Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 21:35
Tokat Kebabı Rıfat Usta’daMehmet KURT / izmir, (DHA)ÖZEL fırında pişirilen, kendine has lezzetiyle bir kez tadanın vazgeçemediği ’Tokat Kebabı’nın izmir’deki adresi Rıfat Usta. Tokatlı olduğu gibi, çalışanlarının da büyük bölümü hemşehrilerinden oluşan Rıfat Usta, şöresel yemekleriyle göz dolduruyor. Usta Murat Boysan, taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pide kullanılarak yapılan kebabın pişirilmesinin yanı sıra servisinin de görsel şölen olduğunu söyledi. Seferihisar Yolu üzeri Bademler Köyü’nde 4 dönümlük bir alandaki mekan, her tür damak tadına hizmet veriyor. Mekanla ilgili 776 64 97 ve 776 64 98 numaralı telefonlardan bilgi almak mümkün.
Tarihi Bodrum evinde yemekNilüfer KANDIRMIŞ, (DHA)BODRUM’da 25 yıldır hizmet veren Sapa Bar ve Restoran, 2009 yaz sezonu için kapılarını açtı. Sapa, Akdeniz mutfağıyla 250 yıllık tarihi Bodrum evinde, muhteşem bir ambiyans ile hizmet verecek. İşletmeciliğini Yurtsev Çolakoğlu ve Gürkan Şengül’ün yaptığı Bodrum’un ünlü mekanlarından biri olan Sapa, asırlık çam ağaçları ve motosiklet koleksiyonu arasında Akdeniz ezgiler ile damak tadını bilenlerin mekanı olacak. 6 personelin çalışacağı mekan, Ağustos sonuna kadar açık kalacak. İşletmeci Yurtsev Çolakoğlu, mekana gelenlerin Bodrum’un eski sıcaklığını bulacağını belirterek, "Bodrum’da bilinen ünlü mekan olduk. 25 yıldır aynı mekanda olmasa bile, Bodrum’da aynı kalite aynı çizgi ile hizmet verdik. Damak tadı farklı bir konudur ve herkes için farklıdır. Ancak müşterilerimiz, mekanın ambiyansını ve doğallığını tercih edecekler" dedi.
İnciraltı Hamak’ta şimdi düğün zamanıİNCİRALTI’ndaki Hamak, "Hayallerinizin Gerçeğe Dönüştüğü Yer" sloganıyla birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor. Sünnet, nişan, düğün, iş toplantıları, okul yemekleri ve organizasyonları uzman kadrolarıyla gerçekleştirdiklerini belirten İşletme Müdürü Savaş Amiras, "300 kişilik lüks kapalı, 300 kişilik şelale, 600 ve 1000 kişilik kır bahçemizde düğünlere ev sahipliği yapıyoruz. Yemekli, kokteyl ve klasik alternatifleri sunuyoruz. Özel gecelerde sanatçı, oryantal, fasıl, havai fişek, limuzin, çiçek, balon süsleme ve şamdan seçeneklerinin yanısıra çocuklara da eşsiz animasyonlar sunuyoruz. En mutlu günlerinizin kusursuz geçmesi için Hamak en doğru adres" dedi.
Uzakdoğu tutkunları içinBODRUM’daki "Hong Kong Chinese" restoran 120 kişilik kapasitesi ve 15 kişilik uzman personeli le kaliteli hizmet bilincini hiçbir zaman kaybetmeden hizmet vermeye devam ediyor. Haşim ve Coşkun Işık kardeşlerin sahibi olduğu "Hong Kong Chinese" 1990 yılından beri Bodrum’da Uzakdoğu mutfağı tutkunlarını ağırlıyor. Sağlıklı ve hafif yemeklerin bulunduğu mönü sebze ağırlıklı besinlerden oluşuyor ve özel tavada pişen yemeklerde kızartmalar hariç yağ kullanılmıyor. Pekin ördeği, çin böreği, tatlı ekşi tavuk, kızarmış dondurma ballı ceviz mekanda en çok tercih edilen yemekler arasında. Yerli yabancı her türlü içkinin bulunduğu mekanda, deniz ürünleri de mevcut.
Kabak çiçeğinden muhteşem dolmaMehmet ÇİL / DATÇA, (DHA)4 BİN yıllık tarihin iz bıraktığı Datça’nın lezzet duraklarından Korsan Restoran, zengin çeşitleri ile kültürleri buluşturuyor. Anadolu’nun her yöresinden yemeklerin hazırlandığı restoranda mevsim yemeklerinden kabak çiçeği dolması turistlerin ilgi odağı oldu. Haziran ayında açan kabak çiçekleri hünerli ellerde yöresel yemeklere dönüşüyor. Restoranın sahibi Züleyha Seyhan, Kayseri mantısından Adana’nın yüzük çorbasına kadar her yörenin yemeklerini yaptıklarını belirterek, "Yöreye özgü bir
yemek olan kabak çiçeği dolması şu mevsim en favori mönümüz" dedi.
Kibe’ye deneyimli müdürÜÇKUYULAR Levent Marina içinde yer alan Kibe Ocakbaşı, 37 yıllık deneyime sahip yeni İşletme Müdürü Nihat Tunçel ile gücüne güç kattı. Kusursuz hizmet ve kalite anlayışına imza atmanın keyfini ve Kibe Ocakbaşı’nın eşsiz lezzetlerini sunmak için uzman kadrosuyla hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Tunçel, "Dekorasyon ve deniz manzaramızın yanısıra özel olarak hazırladığımız mönü seçenekleriyle konuklarımızı ağırlıyoruz. Keyifli bir akşam yemeğini bütçenizi sarsmadan, kişi başı 40-50 TL arasında yiyebilirsiniz" dedi.