GeriSeyahat Çin mutfağının en iyi 10 adresi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çin mutfağının en iyi 10 adresi

Çin mutfağının en iyi 10 adresi

Dünyada en çok beğenilen mutfaklardan biri Çin mutfağı. Kendine özgü yemek pişirme, hazırlama ve servis yapma yöntemleri zaten popüler olan Çin mutfağını daha da çekici hale getiriyor. Kızartma ve buharda pişirmenin en çok kullanıldığı bu mutfakta yemekler çabuk hazır oluyor. Çeşitli baharat ve soslarla tat bulan Çin yemekleri, Türkiye’de de her geçen gün daha fazla ilgi görüyor, dolayısıyla yeni yeni mekanlar açılıyor. Bu hafta uzman jürimiz, en iyi Çin yemeği yapan mekanları seçti. İşte Çin yemeklerinin en iyi on adresi.

EN İYİ 10

1- Dragon-İstanbul

2- Great Hong Kong-İstanbul

3- Zen-İstanbul

4- Sushico-Chinese in Town-İstanbul

5- Hong Bin Lou-İstanbul

6- China Garden-Antalya

7- Sushico Ankara

8- Guangzhou Wuyang-Ankara

9- Chinese Restaurant-İzmir

10- Wan-na-İstanbul

Dragon
/images/100/0x0/55eaec77f018fbb8f89f640a

Şefler Hong Kong’lu

Çin mutfağından farklı lezzetler tatmak isteyenlerin gözde mekanı. İstanbul Hilton Otel’de 1987 yılından beri hizmet veriyor. Sahipleri Cemal Turgutlu ve Ergün Yücebıyık. Dekorasyonu Çin kültürünü tam anlamıyla yansıtıyor. Kırmızı renk ağırlıkta. Şefler Hong Kong’lu. En meşhur yemeği Pekin ördeği. Misafirler çubukların yanı sıra, çatal, bıçak ve kaşıkla da yemek yiyebiliyor. Dragon’da çorba, mantı, Çin böreği, pilav gibi farklı pek çok alternatif yiyecek var. Margarita en çok tercih edilen aperitif içeceklerden. Kızarmış dondurma restoranın en meşhur tatlısı. Set mönüyle karnını doyurmak isteyenler kişi başı 65 YTL ödüyorlar. Ancak içki veya tatlı da almak isteyenler 90-120 YTL arasında bir fiyat ödemek zorunda. Her gün 12.00-14.30 arası öğlen, 18.30-23.30 arası akşam servisi yapılıyor. Hilton Oteli, Toplantı ve Sergi Binası altı, Elmadağ İstanbul, 0212 231 62 00

Great Hong Kong

Her gün açık büfe

Hakan Yavuz’un sahibi olduğu Great Hong Kong’un mönüsünde Çin mutfağının lezzetli ve hafif yemekleri bulunuyor. Pekin ördeği ve acılı ekşili çorba en ünlü yemekleri arasında. Çin salatası, jumbo karides, bademli tavuk, Çin böreği, ballı muz restoranın en çok ilgi gören yemeklerinden. Hafta içi her gün açık büfe var. 12.00-14.00 arasındaki açık büfede 12.00 YTL’ye yemek yenebiliyor. Akşam ise normal mönü sunuluyor. Akşamları ortalama içki ve tatlı dahil bir kişi 20-25 YTL arasında fiyat ödeyerek karnını doyurabiliyor. Dekorasyonunda kırmızı renklerin ağırlıklı olduğu mekan, iki katlı. Uzakdoğu müzikleri çalıyor. İçki olarak genellikle saki veriliyor. Her gün saat 12.00-14.00 ile 18.00-23.30 arası servis yapılıyor. İnönü Cad. No: 12/B Gümüşsuyu İstanbul, 0212 244 40 88

