GeriSeyahat Hiperaktif annelere pazar günü maratonu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hiperaktif annelere pazar günü maratonu

Hiperaktif annelere pazar günü maratonu

Büyük final yarın, artık yavaş yavaş hediye alışverişini tamamlayıp, Anneler Günü programını kesinleştirmek lazım. Program dedikse öyle fazlaca zorlanmaya gerek yok.

Cafe, restoran ve otellerin pek çoğu Anneler Günü özel brunchları hazırlamış. Anlaşılan bu senenin modası da bu. Ayrıca piknikler, sohbetler, dans gösterileri düzenleniyor. Yarın bir uçurtma şenliği bile var. Alın annenizi yanınıza ve sokağa çıkın. Güzel bir kahvaltının ardından yapacak birşeyler mutlaka bulunur. Ama önce hazırladığımız rehberi okuyun.

BRUNCH İÇİN NEREYE?

Çam ağaçları altında kahvaltı

Etiler'de küçük bir çam korusunun içinde bulunan Cafe Loggia, Anneler Günü'ne özel brunch düzenliyor. Zengin bir mönü hazırlayıp, bir de o güne özel indirim yapmışlar. Normalde kişi başı 25 milyon olan brunch mönüsü yarın yüzde 25 indirimli. Ama dikkatli olun, mis gibi çam kokusu iştah açar

Tel. (0212) 358 26 26

Üç kuşak annelere sürpriz var

Maslak'ta bulunan İstanbul Princess Otel, pazar günü 10.30-15.00 saatleri arasında Anneler Günü brunch'ı düzenliyor. Buğra Uğur'un müziği eşliğinde yenecek yemeğin kişi başı fiyatı 25 milyon lira. Otel ayrıca aynı aileden üç kuşak anneler için özel bir sürpriz hazırlamış. 10 veya 11 Mayıs akşamı ücretsiz olarak otelde konaklayabiliyorlar. Ama hemen rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Tel: (212) 285 09 00

Ayrılırken hediyenizi almayı unutmayın

Sultanahmet'teki Four Seasons Otel de anneleri unutmamış. Seasons restoranda 11.30-15.00 saatleri arasında brunch düzenleniyor. Açık büfe şef Ciaran Hickey tarafından hazırlanacak. Akdeniz mutfağından Uzakdoğu mutfağına farklı lezzetler bulmak mümkün. Kişi başı fiyatı 55 milyon. Altı yaşa kadar çocuklara ücretsiz, 12 yaşına kadar olan çocuklardan ise 36 milyon 750 bin lira alınacak. Ayrılırken annelere özel hazırlanan hediyenizi almayı unutmayın.

Hilton'dan yurtçapında kutlama

Türkiye'nin 5 ayrı ilinde şubeleri bulunan Hilton Otel, Anneler Günü için özel fırsatlar hazırlamış. Hilton İstanbul'da annelere özel brunch var. Bir kadeh şampanya, çiçek buketi ve Figarı Güzellik Merkezi'nden yüzde 35 indirim kuponu hediye ediliyor. Kişi başı fiyatı 53 milyon lira. Hilton ParkSA'nın Zeytini bar restoranında da brunch düzenlenmiş. Gruptaki annelerden ücret alınmıyor. Kişi başı fiyatı 55 milyon. Tüm yerli içkilerin dahil olduğu Ankara HiltonSA'nın brunch'ında kişi başı fiyat 26 milyon. Adana HiltonSA da brunch modasına katılanlardan. Fiyatı 20 milyon lira. Katılan anneler daha sonraki bir günde çay saatinde ücretsiz olarak ağırlanacak. Hilton İzmir'de düzenlenen brunch'ın fiyatı 25 milyon. Hilton Konya'da brunch özel konaklama paketine dahil. İki kişi bir gece konaklama ve Anneler Günü özel brunch'ının fiyatı 37 milyon 500 bin.

SİLİVRİ'DE PİKNİK

Yarın Klassis Golf&Country Club'ta animasyonlar, çekilişler ve sürprizlerle dolu bir Anneler Günü pikniği düzenleniyor. Rotary kulüpleri ile birlikte düzenlenen piknikten elde edilecek gelir Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitim Projesi yararına kullanılacak. Ayrıca golf, binicilik ve sağlık merkezi gibi diğer olanaklar da annelere yüzde 20 indirimli. Pikniğin kişi başı fiyatı 20 dolar. Fiyata piknik alanındaki tüm aktiviteler dahil. 10 yaşına kadar olan çocuklardan ücret alınmayacak.

