Karnabaharın en lezzetli hali… Sodalı karnabahar kızartması

Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık, çocuklara karnabahar sevdirmenin en güzel yolu… Üstelik çok kolay…Karnabahar kızartması yapmanın birkaç püf noktası var. Kızartma hamurunun soğuk olması ve kızgın yağda kızarması. Karnabahar kızartmasının çıtır çıtır olması için kızartma hamurunu bir iki saat önceden hazırlayıp buzdolabında soğutun. Soğuk sosla kaplanan karnabaharlar kızgın yağda kızarınca fazla yağ çekmiyor hem de çıtır çıtır oluyor.

Haberin Devamı

Malzemeler

1 adet karnabahar

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

Sos malzemeleri;

2 adet yumurta

5 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı nişasta

1 şişe maden sodası (200 ml)

2 çorba kaşığı yağ

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Kızartma için;

Kızartma Yağı

Üzerine

Sarımsaklı Yoğurt

Karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle kızartma sosunu yapmak için bir kâsede yumurtaları çırpın.

Unu ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Tuz ve karabiberi ekleyin.

Daha sonra karışıma sodayı da ekledikten sonra pürtüksüz ve koyu boza kıvamında bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın.

Hazırladığınız sosu buzdolabında bekletin.

Karnabaharları yıkayıp çiçeklerine ayırın. Çiçeklerden büyük olanları ikiye bölün.

Bir tencereye bir tatlı kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sirke ilave edip karnabaharları biraz diri kalacak şekilde 3-5 dakika haşlayın.

Haberin Devamı

Bir tavaya kızartma yağını koyun.

Yağ iyice kızınca karnabaharları kızartma hamuruna bulayıp kızartın.

Kâğıt havlu serilmiş servis tabağına alıp karnabaharların fazla yağını aldırın.

Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

instagram @pembekekik

Yazarın Tüm Yazıları