Gümüşsuyu’nda açılan Ginza’nın menüsünde Uzakdoğu lezzetlerini tanıyanları da, duruma yeni ısınanları da mutlu edecek yemekler var. Geceye DJ performansıyla devam eden mekân, mutfağında Japon şef görebildiğimiz birkaç Uzakdoğu restoranından biri.
#Uzakdoğu MutfağıMasterChef'in 25 Ağustos tarihli bölümünde dokunulmazlık oyunu heyecanı vardı. Dokunulmazlık mücadelesiyle karşı karşıya gelen kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, Çin mutfağından 7 yemeği yapmaya çalıştı. Geceye Mehmet Şef'in kırmızı takımın yaptığı kavrulmuş Çin pilavı için söylediği 'MasterChef'te yediğim en kötü yemek' sözleri damga vurdu. Peki, MasterChef eleme adayları kimler oldu? İşte, 25 Ağustos MasterChef Türkiye eleme adayları ve son bölümün özeti.
#Masterchef Eleme AdaylarıSon yıllarda pek çok restoranın menüsünde yer almaya başlayan kızarmış dondurma, evde de yapılması oldukça kolay olan bir tatlı. Sade dondurmayla yaptığınız kızarmış dondurmayı karamel ya da çikolata sos ile birlikte de servise sunabilirsiniz. Peki, kızarmış dondurma nasıl yapılır? İşte adım adım kızarmış dondurma tarifi
#Kızarmış DondurmaEdremit ilçesine bağlı Akçay Mahallesi’nde, sıcak havalarda bunalan vatandaşların serinlemek için alıp yediği dondurma ilginç bir yöntem ile müşterilere sunuluyor. Erimemesi için buzdolabında muhafaza edilmesi gerekirken kızartılarak servis edilen dondurmayı görenler büyük şaşkınlık yaşıyor.
#DondurmaDondurma özellikle yaz aylarında küçük büyük herkesin vazgeçilmezlerinden. Ana malzemesi süt olduğundan tam bir protein ve kalsiyum deposu. Ancak son dönemde yaygınlaşan hazır paketli dondurmaların raf ömrünü uzatmak için içlerine eklenen katkı maddeleri, birçok kişinin kafasını kurcalıyor. Evde doğal malzemelerle mis gibi bir dondurma yapma arayışı da gittikçe yoğunlaşıyor. Siz de bu arayış içinde olanlardansanız, aşağıda yer alan püf noktaları ve tarif çok işinize yarayacak. İşte uzmanların da önerdiği, ev yapımı dondurma tarifi…
#Dondurma Nasıl YapılırTam 40 yıl önce hayatını kaybeden Elvis Presley, ölümününün ardından geçen onlarca yıla rağmen 'para kazandırmaya' devame ediyor. Presley, 2016 yılında ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler ve satışlar nedeniyle ailesini 27 milyon dolar para kazandırdı. Bu yıl düzenlenen etkinliklerde ise benzer bir maddi gelirin elde edilmesi bekleniyor.
#Elvis PresleyModern gastronomi yiyeceklerin gücünden faydalanarak karşınızdaki kişiyi baştan çıkarabileceğinizi, en azından daha istekli hale getirebileceğinizden emin gibi. İşte size biri Alaturka, biri Uzakdoğu, diğeri füzyon; üç lokanta zincirinde kadın ve erkekler için ayrı ayrı ne ısmarlamanız gerektiği
Bartın’dan Kırklareli’ne uzanan kıyı şeridinde deniz suyu sıcaklığı geçen hafta 25 dereceye ulaştı. Batı Karadeniz’in tek Mavi Bayrağı bu yaz da Düzce’nin Akçakoca ilçesinde dalgalanıyor. Bölgenin temmuzda yapılan yayla festivalleri yıl ramazan nedeniyle erken tarihe alındı, bazıları bayram sonrasına ertelendi.
Bazen monotonluktan sıkılıp yeni şeyler denemek isteriz, özellikle de yeni lezzetler... Arap ülkelerinin oryantal ziyafetlerinden Uzakdoğu’nun mistik tatlarına ve Orta Asya’nın bol baharatlı yemeklerine kadar etnik lezzetler sunan mekanların sayısı artıyor. Ait oldukları ülkelerin aşçıların hazırladığı yemeklerde kullanılan malzemeler de otantik. Bu hafta büyük jürimiz dünyanın çeşitli mutfaklarının en iyi 10 örneğini seçti
Uzakdoğu mutfağına ilk başlarda “Damak tadımıza uymaz” diyerek soğuk yaklaştık. Hatta “Hatır için çiğ tavuk yerim ama çiğ balık asla” diye dalga bile geçtik. Ama artık durum değişti. Çin, Japon, Tayland derken tüm Uzakdoğu lezzetlerine alıştık. Özellikle suşiye bayıldık. Bu hafta Türkiye’de yaşayan Uzakdoğululara, bu mutfağın yerli tutkunlarına, yemek yazarları ve gurmelere ‘En iyi 10’ mekânı sorduk. Japon mutfağı bir adım öne çıktı. Ortaköy’deki Zuma zirveye yerleşti.
Antalya, mavi bayraklı plaj sayısında kırdığı dünya rekorunun ikinci yılını kutluyor. Sahillerdeki eğlence mekanlarında köpük banyosu partileri eski hızıyla sürerken, dans pistlerinde en çok konuşulan konu Rus ve Brezilyalı şov gruplarının dansları. Eğlence yerlerine ses sınırı konusunda katı yaptırımlar uygulayan valilik, tatilcilerin uykularını böldürmemekte kararlı. Şehirdeki beş yıldızlı otellerin sayısı artarken, lüks konaklamada VIP villalar ön plana çıkıyor.
Kayak tutkunları için önce kayak sonra içlerini ısıtacak sıcak bir yemek gelir. Kayak ve snowboard’la yorulan sporcular için sucuk ekmek, sıcak şarap, koca bir fincan kahve ya da sıcak bir çorba akla ilk gelenler. Ama elbette kayak merkezlerinde bundan çok daha fazlası var.
Dünyada en çok beğenilen mutfaklardan biri Çin mutfağı. Kendine özgü yemek pişirme, hazırlama ve servis yapma yöntemleri zaten popüler olan Çin mutfağını daha da çekici hale getiriyor. Kızartma ve buharda pişirmenin en çok kullanıldığı bu mutfakta yemekler çabuk hazır oluyor. Çeşitli baharat ve soslarla tat bulan Çin yemekleri, Türkiye’de de her geçen gün daha fazla ilgi görüyor, dolayısıyla yeni yeni mekanlar açılıyor. Bu hafta uzman jürimiz, en iyi Çin yemeği yapan mekanları seçti. İşte Çin yemeklerinin en iyi on adresi.
Bir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?
Bir zamanlar sadece bağları, ağaçların kapattığı küçük evleriyle cennet gibi bir yerdi Koşuyolu. Son yıllarda apartman baskısı altında kaldı ama yine de o küçük, müstakil evleri ortadan kalkmadı. Tıpkı Avrupa yakasındaki Levent gibi bu küçük evler de bugünlerde birbirinden güzel kafeleri, lokantaları barındırıyor.