşmak istiyor. Bugüne kadar bu uğurda kahve telvesi, yumurta beyazı, aloa vera, anne sütü, salyangoz özütü hatta plasenta bile sürenleri duyduk. Şimdi ise yeni trend sığır don yağı…
#Cilt Bakım TrendleriYıllardır yanmış tost yemenin ve akıllı telefonlarımızı cebimizde tutmanın, plastik şişelerden su içmenin kansere yol açtığına dair iddialarını duyuyoruz. Peki bu duyduklarımızın hangisi gerçek hangisi efsane? Daily Mail, gerçekle mitleri birbirinden ayırmamıza yardımcı olmak için kansere neden olduğuna dair ortaya atılan en büyük beş efsaneyi çürütüyor.
#KanserYanmış ekmekten akıllı telefonlara, tatlandırıcılardan plastik şişelere kadar pek çok şeyin kansere neden olduğunu mutlaka bir yerlerden duymuşuzdur ama şimdi okuyacağınız haber bugüne kadar kanserle ilgili duyduğunuz bu bilgileri çürütüyor.
#Kanserİçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kalp sağlığında en etkili besinlerden birisi de keten tohumu yağıdır. Diyabet, astım, alerji ve iltihaplanma gibi hastalıkların tedavisinde destek olmaktadır. Aynı zamanda kadınlarda üreme sağlığını iyileştirirken kanser riskini azaltmaktadır. Keten tohumu yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir, keten tohumu yağı faydaları ve kullanımı nasıldır tüm detaylarıyla derledik.
#Keten Tohumu YağıSusam yağı, vücuda sağladığı pek çok faydasıyla bilinen bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok insanın hakkında en fazla araştırma yaptığı ve sorular sorduğu sağlıklı yağ türleri arasında bulunmaktadır. Sizin için Susam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Susam yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Susam Yağı NedirDışı çıtır çıtır içi yumuşacık, çocuklara karnabahar sevdirmenin en güzel yolu… Üstelik çok kolay…Karnabahar kızartması yapmanın birkaç püf noktası var. Kızartma hamurunun soğuk olması ve kızgın yağda kızarması. Karnabahar kızartmasının çıtır çıtır olması için kızartma hamurunu bir iki saat önceden hazırlayıp buzdolabında soğutun. Soğuk sosla kaplanan karnabaharlar kızgın yağda kızarınca fazla yağ çekmiyor hem de çıtır çıtır oluyor.
#KarnabaharKış mevsiminin gelmesiyle yeniden hayatımıza giren virüsler, bakteriler ve alerjen hastalıklar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Özellikle pandemi nedeniyle evlerimizden dışarı çıkamadığımız, temiz ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, vakit geçirmek için yeni aktivite arayışlarına giriyoruz. Yemek pişirmek gibi... Peki yemek pişirmenin iç mekan hava kalitesine etkisinin ne kadar farkındayız?
#DysonSusam genelde mutfaklarımızda hamur işlerinin üzerinde karşımıza çıkan, çok lezzetli bir ürün. Tahinin de ham maddesi olan susamın tanecikleri oldukça yağlı ve bu nedenle yağ üretimi için de kullanılıyor. Türkiye’de genelde aktarlarda satılan ve tıp alanında kullanılan susam yağının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız işte cevabı…
#Susam Yağı Nasıl YapılırKalamar tava deniz mahsulü tutkunlarının yakından tanıdığı bir lezzet. Kalamar tava denildiğinde akla gelen bir diğer şey ise tarator sos oluyor. Birbirinin tamamlayıcısı olan kalamar tava ve tarator sosu evde de hazırlayıp ara sıcak olarak sunabilirsiniz. Peki, kalamar tava ve tarator sos nasıl yapılır? İşte, kalamar tava ve tarator sos tarifi...
#Kalamar TavaTÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nden geçerek yasalaşan çevre düzenlemesinden yağ üreticilerine sürpriz vergi çıktı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, düzenlemeyle bir yağ sanayicisinin vergisinin bir kalemde 3 kat artırıldığını belirterek, “Bunun fiyatlara yansıması kaçınılmaz” dedi.
#YağBeslenmenin amacı, canlılığın devam ettirilmesi ve günlük aktivitelerimiz için enerji sağlanması. Ancak çocuklukların beslenmesinin, erişkinlerden farklı olarak önemli bir amacı daha var. Çocukluk yaş grubunun en önemli özelliği, süregelen büyüme. Büyüme ve beslenme arasındaki ilişki nedeniyle, çocuklarda beslenmenin en önemli amaçlarından biri de büyümenin çocuğun genetik potansiyeli doğrultusunda en iyi şekilde sürdürülmesi. Burada önemli bir hatırlatma yapmakta yarar var. Beslenme her yaşta yaşamsal olup, çocukluk yaş grubunda büyümenin temelini oluştursa da, hiçbir besin çocuğu genetik potansiyelinin ötesine taşıyamaz.
#ÇocukDünya kupası maçlarının başlamasına çok az bir zaman kaldı! Oynanacak keyifli maçları izlerken bir yandan da hem eğlenceli hem de lezzetli atıştırmalıklarla maç izleme zevkinizi doruklara taşımak ister misiniz? İşte maç izleme zevkinize zevk katacak eğlenceli atıştırmalıklar…
#Aşk İle YapBazı restoranlarda yediğimiz çoğu mezeler fabrikalarda imal ediliyor. Ara sıcak adı altında satılan dondurulmuş ürünler günlerce aynı yağda kızartılıyor. Yine fabrikalarda paketlenen salatalara kimyasal nar ekşisi ve zeytinyağlar boca edilip servis ediliyor. Bu haftaki konumuz, çorbasından lahmacununa restoranlarda yediğimiz daha doğrusu yediğimizi sandığımız ürünler...
#YazarlarBazı restoranlarda yediğimiz çoğu mezeler fabrikalarda imal ediliyor. Ara sıcak adı altında satılan dondurulmuş ürünler günlerce aynı yağda kızartılıyor. Yine fabrikalarda paketlenen salatalara kimyasal nar ekşisi ve zeytinyağlar boca edilip servis ediliyor. Bu haftaki konumuz, çorbasından lahmacununa restoranlarda yediğimiz daha doğrusu yediğimizi sandığımız ürünler...
#GazetehaberleriAspir yağı, latincesi Carthamus tinatoris olan aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Aspir bitkisi çok uzun yıllardır dünyanın birçok yerinde yetiştirilmekte. Hindistan, Amerika, Meksika, Avustralya ve Etiyopya’da yapılan üretim, dünya ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır.
#Aspir Yağı