Zen
/images/100/0x0/55eaec77f018fbb8f89f640c

Kung-fu’lu Çin lezzeti

Mehmet Burak Çanga’nın işlettiği Zen’de az yağlı, lezzetini kaybetmeden hazırlanan sebzeler, özel baharat ve soslar, tavuk ve et yemekleri, buharda pişmiş zencefilli balık, sizzling dana eti, sarmısak soslu ıstakoz, deniz mahsulleri ve kızarmış Pekin ördeği tadabilirsiniz. Çin yemeklerinin yanında Japon mutfağından suşi de sevilen yiyecekler arasında. Kişi başı ortalama bir yemek 50-70 YTL arasında. Zengin bir şarap mönüsü de var. En çok tercih edilen tatlı, çikolatalı kek. Yemekler geleneksel yuvarlak Çin masalarında sunuluyor. Daha çok kırmızı ve beyaz renkler hakim. Zaman zaman kung-fu filmleri de gösteriliyor. Pazartesi hariç her gün 12.00-23.00 arası açık. İhsan Aksoy Sok. No: 6 Çamlık Etiler, İstanbul, 0212 287 34 42

Sushico- Chinese In Town

Çatal bıçağı unutturdu

2002 yılından beri Teşvikiye’de hizmet veriyor. Selim Yalın ve Baran Dumanoğlu’nun işlettiği Sushico-Chinese in Town’un en çok rağbet gören yemekleri; zencefil soslu çıtır tavuk, hitomi rool ve fesleğen chili soslu dana eti. Ortalama kişi başı fiyat 30-35 YTL. Ünlü müşteri kitlesine sahip. Dekorasyon olarak sade ve sıcak bir ortamı var. Yaz aylarında bahçesini de açıyor. Beş yıldır hızlı bir tempoyla hizmet veriyor. Müşterilerine chopstick’i (çubuk) benimseterek çatal bıçak kullanımını büyük ölçüde unutturmuş. En sevilen tatlıları tartifino, en sevilen içki çeşitleri arasında da saketeni ve yosunlu mojito var. 12.00-23.00 arasında, cumartesileri 23.30’a kadar hizmet veriyor. Teşvikiye Cad. No: 133-A Nişantaşı, İstanbul, 0212 234 98 80

Hong Bin Lou

İşadamlarının mekánı

Hong Bin Lou, Çince’de ünlü işadamlarının toplandığı yer anlamına geliyor. İki katlı mekánın sahibi İbrahim Oğur. En ünlü yemeği Pekin ördeği. Yarım ördek, yufka ve Çin soslarından oluşan bir mönünün ortalama fiyatı 48 YTL. Spesiyaliteleri arasında dört renkli sebze salatası, kırmızı biberli sarmısak soslu kalkan balığı, haşlanmış mantıdan yapılan wonton çorbası var. En meşhur tatlıları arasında ananas ve muz tatlısı var. Şarap ve Çin rakısı da en çok tüketilen içkilerden. Bordo rengin hakim olduğu mekanda yuvarlak cam masalar bulunuyor. Her gün saat 10.30-23.00 arası açık. İnönü Cad. No: 53 Gümüşsuyu, İstanbul, 0212 249 67 28

China Garden

80 çeşit yemek

Antalya Atatürk Kültür Parkı içinde yer alan restoranın işletmecisi Yaşar Sobutay. Şanghay asıllı ödüllü bir şef ve dört kişilik ekibinin hazırladığı 80 çeşit yemekle hizmet veriyor. Müşteriler tarafından en çok tatlı ekşi börek, Çin böreği ve soslu ördek tercih ediliyor. Ördek, ana yemek, tatlı ve şaraptan oluşan iki kişilik mönü fiyatları 35-50 YTL arasında değişiyor. Ayrıca dört set mönü var. Tatlı olarak Toffee (karamelli, ananaslı, muzlu dondurma) ilgi görüyor. Mekánın barı da bulunuyor. Beyaz ağırlıklı, Çin motifleri, tablo ve biblolardan oluşan bir dekorasyonu var. Her gün 12.00-23.00 arası açık. Konyaaltı Caddesi Atatürk Kültür Parkı İçi, Antalya, 0242 248 78 35