Tel: (212) 727 40 50

SALIN UÇURTMALARI

Nişantaşı Bahar Şenliği devam ediyor. Anneler Günü'nde de Ariston tarafından düzenlenen bir uçurtma şenliği var. Maçka Demokrasi Parkı'ndaki şenlik sabah 11.00'de başlıyor. Parkta küçük bir aile pikniği eşliğinde düşünülebilir.

YEMEĞİ NEREDE YEMELİ?

Eski İstanbul'da zaman geçirin

Ahırkapı sahil yolunda bulunan Kalyon Otel, eski İstanbul dokusunun ortasında zaman geçirmek isteyenler için birebir. Otel, pazar günü için özel mönüler hazırlamış. Tüm gün boyunca özel mönüleri indirimli olarak tadabilirsiniz. Anneler Günü indirimi yüzde 25. Altı yaşına kadar olan çocuklardan ücret alınmıyor. 7-12 yaş arası ise yüzde 50 indirimli.

Tel: (212) 517 44 00, www.kalyon.com

Smoothy annelere ücretsiz

Smoothy, taze sıkılmış meyve suları, donmuş meyveler ve yağsız dondurulmuş yoğurttan yapılan bir içecek. İçindekilere bakıp da korkmayın, kalorisi oldukça düşük. Smoothy, Etiler'deki The Wrap restoranın özel lezzeti. Yarın gün boyunca bir büyük boy salata alan annelere ücretsiz olarak servis edilecek. Tel: (212) 257 57 30

Mum ışığında akşam yemeği

The Marmara İstanbul'un roof katındaki Panorama restoran sürpriz dolu bir gece hazırlamış. Mum ışığıyla aydınlatılan mekanda piyano ve keman müziği eşliğinde sunulan mönü, içki dahil kişi başı 75 milyon lira. Mönüde füme somona sarılı bakla mousse, ahtapotlu cvori ılık balzamik soslu, gül sorbet, ıspanak ve parmeson peyniri ile doldurulmuş tournedo kırmızı şarap soslu bebek patlıcan ve kabak, milföy çubukları ile Kazdağı keçi peyniri, vanilya soslu ılık kestane moelleux, kahve ve friandises var.

Tel: (212) 251 46 96

Çin çayı müesseseden

Teşvikiye'de bulunan Sushico Chinese in Town, anneler ile beraberindekilere tatlı ve Çin çayı ikram ediyor. Tatlılar arasında Japon mutfağından balda kızarmış muz, ananas, ceviz ve kızarmış dondurma, tartuffino, kivili ve limonlu dondurma var. Yeşil çay ve çiçek çayları Anneler Günü'nde ikram edilecek alternatifler arasında.

Tel: (212) 234 98 80

Annelere Lale Devri

Golden Tulip Eresin Otel, Osmanlı ve Hollanda'nın ortak sembolü olan lale için bir festival düzenledi. Yarın Anneler Günü brunch'ını içeren bir program ile son bulacak. Ailesiyle birlikte brunch'a gelen annelerden ücret alınmayacak. Brunch'ın kişi başı fiyatı 28 milyon 500 bin lira.

Tel: (212) 631 12 12

İSTEYENE SÖYLEŞİ İSTEYENE LATİN DANSLARI

Anneler Günü'nde alışveriş merkezi ziyaretine itirazınız yoksa Carrefour Bayrampaşa veya Carrefour Ümraniye'yi düşünebilirsiniz. Bayrampaşa'da saat 15.30'da, Hayat Bağları dizisinin cefakar ve vefakar annesi Melek Baykal'ın söyleşisi var. Carrefour Ümraniye ise anneler için sıkı bir Latin dansları programı hazırlamış. 14.00-18.00 saatleri arasında Planet Dancers Grubu önce marifetlerini sergileyecek, sonra izleyici annelerin katılımıyla bir dans gösterici sunacaklar. Üstelik en iyi dans eden anneler hediye kazanacak.
False