Sushico Ankara

10 yabancı aşçısı var

Sushico’ların dokuzuncusu. 2005’ten beri hizmet veriyor. Çin, Japon ve Tayland olmak üzere üç mutfağı bir araya getiriyor. Öğle yemeği mönüsünde iki çeşit fiks mönü uygulaması var. Tavuk, çorba, noodle veya pilav ve içecekten oluşan mönünün fiyatı 18.80 YTL. İçinde dana eti, çorba, noodle veya pilav, içecek bulunan mönü ise 19.70 YTL. Fiks mönü dışında bu yiyeceklerin toplam maliyeti 50 YTL’yi buluyor. Gruplar için de özel fiks mönü uygulaması mevcut. Aile mönüsünün ücreti ise 99 YTL. Bu mönü evlere paket servis de yapılıyor. Akşamları suşi promosyonlarının gerçekleştirildiği restoranda, 39 parçalık suşi tabağının fiyatı 69, 60 parçalık suşi tabağının ücreti ise 90 YTL. Sushico 10 yabancı aşçıyla çalışıyor. Her gün 12.00-23.30 arasında açık. Arjantin Caddesi Aktar Sokak No: 10 Ankara, 0312 426 25 26

Guangzhou Wuyang

Ankara’nın eskilerinden

Ankara’nın en eski Çin lokantalarından biri. Müdavimlerinin büyük bölümünü diplomatlar oluşturuyor. 115 çeşit Çin yemeği servis ediliyor. Tavuk, acılı çorba, Çin böreği ve pilavdan oluşan öğle mönüsünün fiyatı 12 YTL. Dana eti, çorba, Çin böreği ve pilavdan oluşan mönü ise 13 YTL. Akşam yemeklerinde iki, dört, altı ve 10 kişilik farklı set mönü seçenekleri sunuluyor. İki kişilik bir mönünün fiyatı 60 YTL. Yemeklerin mimarı, yıllardır Ankara’da çalışan Çinli aşçılar. Aileler için iki özel oda da yer alıyor. Paket servisi de var. Mekan 11.30-23.00 saatleri arasında açık. Bestekar Sokak No: 88/B. Ankara, 0312 427 61 50.

Chinese Restaurant

Ejderha, Buda, Çin feneri

Haşim Işık’ın işlettiği restoranda Çin asıllı Müslüman bir aşçıbaşı ve 7 kişilik mutfak personeli, tatlılar dahil 124 çeşit yemek hizmete sunuyor. En çok tercih edilen yemekleri, acılı ekşili çorba, tatlı ekşi tavuk, sebzeli Çin eriştesi, sebzeli yumurtalı pilav ve Pekin ördeği. Tatlıları ise ballı kızarmış dondurma ve Çin meyvesi Lyche. Çorbalar 4-6.5, sebze yemekleri 6-9, tavuk yemekleri 10, ana yemekler 13 YTL. Set mönüler de var. Özel davetlere catering servisi de yapıyorlar. Saki ve Çin çayı ikram ediliyor. Mekanın kırmızı ve yeşil ağırlıklı dekorasyonunda, ejderha resimleri, Çin süslemeleri, Buda heykelleri, Çin fenerleri, lambaları ve bibloları yer alıyor. Her gün 10.00-24.00 saatleri arasında açık. 1379 Sok. No: 57/A Efes İşhanı Alsancak, İzmir, 0232 483 00 79

Wan-na

Sabah 3’e kadar DJ performansı

Çin, Japon, Vietnam ve Tayland mutfağından örnekler sunuyor. Wan-na’nın en çok tercih edilen mönüsünde, teriyaki soslu dana eti, hardallı tavuk, dana eti tepenyaki var. Zencefilli dağ meyveleri sosuyla mango beyaz çikolata mus en çok tercih edilen tatlı ve fiyatı 10 YTL. İçeceklerden en çok beğenilen passion fruit vodka denemeye değer. Fiyatı 20 YTL. Reklamcılar, işadamları, medya yöneticileri restoranın müdavimleri arasında. Wan-na’da, Uzakdoğu restoranlarında rastlanan klasik dekorasyon yer alıyor. Her cuma Murat Uncuoğlu ile dünyanın ünlü DJ’lerinin performansı sergileniyor. Pazar ve pazartesi hariç 18.00-03.00 arasında açık. Meşrutiyet Cad. No: 151, Tepebaşı, İstanbul, 0212 243 17 94
False